Jdi na obsah Jdi na menu
 

Čokoládovo višňový dort

 obrazek1.png

 

 Co dodat, tady slova nestačí :)

 

1. korpus:

2 hrnky cukru krupice

2 hrnky hladké mouky

1 hrnek kvalitního kakaa

1 lžička soli

1 lžička kypřícího prášku

1 lžička sody

2 vajíčka

1/2 hrníčku slunečnicového oleje

1 hrnek plnotučného mléka

 

1. Troubu si předehřejeme na 180 oC.

2. Vymažeme se di dvě menší dortové formy, nebo jednu vetší, ale o to déle nám dort bude trvat upéct.

3. Smícháme mouku, cukr, kakao, sůl, kypřící prášek a sodu.

4. V další míse si vyšleháme vejce, olej a mléko.

5. Tekutou směs promícháme s moučnou směsí dohladka.

6. Rozdělíme do forem a pečeme 35-45 minut (u jedné formy to bude déle, stačí ozkoušet špejlí, až se nebude lepit, tak je hotovo)

7. Dáme vychladnout

 

 2. Ganache (viz. záložka recepty/krémy)

 

 3. Višňová náplň

283g mražených višní (vypeckovaných)

3 lžíce cukru krupice

1 lžíce kukuřičného škrobu

1 lžíce brandy

 

1. Višně si dáme do kastrůlku a na mírném ohni zahříváme.

2. Přidáme cukr a necháme rozpustit.

3. Když nám višně pustí šťávu, tak si trochu odebereme a smícháme dohladka s kukuřičným škrobem.

3. Škrobový sosík nalijeme zpět k višním a mícháme, přivedeme k varu a necháme 1 minutu provařit.

4. Sundáme ze sporáku a přimícháme brandy.

 

4. Mascarpone whipped cream:

1 hrnek mascarpone (já použila lučinu)

2 smetany ke šlehání (pro jistotu jsem přidala i jeden stužovat šlehačky)

cukr moučka podle chuti

 

Vše smícháme a vyšleháme dohladka.

 

5. Finále, zdobení dortu

 

1. Obě půlky dortu pomažeme ganache a dáme na 1h do lednice stuhnout.

2. Na ztuhlý ganache natřeme mascarponový krém.

3. A na konec dáme višňovou vrstvu a slepíme obě půlky dohromady.

4. Celý dort potřebe zbytkem mascarpone, ozdobíme a dáme vychladit.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář