Míša řezy bez lepku
Suroviny:
- 350 g kukuřičné polohrubé mouky (BZL)
- 300 g moučkového cukru
- 400 ml kefíru
- 200 ml oleje
- 2 čl jedlé sody
- 2 pl kakaa
Na tvarohový krém:
- 250 g změklého másla
- 200 g moučkového cukru
- 500 g měkkého tvarohu
Na polevu:
- 100 g čokolády na vaření
- 100 g ztuženého pokrmového tuku
Postup:
- Do šlehací mísy si dáme kukuřičnou mouku, cukr, jedlou sodu, kakao, přilijeme olej a kefír. Všechny suroviny dobře vyšleháme do hladké tekuté hmoty. Hlubší plech vystříkáme jedlým olejem a těsto do něj nalijeme.
- Troubu předehřejeme na 170 °C a přibližně 20 minut pečeme. Po upečení necháme vychladnout.
- Do mísy si dáme změklé máslo a moučkový cukr, poté velmi důkladně vyšleháme, aby máslo bylo bez hrudek. Teprve pak postupně zašleháváme tvaroh, aby se krém nesrazil! Tvarohový krém rozetřeme na vychladlý upečený základ. V ideálním případě dáme celý plech s natřeným tvarohovým krémem ztuhnout do lednice.
- Ve vodní lázni rozpustíme nejdříve ztužený tuk, potom přidáme čokoládu nalámanou na kostičky a vymícháme do hladké polevy. Polevu necháme lehce vychladnout a poté ji nalijeme na vychlazený tvarohový krém.
- Hotové Míša řezy dáme alespoň na 2 hodiny do lednice.
- Aby se nám moučník lépe krájel, je vhodné porcovat ho nožem namočeným v horké vodě. Tím zajistíme, aby tuhá poleva příliš nepopraskala. Míša řezy chutnají nejlépe vychlazené.
Náhledy fotografií ze složky Zákusky
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář