Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rozdělení Československa: Podvod na lidech

OD NAŠEHO ČTENÁŘE MARTINA MENŠÍKA - Snahy o rozdělení Československa začaly brzy po sametové "revoluci." Velká idea založení obou států byla vládněme si sami. Menší stát se řídí a vykrádá snadněji. To byla ta geniální myšlenka která spojovala Klause a Mečiara.  Šlo o absolutní shodu názorů = nebudeme si hledět na prsty. Začalo to půl roku po sametu "bitvou o pomlčku." Už ne Československo ale Česko-Slovensko.
Podotýkám že tento název jsme už jednou měli v době tzv. druhé republiky po obsazení Sudet Německem až do okupace v březnu1939.
Hned po sametu se stát jmenoval Československá Federativní republika ale to bylo málo muselo se to změnit na Česká a Slovenská Federativní republika a ani to nestačilo.
Hned 1března 1990 SNR iniciovala vytvoření státních symbolů Slovenské republiky, ,,až do té doby to nebylo nutné".
Bylo také vytvořeno ministerstvo mezinárodních vztahů Slovenské republiky což vlastně byl jen jiný název pro ministerstvo zahraničních věcí.
Napětí také zvyšovala asymetrie mnoha institucí -například v Česku působila československá televize ale na Slovensku vznikla Slovenská televízia, souběžně souběžně vznikaly na Slovensku tendence ke zřízení slovenské policie, armády i Slovenské národní banky.
V roce1991 slovenští poslanci Federálního shromáždění odmítli přijmout federální ústavu. Do voleb v r.1992 šla ODS V.Klause s heslem ,,Společný stát nebo rozdělení". Na Slovensku Mečiarovo HZDS s požadavkem ,,Konfederace nebo rozdělení".
O referendu žádná ze stran neuvažovala -jeho výsledek znali -lidé by v referendu rozdělení neschválily.
Naše státy vznikly na podvodu bez souhlasu obyvatel. Podvod byl základní genetickou informací pro budoucnost. A podle toho to tak vypadá. Ihned po volbách v červenci1992 přijala a vyhlásila SNR dokument Deklarace Slovenské národní rady o svrchovanosti Slovenské republiky, kde vyslovila požadavek samostatnosti Slovenska. Prezident Havel na to odstoupil z funkce. Jednání o rozpadu se chopili za českou stranu V.Klaus a za slovenskou V.Mečiar. Ti se setkali již 8července 1992 v brněnské vile Tugendhat, kde se dohodly na rozdělení federace. Vlastní rozdělení podepsali 26.července 1992 tamtéž. Dne 25listopadu přijalo přijalo Federální shromáždění ústavní zákon č.542/1992 o zániku ČSFR k 31.12.1992. Ústavní zákon o dělení majetku České a Slovenské Federativní Republiky přijali už týden předtím. V prosinci ještě před zánikem federace přijaly Česká národní rada a Slovenská národní rada ústavu České a ústavu Slovenské republiky. Úderem půlnoci na Nový rok 1992 byl podvod dokonán a na mapě Evropy se objevily dva nové státy.
V Česku vládla politická a podnikatelská mafie v režii V.Klause které vytunelovaly a rozkradly stát. Na Slovensku autoritativní vláda V.Mečiara mající uvolněný přístup k politické moci a demokracii. Poražení jsou obyčejní lidé, nezaměstnaní,bezdomovci lidé mající sociální problémy. Toto rozdělení mělo velmi silný antidemokratický účinek a tyto tendence pokračují dodnes, podvod byl legalizován.