Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kouty 5.-7. Března

Hurá, dočkali jsme se! 5. - 7. března proběhlo první společné setkání všech zapojených škol. Ve středu odpoledne jsme se sešli v Hotelu Dlouhé Stráně v Koutech nad Desnou. Z autobusu vyskákala hromada kluků a holek, naši budoucí kamarádi a kamarádky. Prvním úkolem na společném pobytu bylo představení jednotlivých škol a seznámení s ostatními.  Každá redakce představila svoje členy a nastínila hlavní téma pro jejich film.

            Druhý den jsme si pořádně namasírovali svaly a vyrazili na nově vybudované hřiště s umělým povrchem. Redakce si vytvořily vlastní vlajku, vymyslely název a soutěžní pokřik. Náš tým měl název Naplno a pokřik: „Naplno Zábřeh mlátičky, ve sportu jsme jedničky!“. Naši pedagogové nezůstali pozadu a také vytvořili družstvo s názvem Úči a pokřikem: Úči, úči, úči, žáci nás furt mučí! Poté se v mikrofonu ozvalo: „Připravit, pozor, teď!“ a „Hry bez hranic“ mohly začít. Soutěžilo se v 5 disciplínách – lyže, lano, rýna, dírka, kameny. Disciplíny byly náročné, záludné a mnohdy téměř nezvladatelné… uff. Naše družstvo se ale v žádném případě nevzdávalo a plynulou krasojízdou si dojelo pro první místo. Třikrát hurá pro vítěze, hurá, hurá, hurá! Během soutěží jsme nezaháleli a průběžně filmovali naše kamarády, jak se potí, funí, hecují a úspěšně zdolávají připravené hry.

            Během odpoledne jsme měli za úkol vytvořit krátké video. Některé redakce natočily své medailonky – členové se představili a řekli pár vět o sobě. Jiné redakce natočili různé rozhovory na dané téma. Poté jsme si společně videa prohlédli a zhodnotili výsledky celovečerní dřiny. Všem redakcí se práce velice povedla a nakopla je na další společné natáčení a stříhání videí. První setkání se nám všem líbilo a už teď se nemůžeme dočkat na další. Hned po velikonocích vyrážíme na Praděd.

img_5069.jpg