Jdi na obsah Jdi na menu

Jezdci Caterhamu se stali Kamui Kobayashi a Marcus Ericsson,testovat budou Rossi a Frijns

 Kamui Kobayashi se po roční přestávce kterou ztrávil jako testman u Ferrari,se vrací do závodní sedačky,a jak leckdo předpovídal a jak bylo očekáváno-do barev týmu Caterham F1 Team.

Jako svoje vlastní číslo si vybral číslo 10 se kterým v roce 2009 debutoval v GP Brazílie v barvách Toyoty.Japonec přinesl týmu nějáké finance a zkušenosti,které Caterham potřebuje,díky tomu je mimo hru Heikki Kovalainen který si tak bude muset najít buď post testmana a nebo místo v jiné sérii protože Caterham byl poslední tým pole který jezdeckou sestavu uzavřenou neměl.

Kobayashi se ke své nové sedačce vyjádřil velmi šťastně a pozitivně:

 "Je to skvělý pocit být znovu v F1 jakožto závodní jezdec a Caterhamem jsem opravdu potěšený. Poslední rok jsme spolu s Cyrilem a s Tonym hovořili o závodění za tým od roku 2014 dále. Během všech našich rozhovorů na mě zapůsobilo to, kam chtějí tým dostat a kolik toho již pro splnění svých cílů investovali.

Pro mě to je velká čest, že mě tým najal na základě hodnoty, kterou přináším z pohledu závodění a z pohledu zkušeností, které mám... Budu dělat maximum pro vedení týmu a budu co nejusilovněji pracovat na splnění našich cílů.

Poprvé jsem navštívil továrnu v Leafieldu těsně před Vánocemi a bylo jasné, jak je tým hladový po pokroku. Loňská sezóna byla těžká, ale nová pravidla tento rok znamenají, že v F1 začnou všichni znovu, všichni tedy mají šanci na zlepšení. Z toho, co jsem viděl, má Caterham vše potřebné pro to, aby učinil pokrok letos i v nadcházejících sezónách."

Co se týče Marcuse Ericssona ten přichází jako psolední nováček ze série GP2 Series kde skončil v barvách stáje DAMS Šestý,jedná se také o prvního Švédského pilota F1 (pokud nepočítáme testmana ze sezony 2004 Björna Wirdheima) od Birtské GP 1991 kde startoval naposledy Stefan Johansson který jel za tým Arrows.

A co na své angažmá říká sám 23letý Švéd Ericsson?

"Pro mě a pro všechny, kteří mi pomáhali splnit si svůj sen, to je nádherný den. V roce 2014 vykročím do F1 s Caterhamem a sezóna přede mnou mě již naplňuje nadšením, obzvlášť první závod v Austrálii.

Je to samozřejmě skvělé pro Švédsko, že budeme mít na roštu v roce 2014 opět švédského jezdce. Na tom jsem pracoval od svých počátků v motokárovém závodění, kdy mi bylo devět let, a nyní jsem připraven na další krok do F1. Caterham je mladým týmem a společně se můžeme pustit do výzev, které představují nová pravidla v roce 2014. Budeme se učit společně a vyvíjet, jak bude sezóna pokračovat.

Po dobré přestávce o Vánocích, kdy jsem byl doma, začala tvrdá práce. Má fyzická kondice byla vždy dobrá, pracoval jsem však na ní ještě více od té doby, co začala jednání s Caterhamem. V továrně v Leafield budu trávit co nejvíce času před i během testů ve Španělsku a v Bahrajnu, abych mohl hrát aktivní roli v pomoci poznávání vozu 2014 a toho, co je třeba udělat pro to, abychom z něj dostali výkonnost. Je před námi velký, ale vzrušující úkol. Já i tým jsme na něj připraveni."

Šéf týmu Cyril Abiteboul vypadá také spokojeně:

"Jsem velmi potěšen tím, že můžeme konečně odhalit naše jezdce F1 a GP2 pro letošní rok. Trvalo to o něco déle, než bychom si přáli, nechtěli jsme se hrnout ani být nuceni rychle učinit taková rozhodnutí.

Jsem rád, že je Kamuj zpět. Je velmi populárním jezdcem a pro celý tým je velmi dobré, že jsme dokázali přitáhnout tak vzrušujícího jezdce v kritické době našeho vývoje. Jeho rychlost hovoří za sebe a jeho rozsáhlé zkušenosti při vývoji aut, obzvlášť za ta léta s Toyotou, budou pro nás neuvěřitelně důležité, když se budeme vyrovnávat s nenáročnější sezónou v F1 vůbec.

Po jeho boku bude ve své první sezóně v F1 závodit Marcus. Je ale pilotem, který je perfektně připravený na to, aby pokročil o další stupeň. Kariéru v jednosedadlových formulích začal vítězstvím ve Formuli BMW UK v roce 2007 a pak postoupil do GP2, kde loni vyhrál v Německu a získal dvakrát pole-position, zajel tři nejrychlejší kola a pětkrát stál na pódiu.

Fyzicky a duševně je na to, co je před ním, přepravený. Od nás se mu dostane veškeré podpory celého týmu, abychom mu pomohli naplnit jeho zřejmý potenciál pro Formuli 1,"říká Abiteboul.

Tým také oznámil své testmany,Alexander Rossi je týmovou Trojkou,Robin Frijns jenž loni testoval pro Sauber ale pak byl kvůli chybějícím financím vyhozen se stává dalším testmanem.

 

Turbinen

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář