Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jewel Pets - Zvířátka z drahokamů/Jewel Pet (manga)

3. 3. 2014

Japonský romantický seriál pro malé dívky o kouzelném rozpustilém zajíčkovi Ruby, který hledá na Zemi své přátele.

 

Žánr
Magie, Shoujo
Vznik
2009 až 2010
Autor
 
Produkce
TV Osaka, Studio Comet, Sanrio
Délka
52 dílů, 23 minut jeden
2. Název
Jewelpet
Druh
anime

 

 

 Jewel Pet

Jedem,Pojď a poběž s námi a hleděj ve svích,snech světlo.

Tozčpitlivé,tajemství jak sny a přáni si splníš.

Odvaha je a srdce zčpitlivé Jewel pets zvířátka z drahokamů.

Když vůbec nic neslišíš a ani nevidíš,tak si vážně moc smutná a

taki osamělárá.Ten okamžik se koukni na nebe.

Věž lepší budoučnost,pomůže ti léčivé kouzlo jóó.

Kouzlo,kouzlo kouzelné,šperk odvahy tu září.

Všichni znás mají v srdci krásní šperk,věžte.

Kouzlo,kouzlo kouzelné,je to opravdu skutečné,zaživí úsměv má

obrovskou sílu,věžte tomu.Pojď a poběž s námi a najdi záři ve

svém srdci,tu zčpitlivou,to abysme mohli společně tvořit.

Zázraky,jó jo musí být srdce zčpitlivé.

Kouzlo,kouzlo kouzelné,šperk odvahy tu září,všichni znás mají

v srdcích krásní šperk,věžte,kouzlo,kouzlo kouzelné.

Jewel pets text

Rinko a její zajíček Ruby hledají na zemi své

  přátelé,kouzelná zvířátka.Společně se musejí postavit silám

 temné magie,které chtějí ovládnout celý svět.

Jewel pets (Čul pet)

 Jewel Pets je japonské anime, jehož název byl přeložen do angličtiny a je používán i v překladu do češtiny, který jinak zní Zvířátka z Drahokamu, doslovný překlad je Drahokamoví Domácí Mazlíčci. Zábavný, dobrodružný a místy i romantický děj se odehrává ve dvou světech – v mýtické „Zemi drahokamů“ a v moderním Japonsku, v Tokiu. 

 Země drahokamů je svět nad naší Zemí, kde žijí v souladu tzv. zvířátka z drahokamu – mláďata pozemských zvířat, zejména domácích, která mají kouzelné schopnosti a představují každý jednotlivý drahokam. Jejich vlastní jména jsou založena na jejich drahokamu (např. Ruby – Rubín, Garnet – Granát, Tór – Turmalín atd.). Své kouzelné schopnosti musí studovat ve škole kouzel, kde se jejich úroveň dělí na tři základní body – akrilová (0%), skleněná (od 50%) a křišťálová (100 a více %). Školu vedou profesoři a profesorky kouzelníci, jejichž magie se odvíjí od základních lidských emocí – láska, zlost, smutek a radost. 
Jednoho dne se však shodou okolností dostanou ony čarovné drahokamy do světa lidí, do oblasti dnešního Japonska, do moderního a rychlého světa hlavního města Tokia. Do samotného příběhu jsou tak zapojeny studentky a studenti střední Tokijské školy, jejich rodinní příslušníci, prezident Japonska a zejména jeho tajemník Keiko Tatewaki, kteří jediní o světě zvířátek z drahokamu ví. Avšak v příběhu Jewel Pets nejde jen o to, aby se všechny poztrácené drahokamy našly, jak se děj rozvíjí a postupuje stále dál, získávají hlavní hrdinové, zejména studentka Rinko Kogioku a její dvě kamarádky Aoji Arisugawa a Minami Asaoko nové magické schopnosti. Objevuje se záporná strana zvířátek z drahokamu, která s postupujícím dějem nabývá na síle a stává se tak hlavním nebezpečím pro oba světy a tak musí všichni ukázat, že společně mají dost síly na to, aby jednou pro vždy zbavili svět tohoto zla a vzájemnou spoluprácí mezi obyčejnými lidmi a zvířátky z drahokamu s kouzelnou mocí zachránili budoucnost těchto dvou světů. 
Příběh Jewel Pets patří žánrově mezi pořady pro děti (zejména pro dívky), ale obsahuje jak scény plné humoru a dětské roztomilosti, tak chvíle s dramatickými bitvami a milostnými zápletkami, které tak činí z tohoto spletitého, dlouhého a složitého příběhu poutavý děj pro všechny mladší věkové kategorie. Styl animování a mimořádně propracované kresby postav i všeho okolo nich, které jsou tolik charakteristické pro animované seriály japonské produkce, dodávají celému dílu život, pestrost, výstižnost a dělají z něj poutavý a zajímavý, nekopírovatelný příběh, který se sleduje jedním dechem a nedovolí divákům přestat, dokud se nedozví, jak to všechno nakonec dopadlo.