Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápis ze shromáždění SVJ domů Klímova 2 až 10 a Zborovská 33 konaného 27. 11. 2014

3. 12. 2014

1) Zahájení
V úvodu byl jako host přivítán dodavatel částečného zateplení domu Zborovská 33, Ing. Vantuch, který účastníky seznámil s možnostmi splácení pohledávky ve výši cca 667 tis. Kč.
Dále oznámil, že je připraven případně odkoupit prostory bývalého kadeřnictví v přízemí domu Klímova 10 na základě ceny dle znaleckého posudku.
2) Stav fondu oprav 2014 s ohledem na již uzavřené smlouvy
Bylo konstatováno, že jeho nízký zůstatek spolu s dosud nesplacenými fakturami, které byly v minulosti způsobeny špatně uzavřenou smlouvou, nám brání pokračovat v běžných opravách a příp. instalaci měřičů tepla, které od Nového roku vyžaduje zákon.
3) Projednání možné zápůjčky nabízené SBD Průkopník
Vlastníci byli seznámeni s usnesením představenstva družstva SBD Průkopník č. 407/43, jímž schválilo SVJ Klímova 2‐10 a Zborovská 33 zápůjčku ve výši 1,180.000.‐ Kč s termínem splatnosti 29. 2. 2016 a úrokem ve výši 40,500,‐ Kč.
4) Měřiče tepla s možností dálkového odečtu
V souladu s požadavkem zákona byla předložena cenová nabídka (Č. NAB/113400478) na DODÁVKU, MONTÁŽ A PROVOZOVÁNÍ TECHNOLOGIÍ PRO ZAJIŠTĚNÍ ROZDĚLENÍ NÁKLADŮ NA ENERGIE ze dne 20.11.2014 od spol. ENBRA, a. s.
5) Směšování TUV ve výměníkové stanici a izolace rozvodů – možné úspory na ohřevu a rozvodech vody
S ohledem na toto téma se dostavil jako host Ing. Kobza, zástupce dodavatelské firmy LS Mont, který zde předložil cenovou nabídku na dodávku a montáž ekvitermní regulace v objektu Klímova 10 ve dvou variantách včetně provedení izolací potrubí teplé užitkové vody a cirkulačního potrubí minerálními skružemi o síle stěny 40 mm.
Na shromáždění byl přizván i pan Svoboda z technického referátu SBD Průkopník, který ‐ i přes opakované potvrzení účasti – nakonec nedorazil.
K diskusi na toto téma se přihlásil Ing. Kyncl, který byl až do 31. 10. 2014 pověřen obsluhou výměníkové stanice. Poté se do odborné diskuse, se svými profesními zkušenostmi v tomto oboru, připojil jeden z vlastníků, pan Karásek. Cílem bylo nalézt východisko pro možné propojení starého a nového systému po výměně kotle.
6) Podání žádosti a dopracování projektové dokumentace na dotaci (Zelená úsporám)
Bylo konstatováno, že smlouva na „Projekt pro stavební řízení“ Ing. Arch. Dušana Vostrejže (OpenArch) ve výši 60 tis. Kč bez DPH již byla uzavřena. Očekáváme uzavření smlouvy na „Podání žádosti a dopracování projektové dokumentace na dotaci (Zelená úsporám) a dodání příslušných dokladů“ ve výši 38.750,‐Kč bez DPH.
7) Diskuse
‐ V diskusi byl projednán požadavek Ing. Vantucha, současného nájemce bývalého kadeřnictví v domě Klímova 10, na možnost odkoupení těchto prostor.
‐ V souvislosti s plánovanými opravami a současným stavem fondu oprav, bylo navrženo zvýšení fondu oprav o 20% podle členských podílů.

Další náměty: návrh na přestěhování HUP z domu Klímova 4 (projednáme s dodavatelem plynu), s ohledem na zimu v bytech více topit.
8) Usnesení
a) Shromáždění společenství vlastníků se usneslo, že přijímá nabízenou zápůjčku ve výši 1,180.000.‐ Kč s termínem splatnosti 29. 2. 2016 a úrokem ve výši 40,500,‐ Kč s tím, že měsíční splátky budou hrazeny z fondu oprav. Shromáždění společenství vlastníků v domě dále přijímá podmínky pro poskytnutí zápůjčky s tím, že nevypoví správu domu před uhrazením celé zápůjčky a úroku a souhlasí s čerpáním zápůjčky domu. V této souvislosti souhlasí i s uzavřením smlouvy o zápůjčce.
b) Shromážděním bylo schváleno, že společenství vlastníků využije nabídku spol. ENBRA a.s. na DODÁVKU, MONTÁŽ A PROVOZOVÁNÍ TECHNOLOGIÍ PRO ZAJIŠTĚNÍ ROZDĚLENÍ NÁKLADŮ NA ENERGIE ve variantě „RTN CALORIC 5 walk‐by – radiový dvoučidlový elektronický RTN“ za nabízenou akční cenu za předpokladu osazení celého objektu a
uzavření následné smlouvy na odečet a rozúčtování. Shromáždění bere na vědomí, že z kapacitních důvodů není možné jejich montáž očekávat dříve než v březnu 2015.
c) Realizace směšování TUV ve výměníkové stanici a izolace rozvodů byla odložena a bude dále diskutována v expertní skupině správce domu, technického referátu a dodavatele.
Vzhledem k dobrovolnému ukončení funkce obsluhy ve výměníkové stanici, kterou do 31. 10. 2014 zastával Ing. Kyncl za SVJ Klímova 2‐10 a Zborovská 33, byla ‐ v důsledku stížností vlastníků na nedostatečné topení ‐ tato činnost svěřena dodavatelské firmě, která bude v souladu s aktuálními a očekávanými vnějšími teplotami včas nastavovat potřebnou ekvitermní regulaci s ohledem na nezateplenost většiny budov.
Cílem je předejít stížnostem vlastníků na zimu v bytech. Případnému přetopení lze zabránit pomocí termoventilů na radiátorech, pokud někomu teplo v bytech nevyhovuje (doporučené nastavení v rozmezí 3 – 5).
d) Podání žádosti a dopracování projektové dokumentace na dotaci (Zelená úsporám) a dodání příslušných dokladu ve výši 38.750,‐Kč bez DPH. Tento bod byl již projednán a schválen na předchozím shromáždění společenství vlastníků (ze dne 29. 5. 2014). Očekáváme uzavření příslušné smlouvy, čemuž dosud bránil zůstatek na fondu oprav.
e) Požadavek Ing. Vantucha, současného nájemce bývalého kadeřnictví v domě Klímova 10, na možnost odkoupení těchto prostor nebyl shválen.
Shromáždění společenství vlastníků se naopak usneslo, že nájemci bude dána výpověď s účinností od 1. 1. 2015 s tříměsíční výpovědní lhůtou podle smlouvy. Vyklizení prostor a ukončení nájmu tak nastane k 31. 3. 2015.
Poté se předpokládá uzavření smlouvy s realitní kanceláří, která zajistí nájem prostor za ceny v místě obvyklé.
f) Shromáždění společenství vlastníků se usneslo na zvýšení fondu oprav o 20% podle členských podílů, a to od 1.1.2015.
9) Závěr
Shromáždění bylo usnášeníschopné, přítomnost 52,70 % podle členských podílů.

Zapsal: správce domu, Pavel Hromada

Brno, 27. listopadu 2014