Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuality

Dne 1.6.2017 jsem se stala maminkou a panička mi zařídila nové stránky :-). Nyní se můžete podívat, jak se mi daří na
 
                      www.mericonkennel.cz 
 
                                                    vaše Sheila
 
 
 
 
5.11.2016
 
Sheilinka má nejvyšší zkoušku z poslušnosti dle Národního zkušebního řádu !!
 
V neděli 30.10.2016 složila Sheilí další zkoušku ze sportovní kynologie ZZO3 (poslušnost dle ZVV3). Tato zkouška se mi svými cviky poslušnosti jako je plížení, štěkání vleže, polohy 20 kroků před psovodem na posunek, žebřík ve dvou směrech, vysílačky,...zdá jako jedna z nejtěžších. Proto mám velikou radost, že ji moje holčička zvládla a je opět prvním ridgebackem s touto složenou zkouškou :-).
 
 
 
10.9.2016
 
Dne 3. a 4. září 2016 se na Orlíku konala klubová a speciální výstava ČKRR. Sheilinka oba dva dny obdržela V3.
 
 
 
24.5.2016
 
! Sheila je ŠAMPION PRÁCE !
 
Dne 22.5.2016 jsme se se Sheilí zúčastnily dalších loveckých zkoušek BZ, pořádaných tentokrát Dalmatin klubem. Sheila předvedla opět nejlepší práci ze všech účastníků. Již po čtvrté v řadě v loveckém závodě zůstala neporažena a obsadila příčku nejvyšší. Za svůj výkon získala od pánů rozhodčích úžasných 117 bodů (I. cena) a hlavně titul CACT, jehož ziskem splnila podmínky pro udělení vysněného titulu ŠAMPION PRÁCE ČR !!!
 
 
 
17.5.2016
 
Další velmi úspěšný víkend :-) !!!
 
14.5.2016 se konala v Horce nad Moravou klubová výstava ČKRR a Sheilinka si vyběhala V1, CAC yes !!!
Z 1. místa a titulu mám obrovskou radost a děkuji své holčičce, že se moc hezky předváděla :-).
Sheilinka byla úspěšná nejen ve výstavním kruhu, ale dařilo se nám i po stránce pracovní. Další den se totiž konaly klubové zkoušky BZ (barvářské zkoušky), pořádané taktéž ČKRR.
Sheila, jako jediná, dokončila závod v I. ceně a s celkovým počtem 104 bodů se umístila na prvním místě.
Jsem na svoji holčičku nesmírně pyšná. Ve svých 3 letech absolvovala pouze 3 lovecké zkoušky (závody), které se jí nejen že podařily vždy složit v I. ceně, ale i absolvovat s nejvyšším bodovým hodnocením a v těchto závodech tudíž pokaždé obsadit 1. místo.
 
 
 
10.5.2016
 
Dne 7. a 8.5.2017 se konala klubová a speciální výstava KCHRR v Lanškrouně. Oba dva si Sheilinka vyběhala známku V2, res.CAC a já jsem na svou holčičku moooc pyšná.  
Kromě těchto krásných výstavních ocenění získala Sheilinka titul PRACOVNÍ PES KCHRR  ROKU 2015, který si zasloužila za své pracovní úspěchy (zkoušky, závody). Tento titul obdržela, stejně jako loni, v obou chovatelských klubech RR v ČR a podruhé se tak stala pracovně nejúspěšnějším ridgebackem v ČR.
 
 

18.2.2016

Sheila je PRACOVNÍ PES ROKU 2015 !!!

Na Valentýna jsem dostala od mého zrzavého miláčka krásný dárek :-). 14.2. byla moje holčička oceněna titulem "Pracovní pes roku" a dostaly jsme pohár za 1. místo v této soutěži ČKRR. Sheilinka dokázala obhájit své vítězství z loňského roku !!!

Věděla jsem, že obhajoba titulu nebude jednoduchá a proto jsme pilně trénovaly i v roce 2015. Pokračovaly jsme samozřejmě ve sportovní kynologii, hlavně v pachových pracích. Zde si nejvíce vážím zkoušek FH1 a FH2. V závěru sezóny jsme se pustily i do zkoušek loveckých. I v tomto, pro nás novém, odvětví výcviku se Sheile skvěle dařilo. Nejen že složila zkoušky BZ a BZH, ale dokonce získala 2x CACT.

Vzhledem k počtu a obtížnosti složených zkoušek a úspěšné účasti v závodě dle UPr3 (2.místo), bylo bodové hodnocení v soutěži o "Pracovního psa" ještě vyšší, než za rok 2014. Získaly jsme rekordních 853 bodů :-).

Mám obrovskou radost a moc děkuji všem, kteří nám fandí, pomáhají a podporují nás !

 


 

5.10.2015

 

Krásný a emotivní víkend a hlavně OBROVSKÝ ÚSPĚCH NA POLI PRACOVNÍM !!!!
 

Na závěr letošní pracovní sezóny jsme malinko změnily odvětví a po zkouškách ze sportovní kynologie jsme v sobotu 3.10. nastoupily na zkoušku loveckou BZH (barvářská zkouška honičů) pořádanou ČKRR. 
S loveckým výcvikem máme obě dvě minimální zkušenosti, ale Sheilinka těžila z toho, co zná a umí ze sportovní kynologie a rázem mohla konkurovat ostatním zkušeným loveckým psům.
I když měla Sheilinka úkol jediný, a sice složit zkoušku, dokázala vic. Tuto zkoušku složila dokonce v I. ceně (212 bodů) a s nejvyšším počtem bodů se umístila na 1. místě. Od rozhodčích jí byl ke všemu udělen titul CACT (čekatelství šampiona práce).
Druhý den se konaly zkoušky BZ (barvářské zkoušky), na které jsem původně se Sheilinkou nechtěla. Tato zkouška obsahuje kromě cviků ovladatelnosti v honitbě také minimálně 12 hodin starou barvu (dosled raněné zvěře). Právě ze sledování barvy jsem měla největší obavy, jelikož jsme toto se Sheilí netrénovaly. Po předvedení práce Sheilinky na sobotních zkouškách BZH jsme ale dostaly tak velikou důvěru a podporu od v tomto oboru zkušených lidí, že jsem se rozhodla nastoupit i druhý den na BZ. Svoji holčičce jsem věřila, protože vím, že umí soustředěně čuchat a zúročí to, co se naučila ve sportovní stopařině. Barva byla nakonec stará 20 hodin a napětí před zkouškou se dalo krájet. 
Po prvních 20ti krocích jsem pochopila, že stáří barvy nehraje takovou roli a malinko se uklidnila. Sheilinka pracovala s velkým nasazením od začátku až do konce. S jejím výkonem jsem byla spokojena nejen já, ale i rozhodčí, kteří její práci ocenili jako "Nejlepší barvu". Závěr druhého dne byl po sečtení bodů podobný. I. cena (117 bodů), 1. místo, nelepší barva, klubový vítěz a titul CACT !!!

Chtěla bych poděkovat všem, co nám pomáhali a fandili, ať už na dálku, nebo přímo na místě, rozhodčím za krásná slova a Sheilince za její pracovitost, všestrannost, ochotu dělat paničce radost,...prostě za to, že je !!!!!!!!

 

 

 

2.10.2015

 

Máme za sebou úspěšný prodloužený víkend !!!

V neděli 27.9. složila Sheilinka další pracovní zkoušku ZZO2 dle NZŘ (zkouška z poslušnosti dle ZVV2) na krásných 94 bodů (ze 100 možných). 

Hned den poté jsme nastoupily na další pracovní zkoušku, tentokrát na vrcholovou stopařskou speciálku FH2 dle Mezinárodního zkušebního řádu. Bála jsem se, že po předchozím náročném dni bude holčička unavená a projeví se to na jejím výkonu. Obavy byly zbytečné, Sheilí tuto náročnou stopu zvládla vypracovat se ctí na pěkných 80 bodů. Z této zkoušky mám obrovskou radost nejen proto, že ji Sheila zvládla ve velmi mladém věku (2 a půl roku), ale i proto, že je první fenou svého plemene v ČR s touto vrcholovou zkouškou !
Jsem na tu moji zrzavou holčičku moc pyšná. 

 

21.9.2015

 

Dne 20.9.2015 Sheila úspěšně absolvovala bonitaci ČKRR. Splnila tak poslední podmínku pro zařazení do chovu a stala se CHOVNOU FENOU !!!

 

 

5.7.2015

 

Moje holčička složila stopařskou speciálku dle mezinárodního zkušebního řádu FH1.

Vzhledem k tropickému počasí je vypracování 3 hodiny staré stopy kladené cizí osobou o délce 1200 kroků opravdu náročné a Sheilinka to dala i za takto náročných podmínek na známku velmi dobře (90 bodů). Díky Sheilí, krásná práce !!!

 

 

31.5.2015

 

!!!!!!!! SHEILA je PRACOVNÍ PES ROKU 2014 !!!!!!!!

Sheilinka je pracovně nejúspěšnější ridgeback v ČR !!! Toto potvrdila ziskem titulů "Pracovní pes roku 2014" v obou chovatelských klubech ČKRR a KCHRR.

V sobotu 30.5.2015 proběhla na Moravě speciální výstava RR, kde byla Sheilí oficiálně vyhlášena pracovním psem roku 2014 a převzaly jsme si pohár za 1.místo v této soutěži. 

Obrovskou radost mám nejen z prvního místa, ale i ze skutečnosti, že jsme nasbíraly historicky nejvyšší počet bodů dosud zadaných v této soutěži (body za složené zkoušky a umístěni v závodech).

Moc děkuji všem, kteří nám se Sheilinkou fandí a pomáhají. 

 

 

11.12.2014

 

Koncem listopadu absolvovala Sheilinka rtg vyšetření kyčelních a loketních kloubů (DKK a DLK). Toto vyšetření je jednou z podmínek pro zařazení feny RR do chovu a proto jsme s napětím očekávali až přijdou ze Zlína výsledky od MVDr. Jahody. 
Dne 8.12. přišla skvělá zpráva v podobě oficiálního vyhodnocení.

SHEILA MÁ 100% ZDRAVÉ KLOUBY ! ! !

Výsledek DKK negativní ( A/A ), DLK negativní ( 0/0 ).

 

 
 
20.11.2014
 
Sheilinka zakončila svou první pracovní sezónu ve "velkém stylu" !!!
Dne 9.11.2014 složila moje holčička zkoušku UPr3 dle Mezinárodního zkušebního řádu. Jednalo se o zkoušku z poslušnosti, která je shodná s poslušností na zkoušce IPO3 (nejvyšší všestranná zkouška dle MZŘ). O týden později se Sheila zúčastnila závodu poslušnosti, kde v kategorii IPO3 obsadila 1.místo a tím dokázala panu rozhodčímu i přítomným divákům, že i rhodeský ridgeback dokáže zvládat poslušnost dle této zkoušky. 
 
 
 
28.9.2014
 
Sheilinka si připsala na své konto další pracovní úspěch. Minulý týden tomu byl přesně rok, co poprvé navštívila kynologické cvičiště ZKO Boršov nad Vltavou a toto výročí symbolicky oslavila složením jubilejní 10. zkoušky z výkonu !!! 
Z těchto úspěchů mám obrovskou radost nejen proto, že je Sheila můj první pejsek, ale i proto, že její výkon je v rámci plemene RR opravdu unikátní ! Sheilinka dokázala jako jediný Rhodéský ridgeback v ČR (možná i ve světě) složit do svých 20 měsíců 10 pracovních zkoušek dle zkušebních řádů IPO, NZŘ a KJ ČR. Zahanbit se nenechala dokonce ani na závodech poslušnosti, kde svými výkony dokázala porazit i psy pracovních plemen.
 
 
18.8.2014
 
O tomto víkendu jsme se Sheilinkou dokázaly složit další pracovní zkoušky. Tentokrát se jednalo o stopařské speciálky dle Mezinárodního zkušebního řádu IPO. Dne 15.8. v Kardašově Řečici složila Sheila zkoušku FPr2 na 90 bodů a 2 dny poté odčuchala FPr3 na úžasných 93 bodů. Všechny 3 stupně zkoušky FPr dokázala složit během 6 týdnů. Zkoušku FPr1 složila dne 5.7. se známkou výborně (98 b.).
 
 
 
28.7.2014
 
Tak ani o prázdninách se se Sheilí neflákáme. Zúčastnily jsme se letního výcvikového tábora, kde jsme poctivě trénovaly a naše tréninkové úsilí se nám podařilo završit pracovními zkouškami. Dne 23.7. složila Sheilinka zkousku UPr1 dle mezinárodního zkušebního řádu, kterou patrně dosud zádný ridgeback nesložil.
 
 
 
18.5.2014
 
Sheilinka složila zkoušku ZPU1 dle řádu KJ Brno.
 
 
6.4.2014
 
Dne 6.4.2014 složila Sheila úspěšně zkoušku BH tentokrát dle mezinárodního řádu.
 
 
30.3.2014
 
Dne 30.3.2014 složila Sheila zkoušku ZZO dle Národního zkušebního řádu se známkou výborně.
 
 
7.12.2013
 
Dnes SHEILA (11 měsíců) i pres velikou nepřízeň pocasi úspěšně složila zkoušku Ceskomoravske kynologicke jednoty Brno ZOP.
 

Příspěvky

Sheila je PRACOVNÍ PES ROKU 2015 !!!

18. 8. 2017