Jdi na obsah Jdi na menu
 

Lomňanký šerpa 2015

26. 5. 2015

serpa-2015-01.jpgDne 16.5.2015 jsme uspořádali 2. závod šerpy. Jako v minulém roce dvojice běžely s patnáctkou bečkou piva na čas lesní cestou od Muzea na Polanu.

Dvojice byly startovány v rozmezí cca 15 minut. A opět se nervozita dala krájet nožem. První dvojici, která vyběhla na trať, byli nováčci závodu -  bratři Hrčokové. Při pozorování jejich spurtu po startu jsme my zbylí závodníci strnuli, avšak naštěstí pro některé z nás se záhy ukázala nezkušenost nováčků s přepálením začátku se současným vyhořením paliva. Pozor, ale s časem, který dosáhli, by v minulém roce lehce vyhráli. V tomto roce dvojice SOSI - LINTNER obhajovali prvenství z minulého roku a toto se jim podařilo. Musím hlavně smeknout před výkonem našeho již důchodce Milana Lintnera. Oba borci svůj čas z minulého roku ještě vylepšili o 1 minutu a 14 sekund a tím se zase přiblížili k hranici nemožného. Tak, jak v minulém roce, i nyní běžela dvojice Kekovců (otec a syn). Oproti minulému roku si svůj čas vylepšili o 1 sekundu, avšak v tomto roce to stačilo jen na krásné 5. místo. Nově vytvořená dvojice z minuloročních borců Milan a Michal si také dali do těla a svoje časy vylepšili o 1 minutu a 6 sekund. Jako poslední dvojice vybíhali Martin a Marian, zvaní dle oblečení jako kosí bratři. Tato dvojice byla obávanou horkou novinkou tohoto ročníku a tyto obavy do posledního splnila. Nejenže prohrála pouze o pooooooooouhých 5s, ale Marian si oproti minulému ročníku zlepšil čas o neskutečné 3 minuty a 16 sekund, čímž byl právem vyhlášen SKOKANEM ROKU. Již nyní se ptám, co nám tato dvojice předvede příští rok, zdali se jim podaří sundat z trůnu prozatím neohroženou dvojici SOSI - LINTNER.

Chci všem závodníkům poděkovat za jejich nasazení. Sosimu a Jardovi s manželkou za opět bezchybné profi zorganizování závodu. Martinovi Stonavskému za zajištění kyvadlové dopravy, no a v neposlední řadě samozřejmě našemu fotografovi Láďovi Pekárkovi za zdokumentování celé akce.

Výsledky:

1. místo: Martin Szkandera – Milan Lintner (15min a 57s)
2. místo: Martin Lasota – Marian Martynek (16min. a 3s)
3. místo: Janek a Maček Hrčokovi (16min. a 22s)
4. místo: Milan Friedl – Michal Byrtus (16min. a 42s)
5. místo: Keke starší – Keke mladší (17min. a 57s).

 

Náhledy fotografií ze složky Šerpa 2015