Jdi na obsah Jdi na menu
 

Hřebenová túra 2016

26. 6. 2016

vyslap-2016_01.jpgV sobotu 18. 6 2016 jsme se opět jako každý rok pod vedením pána lesů, vod a strání Martina Stonavského vydali na jeho předem a skvěle naplánovanou hřebenovou turu. Pracovní název těchto výšlapu, které pořádáme pro naše drahé polovičky , přítelkyně a známé nese název „Vo dvojici ku opici“. Tento rok se ho zúčastnilo celkem sedm páru a dalších 6 lidiček bez poloviček. Tento rok byl trochu výjimečný tím, že se ho poprvé zúčastnil i předseda s adekvátním zápisným.
Tůru jsme započali pěšky od Máneska na mezinárodní nádraží v Bocanovicích, kde jsme využili rychlovlak k přemístění do Bystřice a odtud autobusem do Nýdku. První poznatek je: vlak je pro 20 lidí levnější než autobus. Z náměsti v Nydku jsme se vydali trasou na Čantoryji kde nás nemile přivítalo vedení místní „Horské chaty“. Nakonec jsme domáci přemluvili a nechali jim vydělat na spoustě piv, káv a nealku. Snad jim tyto peníze pomohou v dalším rozvoji chaty. Druhý poznatek: na chatu Čantoryji již více né. Po občerstvení jsme se vydali na rozhlednu a poté již dál trasou na Sošov – Lepjařovku – Stožek – Bahenec – Písek a odtud autem do základního táboru do Máneska.
Počasí  vyšlo až moc skvěle. Také to po návratu do základního tábora v Mánesku vypadalo jak by jsme se vrátili od moře, ale bez použití opalovacích krémů. Co se týče atmosféry tak se skvělými lidmi je i atmosféra skvělá. Dokonce i Milan Littner zapomněl na své oblíbené kur..... a jen mlčel a šel.  Kolik bylo občerstvovacích pauz a co vše se podávalo již nevím , ale dá se to shrnout do jednoho „ Máme spouuuustu dojmů, ale máááááálo vzpomínek“  Co víc dodat, všichni jsme si to moc užili a zaslouženě večer únavou usnuli doma. Tímto chci poděkovat organizátorovi Martinovi Stonavskému, všem co ze zúčastnili no a za rok opět vzhůru do hor.
 
Předseda.

Zpět na hlavní stránku
 

 

Náhledy fotografií ze složky Hřebenová túra 2016