Jdi na obsah Jdi na menu

Novověká poselství

Příspěvky

Tajemství poustevnického života 1/13

     Před Silvestrovský výlet s rozjímaním na Zelené Hoře, kde jsem objevil novověký symbol "dalekohled", který mi snad pomůže porozumět tajemné řeči hvězd a symbolům zde v pozemských městech.

Přečíst | Komentářů: 2

Brněnské dračí poselství 2/13

     Cesta do města tří kopců - se Špilberkem, Tugendhatem a Petrovem - chránící tajemství Svobody stejně jako nedaleké malé městečko opatrující lásku nebeskou a jako mocný tříhlavý brněnský drak. Hlavní novovoký symbol jsou zde "koleje", po níž se prohánějí místní šaliny.

Přečíst | Komentářů: 3

Hledání podstaty Kamene Mudrců 3/13

     Na této cestě jsem vyrazil hledat podstatu kamene mudrců, přičemž jsem zde objevil tajemnou alchymistickou knihu s prastarým návodem na výrobu největšího tajemství.

Přečíst | Komentářů: 1

Den na Karlštejně 4/13

     Ve svém čtvrtém příběhu jsem navštívil "nejmenší" hrad a "největší" alchymistickou dílnu a porozuměl zde znázorněnému příběhu o apokalypse, na níž platí pouze láska nebeská, nikoliv pozemská. Snad mne zdejší "schody" přivedou k dalším tajemstvím a touze být jako Karlštejn, "horou v údolí". 

Přečíst | Komentářů: 2

Tajemství Světa 5/13

     Vcelku obyčejný výlet cestou necestou třemi městečkami, díky nimž se mi podařilo obejít celý Svět a nalézt novověký symbol - "dálnici", která do tohoto příběhu krásně zapadla. Na konci příběhu jsem objevil Kellyho Smaragdovou desku i její velké tajemství.

Přečíst | Komentářů: 1

Ve stopách bílého tygra 6/13

     Tato výprava měla jasný cíl - najít bílého tygra a vydat se v jeho stopách. I zde jsem našel krásný novověký symbol - "vysílač" a také jednu velmi křehkou hodnotu.

Přečíst | Komentářů: 2

Tajemství Svaté Hory 7/13

     Tajemstvím opředený středověký výlet, v němž jsem rozjímal o neutrální cestě víry i neposkvrněném početí, ale nakonec i tento příběh jsem mohl považovat za novověký, neboť jsem objevil moderní symbol "satelit" - komunikace s Vesmírem, nebem.

Přečíst | Komentářů: 2

Hledání Tajemství Svatého Grálu 8/13

     Ve svém osmém příběhu jsem se vypravil ke dvěma německým řekám Rýnu a Mosele, do kraje starobylých hradů a vinic v barvách podzimu i zapadajícího athénského slunce. Můj cíl byl nejistý a tajemný jako ono samo největší tajemství světa - Svatý Grál. Otázkou však bylo, zda se mi to podaří přinést reálnému světu anebo zůstane i v novověku pouhým snem a legendou.

Přečíst | Komentářů: 1

Oživení pražského Golema 9/13

     Tentokrát jsem se vydal do miliónového města - krásné stověžaté Prahy - pokusit se odhalit tajemství pražského Golema a získat tajemný Kámen Moudrosti. Vyčlenil jsem si na toto putání celý víkend a hledal opět nejen staré, ale také novověké symboly, jímž jeden z nich byl skvostný metronom.

Tajemství sedmiramenného svícnu 10/13

     Po svém pražském golemském putování jsem se vypravil dp Třebíče ukrýt tam tajemný šém - klíč k tajemství a objevil tam cestu k duchovnímu růstu. I zde mne provázely staré symboly, křesťanské i židovské, ale také novověké, kterým se zde stal "Větrný mlýn".

Přečíst | Komentářů: 2


Portrét

Statistiky

Online: 2
Celkem: 423530
Měsíc: 7906
Den: 260