Jdi na obsah Jdi na menu
 


VAŘÍME SNADNO A CHYTŘE: ZKUSTE JEHNĚČÍ HŘBET S HŘÍBKOVÝM RAGÚ

26. 3. 2014

Na jednu porci budete potřebovat: 350 g jehněčího hřbetu, čerstvý tymián (asi 1 g), čerstvý rozmarýn (rovněž asi 1 g), 100 g mrazených hříbků, 50 g cibule, 120 g brambor, 2 cl smetany, 5 cl omáčky demi-glace, 5 g česneku, 2 0 g másla, 2 cl slunečnicového oleje, sklenku vody, sůl a pepř.

hsh.jpg

 

Zapněte troubu na 180 °C a začněte ji předehřívat. Mezitím nasekejte najemno lístky tymiánu a rozmarýnu.

 

hs.jpg

Maso očistěte, případně na povrchu odblaňte, osolte, opepřete a potřete polovinou tymiánu a rozmarýnu.

Následuje pokrájení oloupané cibule a brambor, obojího asi na 1 cm velké kousky. Česnek nakrájejte nebo nasekejte na jemné plátky.

Zpěňte cibuli na másle. Vložte i česnek a promíchejte. Přidejte houby, brambory a zalejte polovinou sklenky vody, demi-glace a nasypejte zbytek bylinek. Osolte, opepřete a vařte 10 minut.

 

 

Na rozpáleném oleji orestujte z obou stran jehněčí hřbet, vložte ho do trouby a pečte asi 12 až 15 minut. Pak vypněte troubu a nechte ještě několik minut maso odpočinout.

 

Po vyndání z trouby zjemněte ragú smetanou. Je hotovo! Jako zdravá příloha vám stačí brambory v ragú, případně můžete ještě další klasicky uvařené přiložit k už hotovému jídlu.

fgh.jpg