Jdi na obsah Jdi na menu
 


Informativní členská schůze 17.3.2019

23. 4. 2019

Zápis z informativní členské schůze ze dne 17.3.2019

Řádně ohlášená členská schůze Bytového družstva Obránců míru 872 (dále pouze BD872) se konala dne 17.3.2019 v 19.00 hodin ve vestibulu bytového domu Obránců míru 872. Přítomno bylo 7 členů družstva .

Členská schůze byla zahájena v 19.00 hodin předsedou představenstva panem Romanem Macke, který přivítal všechny přítomné.

  1. Předseda představenstva seznámil přítomné s průběhem příprav k realizaci projektu výstavby lodžií a výtahu. Problémem jsou inženýrské sítě, které jsou příliš blízko patě domu a nelze bez jejich přeložení započít s výstavbou. Ze strany od hlavní cesty je vedení pitné vody (všechny dotčené organizace a úřady mají již konečnou verzi k přeložce vedení vody zaslanou ke schválení a čeká se jen na jejich vyjádření), ze strany odvrácené je pak vedení elektrické (zde již máme přeložku schválenou a podepsanou smlouvu o dílo se společností ČEZ, která přeložení sítě provede). Po realizaci jednotlivých přeložek lze konečně žádat o jednotlivá stavební povolení a rozjet dílčí úseky celého projektu.
  2. Nabízí se možnost využití půdních prostor, kdy družstvo dostalo nabídku od investorů, kteří mají již zkušenosti z výstavbou půdních vestaveb v Brně. Místo si prohlédli a na schůzi byly předloženy dvě „pracovní verze“ , kdy záměrem je zbudovat tři nové bytové jednotky (plánovaná investice v hodnotě 6 – 7,5 mil. Kč). Výhodou je, že družstvo nebude muset investovat žádné finanční prostředky a z těchto nově postavených bytových jednotek půjdou platby do fondu oprav do kasy družstva (za 20 let cca 2 mil. Kč). Vzhledem k tomu, že následujících 25 let budeme splácet úvěr na probíhající projekty, pak by půdní prostory zůstaly nejspíš nevyužity a o tyto finance bychom zbytečně přicházeli. Rozhodnutí, zda stavbu povolíme necháváme na nejbližší výroční členskou schůzi.
  3. Předseda přítomné upozornil na blížící se termín konce mandátu současného představenstva. Volby do nového předsednictva proběhnou taktéž na nejbližší výroční členské schůzi, která je naplánovaná ke konci měsíce dubna či začátkem měsíce května tohoto roku.
  4. Závěrem předseda poděkoval za účast všem přítomným členům družstva.