Jdi na obsah Jdi na menu
 


Psí recepty

SUŠENÉ MASO                           30.11.2014

VÝBĚR MASA- Mělo by být pokud možno libové. My jsme použili hovězí, ale stejně tak vhodné je kuřecí nebo krůtí hlavně plátky.

NAKRÁJÍME- Ostrým nožem maso nakrájíme na stejnoměrné proužky, nemusí být uplně malé- následnou úpravou se totiž výrazně scvrknou.

PŘIDÁME ČESNEK- Pro zvýraznění chuti do vývaru přidáme k masu dva proužky česneku.

DO VROUCÍ VODY- Maso i česnek vsypeme do vařící vody, do které přidáme i pár krystalku soli. Občas zamícháme aby se kousky neslepovali.

DO ZHNĚDNUTÍ- Prudkým varem vaříme 10-12 minut, dokud maso pořádně nezhnědne.

SCEDÍME- Scedíme přes cedník ( zbylí vývar nevyléváme, ale spestříme jim třeba granule).

 

 

BYLINKOVÉ SUŠENKY (NEJEN ) PRO PSY                       27.10.2014

300g hladké mouky,. 1/2hrnečku ovesných vloček, 1vejce, špetka soli, 100g mletého hovězího masa, 1polévková lžíce nasekané petržele a pampelišek,  ( nebo mladých listů kopřivy), 1polévková lžíce nasekaného oregana a bazalky.

Vše v míse smícháme, přidáme trochu horké vody a zpracujem na hustou kaši ( raději hustší). Na plech rozprostřeme pečící papír a na něj pokládáme malé placičky vytvarované z těsta. Pečeme v troubě vyhřáté na 140stupnu asi 25minut.

Upečené sušenky necháme vychladnout a přes noc ještě vyschnout. Pak jsou již hotové.

Určitě budou psovi chutnat, můžete je sami ochutnat.

Skladujte je bud v otevřené misce jen pár dní, případně v lednici., na delší dobu raději v mrazáku, ˇ(před podáváním ale nechte zahřát na pokojovou teplotu).

 

 

MALINOVÝ SORBET S MÁTOU                      27.8.2014

Asi 350g čerstvých nebo mražených malin, 1-2kelímky bílého jogurtu, 2lžíce medu, pár snítek máty.

Všechny ingredience dáme do mixéru a rozmixujem do hladka. podle chuti a konzistence můžeme přidat trochu jogurtu, vodu nebo med, záleží hlavně na kyselosti nebo sladkosti malin. Hladkou směs vlejeme do mrazuvzdorné nádoby a necháme zmrazit do tuha, Před servírováním necháme sorbet povolit, nikdy ho psovi nepodáváme rovnou z mrazáku.

 

 

NEPEČENÝ LETNÍ OVOCNÝ DORT                        28.7.2014

4ks netučného tvarohu 120g piškotu, 5ks banánů, jahody, želatina, zmrzlinové kornoutky.

Do formy vyložené pečící folií, pokud nemáme formu ve tvaru psí kosti dáme do formy biskupský chlebíček a po vyklopení dle potřeby nožem vytvarujem. Naskládáme kolečka banánu, vrstvu tvarohu a piěškotu. Opakujem do potřebné výšky. Necháme v lednici minimálně 6hodin ztuhnout. Dort vyklopíme, púolijeme žwelatinou obarvenou jahodovou štávou, boky potřeme tvarohem, ozdobíme jahdy a zmrzlinovými kornoutky, které jsme naplnili lrhce zmraženou směsí, našlehanou tvarohu a banánu.

 

 

NAROZENINOVÝ DORT PRO PSÍ SLEČNU

0,5l mléka, 250g rýže  1vejce, 250g netučného tvarohu, vařené libové nebo hovězí maso nakrájené na malé kousky , 1/2sáču želatiny v prášku na ozdobu.,

Rýži uvaříme v mlécce do měka, pčřidáme vejce. Naplníme formu a pečeme v troubě do růžova. Rozřízneme a naplníme krémem z tvarohu a vařeného masa.

povrch ozdobíme tenkou vrstvou želatiny, boční strana dortu potřeme tvarohem a ozdobíme dle fantazii.

 

 

 

 

NAROZENINOVÝ SULCOVÝ DORT                        18.7.2014

Korpus- 4ks vepřových nožiček i více,. rýže, mrkev ( případně jiné vhodné ingredience).

Na ozdobu- želatina, sedmikrásky, maso, vajíčko.

Do tlakjového hrnce vložte vepřové nožičky můžete dát i kůže,. a zalijte vodou. Pozor hrnec nesmí být moc plný, aby vám to nevypěnilo. A vařte asi 2hodiny dokud se nožičky uplně nerozpadnou. Poté vše vyklopte do mísy, nechte zchladnout, následně oberte kostičky. Nyní celí obsah ( vodu, kůže a maso) rozmixujte. pokud je vývaru málo přilijte vodu. Dále si uvařte rýži, vmíchjte je do korpusu.

Smíchejte sulcvový mix,. čerstvou strouhanou mrkev a rýži vše nalijte do dortové, dejte zatuhnout do lednice. Následbně uvařte želatinu dle návodu na obalu, pouze bez cukru a vody. Dort ozdobte a přelijte připravenou želatinou.

 

 

NAROZENINOVÝ DORTÍK Z OBLÍBENÝCH INGREDIENCÍ

Maso, rýže, mrkev, sýr, trochu želatiny,. červená řepa.

Uvařte maso a nakrájejte ho na malé kousky. Ve vývaru uvařte rýži, uvařte spoustu mrkve nebo jiné zeleniny. Do dortové formy dejte vrstvu nakrájené mrkve, posypte strouhaným sýrem, na to vrstvu rýže, vrstvu masa a zase rýže., Vrchní vrstvu a strany ozdobte vařenou mrkví a zalijte trochou želatiny. Po zchkladnutí ozdobte srdíčkami z červené řepy a servírujte.

 

 

JÁTROVÉ SUŠENKY

Rozmixujte 1kg kuřecáích jater, přidáme 2-3vejce, trochu strouhanky nebo mouky a přiměřeně ovesných vloček ( ty mlůžete také rozmixovat). Přiměřeně je tolik, aby hmota nebyla příliš tuhá ani tekutá. Můžete přidat ještě česnmek nebo různé bylinky. Nalijte na pečící papír a pečte při 120stupních dozlatova. Nakrájejte a rozlámejte.

Sušenky můžete tvarovat i předem na plechu před pečením. Pomocí lžíčky kladte malé nočky na pečící papír. Co nespotřebujte hned dejte raději do lednice aby nechytli plísen.

 

 

 

 

RYBIČKOVÉ DOBRUTKY                    24.6.2014

150g hladké mouky, 130g ovesných vloček, 1celé vejce, 1celá konzerva rybiček.

Těsto dobře propracujem aby se nelepilo. Na vál i na těsto můžeme rozložit mikroténový sáček, nebude se pak chytat na vál ani na váleček. Formičkami z rozváleného těsta vykrajujeme různé tvary. Jejich velikost zvolíme podle velikosti našeho psího miláčka. Pečeme 10-15minut při teplotě 180 stupnu. Dobu pečení pozorně hlídáme, podobně jako u vánočního cukroví.

 

 

VELIKONOČNÍ CUKETOVÁ NÁDIVKA                     13.6.2014

50dkg cukety, 10dkg šunkového salámu,. 10dkg tvrdého sýra, 1hrnek hladké mouky, 1/2hrnku rostlinného oleje, 5vajec, 1prášek do pečiva, bylinky ( kopřiva, majoránka apod).

Nejprv na hrubém struhadle nastrouháme cuketu, šunkový salám a tvrdý sýr. V misce lehce promísíme a přidáme vejce, rostkliný olej, mouku s práškem do pečiva a bylinky. Dobře promíchanou směs rozetřeme na připravený pekáč. Musí být vymazaný,. Pečeme v troubě při 200stupnu přibližně 20minut. Špejlí vyzkoušíme, zda už je nádivka správně propečená.

MASOVO-NUDLOVÁ POLÉVKA

1/2kg hovězího žebra, 2velké mrkve, 2petržele, 1hrst polévkových nudlí, 1-2velké listy salátu, 2-3lžícve granulí, na něž je pes zvyklí.

Maso a zeleninu uvaříme doměka, 10minut před koncem vaření přidáme nudle. Mezitím granule navlhčíme vývarem a nakonec je smícháme s nakrájeným masem, zeleninou a nasekaným salátem.

 

 

 

 

VÝCVIKOVÉ SUŠENKY PRO HODNÉ PEJSKY                    5.5.2014

100g mletých domácích škvarku, 200g celozrné mouky, 1žloutek, špetka sušených kvasnic, voda.

Vypracujem těsto a vyválíme, radýlkem vyřežeme čtverečky nebo tvořítkem vytvarujem tvary, Pečem v troubě vyhřáté na 170stupnu dozlatova. Používáme při výcviku jako odměnu.

 

ZDRAVÁ ŘEPNÁ SRDÍČKA

200g celozrné mouky, 100G uvařené nastrouhané červené řepy, 2lžíce slunečnicového oleje, 1vejce, 1lžíce medu.

Suroviny vypracujem v těsto, vykrájíme srdíčka, pečeme v předehřáté troubě při 160stupnu. Tyto sušenky je třeba skladovat v suchu a spotřebovat do týdne.