Jdi na obsah Jdi na menu
 


16. RYCHNOV CLASSIC MARATHON 2014

1. 9. 2014

 Pokud chcete něco zažít, běžte Rychnov classic marathon  I přes počáteční nejistotu a po shlédnutí grafu převýšení jsem do toho šla a jsem nadšena. Trať vede celých 42,2 km po silnici, ipřesto je v Rychnově úžasné okolí. Přála jsem si jen, aby vyšlo počasí a opravdu bylo příjemně. Vůně lesů a hub mě lákala na procházku, ale vždy pak jsem si uvědomila, že musím makat. Přála jsem si cválat pod čtyři, ale raději jsem o tom moc nemluvila....

Jsem překvapená, jak se mi běželo krásně. Na nějakou větší zeď jsem nenarazila a po půlce jsem spokojeně zkontrolovala čas, na jaký mám rozběhnuto. Avšak vím, že maraton je dlouhý a může Vás překvapit spousty příjemných i nepříjemných věcí. Navíc to byl první delší závod, který jsem běžela bez svého vodiče a sparing partnera, který mi vždycky moc pomohl. Nakonec jsem docela hrdá, že jsem se s tím popasovala a to ještě v osobáčku.

Do 30. bylo vše super, trochu mě zlobilo pravé koleno, ale běželo to zatím dobře. Přibližně na 32. na mě čekal celkem dlouhý hrdlořezák (stoupání na Hlásku), který se nemazlil asi z žádným maratoncem. Zvládli jsme to ve zdraví a na vrchu čekala odměna v podobě dechberoucí otevřené krajiny. 

Občerstvovačky byly super a stejnětak lidé, kteří byli vstřícní a nápomocní, což má také nemalý vliv. 

Čekalo mě už víceméně klesání a v tuto dobu se ozvalo trochu více koleno. V slzami v očích jsem popošla, ale nohy bolely snad ještě více, takže jsem se znovu rozpohybovala a běžela až do cíle. Kontrolovala jsem si čas a na 39. jsem už věděla, že pokud se nestane nic závažného, doběhnu pod mé vytoužené 4.

Po odbočce do cílové rovinky jsem při potlesku několika fanoušků trochu zrychlila a s úlevou doběhla do cíle, kde čekala podpora. Nemohla jsem uvěřit hodinkám, které mi značily čas 3:52 a sice unavená a bolavá, ale nesmírně šťastná jsem za tento maraton moc ráda. 

Děkuji pořadatelům za odvedenou práci, zatím je to nejhezčí maraton, který jsem odcválala. 

Potěšením nakonec byla bedna s krásnou památeční medailí.

Stále se utvrzuji v tom, že mě atmosféra těchto komornějších běhů oslovuje více než masovější akce...

 

Autor: Slimča

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář