Jdi na obsah Jdi na menu
 

Jičínská bouda I. turnus

2. 9. 2016

 

V DDŠ je milým zvykem, strávit poslední srpnové dny na Jičínské boudě a „doužít“ si tam dojezd prázdnin. S kolegou V. Hejdukem, dětmi: Káťou, Jitkou, Mírou, Tomem, Patrikem a Petrem, jsme měli tu čest se této příjemné tradice účastnit, alespoň na první půlku pobytu v horách.
První den už někteří zmokli cestou od Lomu nahoru k chalupě. Ale naštěstí se počasí velmi brzy umoudřilo a my mohli vyrazit do lesa na houby. Z houbařských úlovků kolikrát přecházel zrak a my se mohli těšit na houbové hody, které nám připravovala naše nejmilejší paní kuchařka Zdenička, která byla s námi po celou dobu pobytu.
Další den jsme se procházeli po kopcích, dělali menší turistické okruhy, opět jsme se byli podívat v lese, nechyběl ani táborák a opékání buřtů. Večery jsme si krátili hraním stolních her. Velké oblibě se těšil Bang! a královské prší, které vymyslel pan vychovatel.
Vrcholem rekreace byl vrchol nejvyšší – Sněžka. Výhled po okolí nám kazila mlha, ale na cestě zpátky se mraky protrhaly a na cestu zpět nás doprovázelo hezké slunečné počasí.
Děti mohly vidět nejen Sněžku, ale i Luční boudu, Výrovku, Chalupu na rozcestí, Friesovy boudy,…
Všichni účastníci pomohli s drobným úklidem a údržbou Jičínské tím, že pomáhali při mytí oken, dveří apod.
Zdenička nám každý den pekla z lokálního ovoce výborné dezerty. Na louce vedle chalupy se opět pásly ovce. Večer u herního stolu nikdy nebylo prázdno… Všichni jsme si těch pár dní velmi užili, načerpali jsme síly a příjemným způsobem se pomalu loučili s prázdninami.

 

                                                         Zapsala M. Lorenzová, vychovatelka

img_4219.jpg