Jdi na obsah Jdi na menu

FK Chuderov 3:1 (1:0) TJ Sokol Unčín

13. 6. 2016

 

B: Sršeň

 

 

V předposledním kole nás čekal výjezd na půdu vedoucího týmu - Chuderova. Trenéři před zápasem apelovali na to, že musíme hrát na 120%, protože tento mančaft je plný individualit, které dřív hráli i o několik soutěží výš. V zápase nám šlo o hodně, dva body a více by nám zajistily definitivní setrvání v 1.B třídě i pro příští sezonu. Díky pracovním povinnostem, EURU a zraněním jsme se bohužel sešli jen v počtu 12 lidí.

 

Chuderov od první minuty ukázal, kdo bude pánem na hřišti. Hra na jeden či málo dotyků, balony přímo do nohy, přesné centry do vápna...S tím vším jsme měli problémy a domácí nás přehrávali i když někteří hráči vypadali, že hrají na půl plynu. Za stavu 0:0 měl velkou šanci Sršeň, jemuž Pokorný naservíroval míč před branku a Pléša z první mířil přímo pod břevno, jenže brankář Bakiu ukázal, že se o něm oprávěně mluví jako o obrovském talentu. Na druhé straně se podobným zákrokem prezentoval výborně chytající Bejk. Poradil si i s hlavičkou z bezprostřední blízkosti (s pomocí tyče). Když však z malého vápna hlavičkoval nepokrytý hráč, už to bylo 1:0. Tímto výsledkem první půle skončila.

 

Do té druhé se na hrot posunul Kašík a Sršeň byl stažen na post krajního obránce. A byl to právě Pléša, kdo v 66. minutě střelou z vápna vyrovnal. Obránci mu vyrobili dálnici a my se přiblížili záchraně. Chuderov měl několik vyložených šancí, dal branku z ofsajdu, pomohlo nám břevno, samostatný únik skončil těsně vedle...Až v 86. minutě prolomil střelecké trápení. Frolík vyrobil penaltu, rozhodčí ji odpískal, Chuderov PO ODPÍSKÁNÍ docílil branky a rozhodčí ukázal na středový puntík a ani naše protesty nepomohly - 2:1. V úplném závěru jsme inkasovali i potřetí a tento zápas se přidá k dalším, které jsme ztratili v posledních 10 minutách (Trmice, Benešov venku, Tisá doma, Horní Podluží venku). Za zmínku stojí i situace, kdy domácí útočník s číslem 8 udeřil do obličeje Míru Séma v přerušené hře a nepochopitelně viděl jen žlutou kartu.

 

Situace včera vypadala špatně, naštěstí nám dnes pomohl Heřmanov. Porazil 6:1 Tisou a zajistil nám místenku v 1.B třídě i pro sezonu 2016/17. Říká se, že druhá sezona bývá těžší než ta nováčkovská, na druhou stranu tým Unčína bude zkušenější a určitě svou kůži nedá zadarmo.

 

Hráč zápasu: Ondřej Sršeň - byl u dvou našich nejnebezpečnějších situací a už poněkolikáté ukázal, že věk je jenom číslo. Mít každý výkonnost a přístup jako Pléša, je nám 1.B třída malá. Trenéři by jej měli přemluvit i do příští sezony...Soupeři mimochodem gratulujeme k postupu do 1.A třídy.