Jdi na obsah Jdi na menu

Sezona 2014/2015

5. 8. 2015

Junioři 9:7? Senioři

 

Sestava Jun: Gajarský - Sršeň, M.Sém, D.Sém, Bojer, Frolík, Novotný, Jašík, Kašík, Kukrál, Pokorný, Liner

 

Sestava Sen: Umon - Kiňo, M.Sém st., Bokoč, Olexa, Toncar, Antoš, Vykouk....

 

TJ Sokol Unčín 3:0 kont. FK Kostomlaty p.M.

 

Fotbal sice není všechno, ale domluvit si vodu na víkend, kdy se hraje poslední kolo, to není úplně nejlepší nápad. Soupeř tedy nepřijel a v suchém triku jsme získali body s pořadovým číslem 73, 74 a 75. Rozlučka s okresem mohla být důstojnější...

 

TJ Slovan Sobědruhy 0:4 (0:2) TJ Sokol Unčín

 

Sestava: Kiňo - Frolík, M.Sém, Toncar, Liner - Olexa(Hendrych), Pokorný(Umon), D.Sém, Kašík - Kukrál(Antoš), Sršeň(Jašík)..připraven Mikšovský

 

B: 2x Kukrál, D.Sém, Pokorný

 

V 29. kole jsme vyrazili do Sobědruh. V případě výhry jsme si mohli definitivně pojistit vítězství v okresním přeboru. Poslední zápasy s tímto soupeřem však byly více než těžké, což dokazují i výsledky (1:4, 0:0, 5:7). Do karet nám dnes hrálo to, že nám stačila remíza, tudíž museli hrát domácí.

 

V prvních 20 minutách bychom vyloženou šanci hledali marně, nepomohl by ani vyhledávač google. Až udeřil z ničeho nic David Sém. Prodlužoval balon od Pokyho a prodloužil parádně - až do sítě - 0:1. Zvýšit mohl Olexa, ale jeho padáček skončil těsně nad. Následně se individuální akcí prezentoval Kukrál, obešel dva protihráče, zakončil vedle. Ve 35. minutě si Kukrál z protihráčů opět udělal kužele a naservíroval míč před branku na Sršně. Jeho placírka už byla připravená a i díky chybnému postavení domácího brankáře to bylo 0:2. Partii o 1.B třídu jsme rozehráli parádně. I Sobědruhy se v první půli trefily do sítě, naštěstí pro nás to bylo z ofsajdu.

 

V druhé půli jsme zkušeně drželi dvoubrankové vedení a opět nám pomohl domácí brankář. Chtěl rozehrát na obránce, aktivní Olexa tento úmysl vystihl, balon vypíchl a rázem šel sám na prázdnou branku. Brankář zatáhl za záchrannou brzdu, Olexu zfauloval a právem putoval pod sprchy. Penalta Kukrála se rovnala vstupence do krajské soutěže. A Stanley proměnil! Do konce zápasu chybělo dvacet minut a my vedli o 3 branky, bylo to už sakra blízko, a tak se členové naší lavičky vydali pro šampus! Poslední hřebíček do rakve zatkoukl Kukrál, který tak pokořil magickou hranici 30 branek! A když sudí Milec naposledy zapískal, mohli jsme začít slavit.

 

Domácí hráči museli strpět pokřiky ,,Kdo nás zastaví!´´, ,,Tak jsme první, no a co!´´ a ,,Heja Unčín!´´ Trenérské duo si užilo vyhazování až do nebes a šampus tekl proudem. Jednou větou: Je to tam!!!!!!! Poslední kolo už nic neřeší. Děkuji všem fanouškům, hráčům i trenérům za celou sezonu 2014/2015, která pro náš tým byla opravdu nezapomenutelná. Zítra očekávejme článek na teplickém deníku, hromadu fotek a videí a shrnutí celé sezony :-)

TJ Sokol Unčín : FK Hrobčice

 

V průtrži mračen a bouřce se nakonec nehrálo. Hrobčických přijelo méně než by bylo zdrávo, a tak jsme zvítězili v suchém triku. Díky zaváhání Ohníče chybí k titulu 2 body!

 

SK Viktorie Ledvice B 2:3 (1:2) TJ Sokol Unčín

 

Sestava: Kiňo - Frolík, Toncar, M.Sém, Liner(Novotný) - Olexa(Antoš), D.Sém, Pokorný(Umon), Kašík - Kukrál, Sršeň(Jašík)..připraveni Mikšovský, Gajarský..ze zdr. důvodů nenastoupil Pechmann

 

B: Olexa, Pokorný, Kukrál

 

Sedmadvacátý krok cesty za titulem nás čekal u tepelné elektrárny v Ledvicích. Zdější béčko jsme na podzim rozdrtili 11:0, ale každému bylo jasné, že dnes se nic podobného opakovat nebude. Domácí v čele s p. Tomanem byli proti lídrovi značně nažhavení, a tak nastoupili i plejeři áčka (Hase, Šlégr, Novák, Thank..)

 

Na utkání dorazili i hráči Sobědruh a hned po pár minutách mohli být veselí. Nedůrazný odkop Frolíka doputoval až na kopačky hráče s oranžovým dresem a ten trefil horní roh naší branky. Kiňo si na balon sáhl, ale vinit ho z této branky je absolutní nesmysl. Vyrovnat jsme mohli po centru Sršně, ale David Sém stál při prodlužování balonu v ofsajdu, branka tedy nemohla být uznána. A tak vzal zodpovědnost na svá bedra Olexa. V první šanci z voleje těsně minul vzdálenější tyč, podruhé už byl úspěšnější a připsal si první branku v sezoně. Bezbrankoví už zůstávají pouze Umon, Bokoč a Ševcovic. Sotva jsme doslavili vyrovnání, už se kulatý nesmysl znovu třepetal v ledvické brance. Pokorný byl frustrovaný z nabourání facebooku a přízemní dělovkou prostřelil všechny překážky. První poločas jsme vyhráli 2:1 i přes velmi nakloněnou rovinu dnešního rozhodčího. 

 

Ve druhém poločase jsme chtěli přidat další branky a ušetřit nervy do dalších zápasů. To se nám ale nepovedlo. V 60. minutě vyrovnal Thank (jednoznačně nejlepší hráč Ledvic, kterého po celý zápas perfektně bránil Kašík!) na 2:2. A domácí mohli jít i do vedení. Thank balonem pod sebe našel svého spoluhráče, zakončil ale chráničem a mířil nad. Aktivitou i bez pomocného gelu hýřil Novotný, scházelo jen lepší zakončení. 5 minut před koncem nahrál do skrumáže před brankou a Kukrál ukázal ledvickým, že 0 branek při angažmá v tomto celku nebyla jeho vina! V našem dresu jich dal již 28 a dnes zařídil další body! 

 

A když šel Stanley po zápase podat ruku hráči č. 3, ten do něj začal strkat se slovy: ,,Proč mi podáváš ruku, když si nic nepředvedl?´´ Doufejme, že nic nebude předvádět i v posledních třech zápasech :). A jaká je situace 3 kola před koncem? Titul ještě mohou urvat 4 týmy (Unčín, Ohníč, Sobědruhy, Proboštov B).

 

Unčín - 66b (doma Hrobčice, venku Sobědruhy, doma Kostomlaty)

 

Ohníč - 63b (doma Trnovany, venku Proboštov B, doma Hostomice)

 

Sobědruhy - 61b (doma Ledvice B, doma Unčín, venku Háj)

 

Proboštov B - 58b (doma Srbice B, doma Ohníč, venku Oldřichov B)

 

Náš nejbližší pronásledovatel může získat max. 72 bodů. Pokud tedy získáme 7 bodů, nemusíme se na nikoho ohlížet. Co se týče jarní bilance, je úchvatná: 11-1-0. Výkony už tak úchvatné nejsou, ale historie se na ně ptát nebude. A série bez porážky? 19 zápasů dlouhá!!!

 

Tabulka jarní části: 1. Unčín (34b), 2. Ohníč (29b), 3. Sobědruhy (27b)

 

TJ Sokol Unčín 6:4 (4:2) FK Rtyně n.B.

 

Sestava: Kiňo - Frolík, Toncar, Olexa, Liner - Novotný(Jašík), M.Sém, Pokorný(Antoš), Pechmann(Černý) - Kukrál, Sršeň

 

B: 3x Kukrál, 2x Sršeň, Pechmann

 

V den zahájení 861. lázeňské sezony jsme poměřili síly s partou fotbalistů ze Rtyně. Už podzimní klání (1:1) naznačilo, že to nebude procházka růžovou zahradou. A opravdu nebyla. Museli jsme se vyrovnat s několika absencemi (Kašík, Umon, Ševcovic, D.Sém), ale to neobhajuje náš několikátý bídný výkon.

 

První minuty nám vyšly, po skvěle zahraném rohovém kopu se prosadil z halfvoleje (jejich trénování se vyplatilo) Sršeň a o chvíli později ,,zasunul´´ i Kukrál a bylo to 2:0. Jenže vzápětí ,,fauloval´´ Toncar a z pokutového kopu hosté zkorigovali skóre - 2:1. A když jsme nebyli schopni odkopnout z vápna balon, bylo vyrovnáno. Naštěstí se opět prosadil Kukrál a po průniku Novotného, který hledal Sršně (našel ale Pechyho) jsme opět byli o dvě branky napřed. Za čtvrtou branku musíme Pechyho pochválit, jeho zakončení nebylo vůbec jednoduché. Shrnutí první půle: 4:2

 

Poučení z toho, že jsme už v tomto zápase dvoubrankový náskok ztratili? Kdepak. Během pár minut to bylo 4:4 a hrálo se od nuly. Pak se ale balon odrazil s Pléšovi a jeho projektil šel přímo k tyči - 5:4. Hostující zadáci tvrdili, že je Ondra náhoďák, s tím si dovolím nesouhlasit. A klidnější závěr nám třetí brankou v zápase zajistil Kukrál. Za hattrick, 27 branek a příkladnou bojovnost gratuluji. Nestranný fanoušek po zápase prohlásil: ,,Vy nemít tu sedmičku, tak jste v pr*eli!´´ Hosté stále kousali, Kiňo brilantním zákrokem podržel náš tým, a tak jsme si dokráčeli pro vítězství 6:4

 

Shrnutí zápasu? 3 body doma, ale předvedená hra měla k ideálu opět daleko. Nicméně 4 kola před koncem nám stačí k titulu maximálně 10 bodů. Byla by škoda o to přijít...ale jak se říká, poslední kroky bývají nejtěžší.

 

TJ Baník Zabrušany 2:6 (2:3) TJ SOKOL Unčín

 

Sestava: Kiňo - Umon(Frolík), Černý(Jašík-Hendrych), M.Sém, Liner - Pechmann(Antoš), D.Sém, Toncar, Novotný - Kukrál, Pokorný

 

B: 2x Novotný, 2x D.Sém, Liner, Kukrál

 

Pětadvacáté kolo okresního přeboru nabídlo duel prvního týmu s posledním. Trenéři před zápasem varovali, abychom zápas nepodcenili, že se na nás každý chce vytáhnout. Výsledek? V první minutě jsme prohrávali 1:0. Dnešní pohádka naštěstí měla šťastný konec, v cestě do B třídy však stojí ještě pětihlavý drak! 

 

První minuta - útěk po lajně, útočník vybojoval zdánlivě ztracený míč a Umon fauloval. Přímý kop z brankové čáry vystrašil Láďu Antoše, který prohlásil, že to smrdí. A měl pravdu. Domácí hráč nebyl nikým atakován a v klidu uklidil balon k tyči - 1:0. Naštěstí jsme dokázali brzy vyrovnat. Míč se ve vápně odrazil k D.Sémovi a ten si poradil s přehledem - 1:1. Dostávali jsme se do dalších šancí, ale udeřili jsme tou nejméně nápadnou. Novisovi střela levačkou vůbec nesedla, ale i tak skončila v bráně. Jak se říká: ,,Kdo nevystřelí, nedá gól.´´ Vedení jsme dlouho neudrželi. Pechmann zatáhl za záchrannou brzdu s strojvedoucí Topinka nařídil pokutový kop. Kiňo byl bezmocný - 2:2. Domácí obránce však ,,na oplátku´´ vyrobil obrovskou hrubku a Stanley trestal. Trenéři na nepovedenou půlhodinku reagovali dvojitým střídáním. Ze hry šel Umon s Černým, na plac Jašík s Frolíkem. První poločas se celkově nepovedl, ale kdybych byl redaktorem Deníku Sport, nejlepší známky bych dal kvartetu Pokorný (několik výstavních přihrávek), D.Sém (chladnokrevné zakončení), Kukrál (největší bojovník na place), Novotný (dvě branky). 

 

Řekli jsme si, že v druhé půli musíme zabrat a utkání rozhodnout. Centr Frolíka parádně zpracoval Novotný a podruhé v zápase zvedl ruce nad hlavu. Sudí Topinka nepochopitelně odpískal ofsajd, ačkoliv praporek pomezního zůstal dole. Po vzájemné konzultaci branku uznal a my vedli 2:4. Oba týmy se dožadovali penalty, v obou případech zůstala píšťalka němá. Domácí se ještě nadechovali k závěrečnému náporu, ale veškerou snahu utnul Liner. Splnil si limit jedné branky na půlku sezony a definitivně stvrdil, že Unčín pokořil hranici 60 bodů. Poslední slovo si vzal David Sém a stal se čtvrtým hráčem z posledních dvou zápasů, který dal 2 a více branek - 2:6. Podobně jako Viktoria Plzeň se nemusíme spoléhat jen na jednoho střelce. Stanley (24) je sice kapitolou sám pro sebe, ale hned pětice dalších hráčů dala alespoň 5 branek. 

 

Nebudeme si lhát do kapsy, nic světového jsme na hřišti Zabrušan nepředvedli. Důležité však je, že máme 3 body a díky ztrátě Sobědruh je naše situace opět o něco růžovější. Zklamáním je Jášův výrok směrem k trenérům (to se snad vyříká v hospodě), potěšením (minimálně pro Jirku) je 100 kč za pásku (Radek) a 100 kč za řeči na rozhodčího (Pechy). Pokud Ohníč nevyhraje v Hrobčicích 7:0, minimálně další týden budeme jedničkou teplického okresu!

 

 

TJ SOKOL Unčín 5:0 (3:0) TJ Oldřichov B

 

Sestava: Kiňo - Umon(Liner), Toncar, M.Sém, Olexa - Pechmann, Frolík, D.Sém(Pokorný), Novotný(Antoš) - Kukrál(Hendrych), Sršeň(Jašík)..připraven Černý, Gajarský

 

B: 3x Sršeň, 2x Pechmann

 

Kolo číslo 24 = souboj s oldřichovskou rezervou. Byla posílena o 4 hráče A mužstva (Srp, Uram, Schwamberger, Čutík), ti ale měli v nohách různý počet minut z těžkého duelu proti Soběchlebům. Jen pro zajímavost uvádím, že Schwambergera v žákovském/dorostenckém věku lovil Fulham, kde byl na stáži. My postrádali Kašíka a Ševcovice, v civilním zůstal Bejk. 

 

Pokud jsme v minulých zápasech měli v zádech početný kotel fanoušků, tak dnes většina z nich sledovala duel Kanady a České republiky. Od prvních minut jsme byli jednoznačně lepším týmem, měli jsme totiž Sršně. Všichni obránci Oldřichova zřejmě trpí alergií proti tomuto štiplavému hmyzu, protože se Ondrovi doslova vyhýbali a umožnili mu sehrát excelentní partii. Nejprve napodobil svůj kousek z Kostomlat. Naběhl si na centr a hlavou skoro protrhl síť - 1:0. Aby se neopakoval scénář z Hostomic, tak o pár minut později přidal druhý zásah a poté přesnou přihrávkou našel Pechmanna, jenž zakončoval do prázdné brány - 3:0. Ondra se bilancí 2+1 vyrovnal J. Jágrovi, jenž něco podobného představil proti Finsku. Ještě ale neřekl poslední slovo...

 

Stav po prvním poločase byl stejný jako při podzimním zápase. U Barbory jsme se ale nakonec strachovali o výsledek. Dohrávali jsme v 10 a Oldřichov měl za stavu 2:3 dostatek šancí na vyrovnání. Dnes jsme nic podobného nedopustili. Pechmann za vápnem napřáhl a brankář prostě neměl nárok - 4:0. A když už Ondra musel platit za kapitánskou pásku, řekl si, že dá třetí branku a zaplatí i za hattrick, na který Jirka musí vymyslet sazbu. Velký podíl na 5. brance měl Láďa Antoš, který místo ,,chrtění´´ přenechal slávu svému spoluhráči. Mohli jsme přidat i další branky, povedená individuální akce Linera skončila těsně vedle šibenice, Jašíka vychytal brankář a Pechmann hlavou nedokonal druhý hattrick v tomto zápase. V konečném účtování může hrát roli i skore, ale výsledek 5:0 je velmi slušný. Momentálně mámě navrch o 3 branky proti Ohníči. 

 

Do konce sezony zbývá šest utkání (Zabrušany venku, Rtyně, Ledvice B venku, Hrobčice, Sobědruhy venku, Kostomlaty). Kolik bodů bude stačit na vítězství v soutěži? Může stačit 9, ale nemusí stačit ani plný počet - 18! Každopádně se už teď nemáme za co stydět, udělejme si porovnání se situací po 24 kolech v minulé sezoně.

Letos 

16-6-2 71:26 57b (bez novinky - penalt 54b)

Minulá sezona

13-3-8 46:52 42b

 

FK Hostomice 1:1 (0:0), na PK 6:5 TJ SOKOL Unčín

 

Sestava: Mikšovský - Liner, Pokorný, M.Sém, Umon - Kašík(Olexa), Pechmann(Toncar), D.Sém, Frolík(Novotný) - Kukrál(Hendrych), Jašík(Antoš)..připraven Sršeň

 

B: Kukrál

 

Žádný strom neroste do nebe, a tak bylo jasné, že jednou naše série bez ztráty bodu skončí. Při vší úctě k soupeři je však škoda ztratit body na půdě Hostomic po vydřených vítězstvích na horkých půdách (Novosedlice, Trnovany, Proboštov B, Ohníč doma). Na druhou stranu, s papírově slabšími soupeři hrajeme ,,tužku´´ opakovaně (Rtyně, Kladruby doma, Zabrušany doma, Oldřichov B...). Když nedorazil Kiňo ani Gajarský - proč? musel být na pozici druhého brankáře připraven Pleša. Jinak jsme byli kromě Ševcovice a Černého kompletní, tudíž jsme se na lavičku náhradníku skoro nevešli.

 

Počasí hezkému fotbalu nepřálo, krátká průtrž mračen udělala s terénem své, ale hřiště bylo pro oba týmy stejné a domácí sem tam i pěkně zakombinovali. První šanci jsme měli po rohovém kopu, ale hlavičkující hráč našel jen náruč hostomického veterána, který se dnes postavil mezi tři tyče. Další slušnou hlavičku vyhlavičkoval jeden z obránců. Hostomický hlavičkář orazítkoval břevno, a když Kašíkovi střelu do odkryté klece znemožnila kaluž, po 45 minutách se radovali sázkaři, kteří na první poločas vsadili nulu.

 

Do druhé půle jsme vstoupili dokonale. Uběhlo pár vteřin a Stanley bombou na přední tyč otevřel skore. Měli jsme dostatek šancí na zvýšení jednobrankového náskoku, ale čas bohužel nelze vrátit. Nenápadný projektil Jašíka vyrazil s vypětím všech sil domácí brankář, který o pár chvil později vyběhl až na půlku a skluzem odehrál míč do autu. Další střely mířily doprostřed a Antoš hlasité volání Stanleyho o přihrávku před prázdnou branku nevyslyšel. A tak v úplném závěru skákavou střelou Hostomice vyrovnali. Někdo tvrdil, že to byl Bejkův gol, ale na tomto terénu mu těžko můžeme něco vyčítat. Pošesté v sezoně jsme se zúčastnili penaltového rozstřelu.

 

Průběh penalt: Hostomice 1:0, Pokorný neproměnil, Hostomice 2:0, Hendrych neproměnil, Hostomice 3:0, Liner 3:1, Bejk chytil 3:1, Antoš 3:2, Bejk chytil 3:2, D.Sém 3:3....náhlá smrt: Hostomice 4:3, Olexa 4:4, Hostomice 5:4, Umon 5:5, Hostomice 6:5, Toncar neproměnil

 

Nic tragického se neděje, i když Ohníč vyhraje, pořád budeme mít stejně bodů (54) a Sobědruhy ,,jen´´ 52. Tato facka nám v dalších zápasech naopak může pomoct. 

 

 

TJ SOKOL Unčín 3:2 (1:0) Baník Ohníč

 

Sestava: Mikšovský - Olexa, Toncar, M.Sém, Ševcovic(Umon) - Novotný(Frolík), D.Sém, Pokorný(Pechmann), Kašík(Liner) - Jašík, Kukrál

 

B: Novotný, 2x Kukrál

 

22. kolo mělo teoreticky nabídnout to nejlepší z teplického okresu. Proti sobě se postavil první a druhý celek tabulky, což do ochozů přilákalo velké množství fanoušků. Ani zápas Krupky s Lovosicemi nebyl divácky tak atraktivní! Opět jsme postrádali Kiňa (dnes i Hendrycha), v roli fanoušků zůstal Antoš a Černý. 

 

Kdo čekal opatrný začátek, mýlil se. Na soupeře jsme vlétli a v prvním poločase jasně dominovali! Novotný ukázal, že pokyny trenéra je někdy dobré neposlouchat. Příběh probíhal asi následovně: Trenér Sém: ,,Michale, nelez se do toho vápna!´´ Novis do něj vlezl, a když se k němu od břevna odrazil balon, trknul jej hlavou na správné místo - do brány - 1:0. Na portálu livesport.cz jsme již vedli tabulku, ale do konce zápasu zbývalo ještě moře času. O pár chvil později jsme málem byli svědky vlastní branky, hostující brankář v poslední chvíli vyrazil na roh. Hlavou to zkoušel Ševcovic, mířil jen do připravených rukavic. Jašík krásnou individuální akcí připravil šanci po Kukrála, ten ale neproměnil. Pan Kukrál starší pouze kroutil hlavou. To ještě nečekal, že jeho syn bude hvězdou zápasu. V první půli jsme měli i další příležitosti, vedení ale zůstalo jen jednobrankové. Rozhodčí Škopář první půli okomentoval takto: ,,Měli jste jim dát 4 kousky a bylo by hotovo.´´

 

Hotovo zdaleka nebylo, do druhého poločasu jsme vstoupili špatně. Diváci si chvílemi připadali jako na tenise, na obou stranách se nakopávalo a nakopávalo. Po rohovém kopu bylo vyrovnáno, ale Unčín měl v záloze 2 žolíky. Tím prvním byl Pechmann. Učebnicovým pasem dostal ze hry všechny obránce a Kukrál si mohl do střelecké listiny udělat 21. čárku - 2:1. ,,To už nepustíme!´´ znělo areálem, jenže po laciné ztrátě se hosté dostali do rychlého brejku a Bejk proti osamocenému střelci neměl nejmenší šanci - 2:2. Trenérům už v hlavě šrotovalo, jaké kvinteto pošlou do penaltového rozstřelu, jenže zaúřadoval žolík číslo 2 - Frolda. Kašík jej vyslal pěknou přihrávkou do úniku. Už to vypadalo, že si stoper tělem pokryje balon a bude se kopat od branky. Omyl. Frolda míč udržel na hrací ploše, centrem našel hlavu Kukrála a ten nám vrátil vedení - 3:2. Dát ve 22 zápasech 22 branek je úctyhodné! Třetí vyrovnání se už nekonalo, a tak jsme se dočkali historického okamžiku.

 

Unčín nikdy (podle Horyse) nevedl tabulku okresního přeboru. Určitě ne v této fázi sezony. Teď je všechno jinak, po 22 kolech vedeme s bilancí 15-5-2! Náskok na Ohníč činí 2 body, Sobědruhy ztrácí body 4! Sérii bez porážky jsme natáhli na dlouhých 14 zápasů, poslední porážka je značně zapadaná prachem. Po zápase proběhla oslava, za kterou by se nemusel stydět ani Eda Poustka, ale pozor na euforii. Body musíme potvrdit příští sobotu v Hostomicích! Tak jsme první, no a cooooo!

 

 

TJ Proboštov B 3:4 (2:0) TJ SOKOL Unčín

 

Sestava: Gajarský - Olexa, Toncar, M.Sém, Ševcovic(Umon) - Novotný(Frolík), D.Sém, Pokorný(Pechmann), Kašík - Jašík(Hendrych), Kukrál..připraveni: Bokoč, Sršeň

 

B: Frolík, Kukrál, 2x Jašík

 

V 21. kole jsme si zahráli asi na nejhezčím pažitu v okrese - v Proboštově. Utkání sledovalo dost fanoušků a mezi nimi byl i extraligou ostřílený Jan Bojer. Ale zpět k utkání: po trestu se vrátil Jašík, bohužel nám onemocněl Liner a nedorazili Černý, Kiňo, Mikšovský, Antoš. Věděli jsme, že nás nečeká nic jednoduchého, ale vzhledem k tomu, že Ohníč i Sobědruhy bodovaly naplno, museli jsme je napodobit, abychom se udrželi v kontaktu.

 

Uběhlo pár desítek sekund a proboštovská síť už se třepetala. Pro údajný ofsajd branka nebyla uznána. Domácí vzápětí ukázali, že i oni mají chuť útočit, Gajarský poprvé zachránil a vychytal osamoceného hlavičkáře. Když jsme odehráli balon do středu hřiště, napřáhl domácí bek a míč se zastavil až v bráně - 1:0. Vyrovnat mohl Jašík, ale v první šanci brankář vyrazil na roh, druhý projektil skončil těsně vedle. Následně vypracoval loženku pro Stanleyho, který ale přestřelil. Kdyby zakončoval David Sém, který byl v lepší pozici, možná by bylo vyrovnáno. Proboštovští také zahazovali šance. Ve skluzu přestřelili prázdnou branku, nastřelili tyč..Do poločasu se navíc ještě jednou trefili do černého a vypadalo to s námi bledě - 2:0. Rád bych se ještě zastavil u jednoho momentu z první půle. Domácí krajní záložník Váchyč/Láchyč (všichni ví, o koho se jedná) nesmyslně mimo hru chytil Novise za ta nejcitlivější místa, díky čemuž musel vystřídat. Parádní ukázka ,,blikance´´.

 

Nucené střídání Novise nás nakonec nemuselo tolik mrzet. Místo něj šel na hřiště Frolda se stejnými pokyny jako proti Háji (,,Dej gól´´). Kolem 50. minuty úkol splnil a byli jsme zpět ve hře - 2:1. Oslavy ještě neskončily a Stanley 20. brankou v sezoně vyrovnal na 2:2. Statisticky máme druhé poločasy lepší, je to zásluhou zimního drilu z dílny Davida Toncara? Jáša byl po 4 zápasech v roli diváka pořádně nažhavený a dvěma zásuny dokonal obrat z 2:0 na 2:4! Trenér Sém se musel cítit jako Karel Bruckner, který se svou družinou dokázal něco podobného na Euru 2004 v zápase s Nizozemskem. Klidný konec bez nervů? Kdepak! Špílmachr ,,Spajk´´ snížil na 3:4 a kdyby rozhodčí Davignon písknul penaltu za tohoto stavu, nikdo by nemohl říct ani popel. Píšťalka zůstala němá, a když domácí útočník prohlásil ,,Dej mi tu červenou!´´, tak mu jí prostě dal a Proboštov dohrával v 10 lidech. Hendrych po pár sekundách na hřišti mohl rozšířit sbírku gólů v unčínském dresu, bohužel nastřelil brankáře. Poté se ke Stanleymu odrazil balon a takřka z půlky střílel na prázdnou branku. Chyběl kousek! V poslední minutě rozhodčí zapískal a všichni si mysleli, že rozehrávat bude Proboštov. Omyl. Rozehrávali jsme my, šanci na zlatém podnose jsme využít nedokázali. Vzhledem k tomu, že nás to žádné body nestálo, tak nás to mrzet nemusí. 

 

Jak tedy dopadl souboj nejlepšího útoku a nejlepší obrany?Tak, že Hendrychovy hlasivky opět křičely ,,Kdo nás zastaví´´? Na jaře jsme získali 18 bodů z 18 a série bez porážky trvá již 13 zápasů! Kde jsme naposledy prohráli? V Ohníči. A právě s vedoucím celkem tabulky se ve šlágru 22. kola utkáme v sobotu 2.5. od 17:00. V případě výhry se dočkáme historického momentu. Unčín povede tabulku okresního přeboru. K tomu je však ještě daleko - minimálně 90 minut. Zůstaňme tedy nohama na umělce!

 

 

TJ SOKOL Unčín 5:2 (2:1) Sokol Srbice B

 

Sestava: Mikšovský - Umon, Toncar, M.Sém, Liner(Hendrych) - Olexa, Frolík(Pokorný), D.Sém, Novotný(Antoš) - Kukrál(Černý), Kašík(Pechmann)..připraven Sršeň

 

B: 2x Kukrál, Kašík, Novotný, Pokorný

 

Ve 20. kole jsme na svém hřišti přivítali rezervu Srbic, jejíž utkání se křížilo s kláním srbického A mužstva v Křešicích. I proto nás před zápasem trenéři varovali, abychom soupeře nepodcenili a nedopustili podobnou blamáž jako proti Kladrubům. Kvůli bolestem kolena nehrál Ševcovic, poslední čtvrtinu trestu si odpykal Jašík, nedorazil Kiňo. 

 

Táta Stanleyho musel v 60. minutě odjet domů a prosil nás, abychom do té doby rozhodli. Úvodní dvacetiminutovka se v tomto duchu nesla. Po pár minutách se trefil Kukrál a vedli jsme 1:0. Pár dalších šancí jsme nevyužili, ale Kašík ukázal, že ani post útočníka mu není cizí a zvýšil na 2:0. Soupeř se takřka k ničemu nedostal, ale po nedorozumění obrany a Bejka se lacině dostal ke kontaktní brance a do kabin se šlo za stavu 2:1

 

A další zbytečnou branku jsme dostali hned po návratu na hřiště, rázem to bylo 2:2 a začínalo se znovu. Remízový stav vydržel jen pár desítek vteřin. Novotný se před utkáním posílil speciálním gelem a účinky se dostavily. Projektilem vymetl šibenici a opět jsme vedli - 3:2. Stanley byl po menší roztržce s hostujícím stoperem rozladěn a pomstil se tím nejlepším způsobem. Druhou brankou v zápase a již devatenáctou!!! v sezoně nás poslal do dvoubrankového vedení. Hosté se však mohli rychle dostat na dostřel, Toncar však vyhlavičkoval z brankové čáry. Pak už Bejk mohl zrušit stav pohotovosti, protože se hrálo jen na jednu branku. Novotný mohl podruhé zvednout ruce nad hlavu, brankář mu na poslední chvíli zhatil radost a vyrazil na roh. Černý si mohl připsat první branku v sezoně, ale neuspěl. Bundu sice měl stejnou jako Petr Švancara, instinkt zabijáka ale prozatím postrádá. A když si fanoušci vyžádali ,,bůra´´, Pokorný jim přání splnil a dorazil soupeře pátým fíkem.

 

Ani Ohníč ani Sobědruhy v tomto kole neztratili, a tak se na čele tabulky nic nemění. Ohníč je první (48b), my druzí (47b), Sobědruhy okupují bronzovou příčku (46b). Do popředí ještě může proniknout Proboštov, který sice má ,,jen´´ 38b, ale dva zápasy k tomu. Je brzo na předčasné soudy, ale ostatních celků už se zřejmě boj o podium týkat nebude. Trocha statistiky na závěr: bilance na jaře 5-0-0, skore 14:3 a série bez porážky trvá již 12 utkání! Snad jí prodloužíme v těžkém zápase v Proboštově!

 

 

TJ Hvězda Trnovany 0:2 (0:1) TJ SOKOL Unčín 

 

Sestava: Kiňo - Liner, Toncar, M.Sém, Ševcovic - Olexa(Umon), D.Sém, Frolík(Pechmann), Kašík(Novotný) - Pokorný(Sršeň), Kukrál(Bokoč)

 

Trnovany: Loos - Podhrázský, Glaw, Simandl, Linka - Kropáč, Molnar, J.Doležal, Desenský - Pichner, Marek (Kolář, Čutík, Rivola, Hlavačka)

 

B: Kuukrál, D.Sém

 

Existuje několik ideálních příkladů antonym. Bílá x černá, den x noc, velký x malý atd. My doufali, že protikladný bude výkon v Trnovanech a výkon doma proti Kladrubům. Jedním slovem to byla tragédie, za ,,trest´´ jsme si v týdnu ani nezahráli fotbálek a trenérské duo Horák+Sém nám domlouvá trénink s rugbisty, kteří momentálně okupují domovské hřiště Unčína. Metodu cukru a biče stále nemohl ověřit Jašík, jemuž se disciplinární trest alespoň přehoupl do druhé poloviny. Jinak dorazili všichni, a tak se někteří ani nesvlékli. 

 

Začátek utkání jsme nezaspali, což nebývá úplně obvyklé. Po rohu byl v první šanci D.Sém, ale brankář vyrazil. Po dalším rohu se prosadil Kukrál a svůj brankový účet zvýšil na 17 banánů. Rozhovor po brance vypadal následovně: ,,Stanley, čim si to trefil?´´ ,,Nevim!´´ Vedení 0:1 nám ale nikdo neodpáral. Další střelu D.Séma brankář vyrazil. Po trase Frolík-Olexa-Frolík směřovala další akce a někteří už zvedali ruce nad hlavu, bohužel chybělo pár decimetrů. Domácí hráči se oprávněně rozčilovali po některých zákrocích, na druhou stranu po jednom tvrdém faulu ze hřiště odstoupil Pokorný. První půle více nenabídla.

 

Druhá nabídla více nepřesností a méně pohledných akcí. Trnovany mohly vyrovnat po přímém kopu, který některý z hráčů tečoval na brankovou konstrukci. Kiňo však očima vytlačil. Po hrubé chybě Čutíka jsme šli do přečíslení, přihrávka před branku postrádala razanci a stav zůstával ošemetný. Naštěstí dnes pro D.Séma platilo, že do třetice všeho dobrého. Novotný rozehrál 2 rohy katastrofálně, tím třetím našel Sémáčka ukázkově a vedení 0:2 už vypadalo nadějněji. Domácí navíc dohrávali v 10, po zbytečném faulu dostal Pichner druhou žlutou a putoval pod sprchy. Krásným balonem vyslala naše obrana do brejku Bokoče, třetí branka z toho bohužel nebyla. Utkání se dohrálo bez větších komplikací, tudíž z Trnovan vezeme tři cenné body. Na závěr trocha statistiky.

 

Bilance na jaře: 4-0-0, skore na jaře 9:1, série bez porážky trvá již 11 utkání, průměr obdržených branek je pouze 0.95 a minimálně na pár chvil jsme se posunuli na první místo. Papírové předpoklady ale hovoří jasně. Sobědruhy zvítězí v Oldřichově a Ohníč s Hájem. Důležité však je, že na první místo ztrácíme pouze bodík! 

 

 

 

 

 

TJ SOKOL Unčín 1:0 (1:0) Sokol Kladruby

 

Sestava: Kiňo - Umon, Toncar, M.Sém, Liner(Antoš) - Frolík, Pechmann(Olexa), D.Sém, Kašík(Novotný) - Pokorný, Kukrál(Bokoč)

 

B: Kukrál

 

Předzápasová matematika hovořila jasně. Pokud porazíme Kladruby o 2 branky a Sobědruhy zvítězí na penalty s Ohníčí, povedeme po 18 kolech tabulku. Historický moment se ale minimálně o jedno kolo odkládá, nebyli jsme schopni splnit ani první podmínku. Chyběl nám Ševcovic, Sršeň, Jašík, Černý a Gajarský. 

 

Podle tabulky (rozdíl 12 příček a 23 bodů) jsme byli jasným favoritem. Kladruby ale ukázaly, že David může Goliáše zaskočit i v okresním přeboru. Nedokázali jsme navázat na výborné představení v Novosedlicích, méně jsme běhali, byli jsme méně důrazní a do šancí jsme se dostávali pouze sporadicky. Alespoň trochu klidu na naše kopačky dodal vedoucí brankou Kukrál. Byl to již 16. zářez tohoto kanonýra v sezoně. Hosté mohli vyrovnat, ale Kiňo vytáhl perfektní zákrok. Před zápasem dorazil v tričku, které připomínalo dres Celticu Glasgow a tímto zákrokem předčil i Craiga Gordona. Poprvé v sezoně jsme šli o poločasové přestávce do kabin (na domácím hřišti), ale ani zvýšené hlasy trenérů náš výkon extra nezlepšily.

 

I ve druhé půli bylo šancí jako šafránu. Uklidňující branka nepřicházela a nepřicházela a nakonec jsme se ještě třásli, aby Kladruby nevyrovnaly. Nejblíž tomu byly v úplném závěru, když se balon po rohovém kopu točil přímo do brány. Kiňo však naštěstí udržel třetí čisté konto, díky čemuž se průměr obdržených branek na zápas snížil na 1.0000. Po sezoně se nebude nikdo ptát jakým způsobem jsme získali tyto tři body, ale výkon byl hrozný. Podobně hrozný jako doma proti Zabrušanům či ve Rtyni. I tak si ale můžeme po třech pětinách soutěže říct: ,,Tak jsme druhý, no a co!´´

 

FK Novosedlice 1:3 (0:0) TJ SOKOL Unčín

 

Sestava: Mikšovský - Olexa, Toncar, M.Sém, Ševcovic - Frolík, Pechmann(Umon), D.Sém, Novotný(Liner) - Kukrál, Pokorný(Antoš)

 

B: Pokorný, Kukrál, D.Sém

 

V druhém jarním kole jsme zamířili na horkou půdu do Novosedlic. Ty nás na podzim obraly o body na domácím hřišti (1:2) a v případě dnešní výhry nás mohly v tabulce vystřídat na třetím místě. Kvůli disciplinárnímu trestu absentoval Jašík, v zápise kvůli pracovním povinnostem chyběl Kašík, tříslo zastavilo Sršně, jenž si v zimní přípravě potykal s dobrou formou. I tak jsme chtěli vyhrát a udržet se na čele tabulky. 

 

Nebylo to tak, že bychom hráli ,,zanďoura´´ a nepošlapali trávník na soupeřově polovině. Ba naopak. V několika šancích se objevil Kukrál, ale meta 15 branek se zdála býti zakletá. Většinu svých úniků 1na1 promění, v první půli ale byl neúspěšný. Přehodit domácího brankáře se dvakrát pokoušel Pokorný, stav se stále neměnil. Rád bych zmínil i šance Novosedlic, jenže i sám Bejk uznal, že toho na něj v prvním poločase moc nešlo. Nejvíce ho prověřila malá domů z kopaček kondičního trenéra - Davida Toncara. Kdyby novosedličtí měli výsledkovou tabuli, po 45 minutách by na ní svítily dvě nuly. 

 

Úvod druhé půle jsme absolutně zaspali. A na trest jsme nemuseli dlouho čekat, domácí šli do vedení a v tu chvíli by si moc sázkařů na tiket dvojku nedalo. Naštěstí jsme za pár chvil vyrovnali. Z penalty se trefil Pokorný a začínalo se znovu - 1:1. Říká se, že neštěstí v lásce = štěstí ve hře. Novotný toto pořekadlo pozměnil na: neštěstí na silnici = štěstí ve hře. Před zápasem byl pokutován a jeho peněženka byla rázem o 200kč lehčí. A tak se postavil k exekuci přímého kopu, orazítkoval břevno a Kukrál silou vůle propasíroval míč do sítě - 1:2. Do konce zápasu zbývalo asi 15 minut a očekávalo se velké drama. Nervy Toncara už ale byly pocuchané, a tak dramatickou koncovku nechtěl dopustit. Přesným centrem našel ostříhanou hlavu Linera, ten dostal míč před branku a David Sém definitivně rozhodl o tom, že dnes v Novosedlicích vyhrajeme. To se v posledních 4 sezonách nepodařilo (0:5, 1:4, 1:1, 3:3). V poslední minutě si mohl zlepšit náladu Liner, jeho přímý kop však brankář se štěstím vyrazil.

 

Výsledek 1:3 však určitě nikoho nemrzí. Minimálně na 24 hodin jsme se posunuli na druhé místo, stále disponujeme nejlepší obranou v soutěži (18 obdržených branek v 17 zápasech a série bez porážky trvá již 9 zápasů (6-3-0-0). Natáhneme jí proti Kladrubům na 10? Doufejme, že ano!

 

TJ SOKOL Unčín 3:0 (1:0) Sokol Háj

 

B: Jašík, Novotný, Frolík

 

První mistovské utkání jsme odehráli proti Háji. Nikdo asi nečekal, že skvadra trenéra Kubáska předvede prasárnu, která v dějinách okresního přeboru nemá obdoby. Sešli jsme se v hojném počtu, dorazilo nás 17, chyběl pouze Kiňo, Ševcovic a Antoš. S duem MM (Mach, Machek) počítat zatím nemůžeme.

 

Úvodní minuty neprobíhaly podle našich představ, chyběl důraz, pohyb, vázla kombinace a nevytvořili jsme si herní převahu. V první šanci se ocitl Sršeň, který po parádním náběhu hlavičkoval těsně vedle. Jašík svůj minisouboj s hostujícím brankářem prohrál a stav zůstával nerozhodný. O pár minut pozdějí už se Jašík prosadil střelou k bližší tyči a jeho fanklub se mohl začit radovat. Poté se na hřišti přiostřilo. Jašík šlápl na Kubáska ml., ten oplácel a oba teenageři putovali do sprch. Tím jsme do dalších klání přišli o prvního hráče. Ondrovo tříšlo bohužel vypovědělo službu a musel jej vystřídat Novotný, čímž jsme přišli o dalšího hráče. Novotný hýřil aktivitou a z ničeho nic pádil sám na bránu. Hostující stoper jej fauloval a i on putoval pod sprchy - zcela zaslouženě. Musíme však uznat, že o ČK si koledoval i Pechmann, který nechal soupeři úmyslně nohu v cestě.

 

Do druhého poločasu jsme vstoupili lépe než do prvního. V obrovské šanci se objevil Pokorný, ale jen nastřelil brankáře Háje. O pár chvil později byl faulován Novotný, jehož křik se rozléhal po celém areálu. Když však zjistil, že jeho střelecký pokus skončil v síti, ,,aaaaau´´ se proměnilo v ,,jooooo´´. Vedení 2:0 vypadalo slibně, a když se nechal vyloučit další hráč Háje, hráli jsme přesilovku 10 na 8! Trenér Sém reagoval skvěle. Na hřiště vyslal Frolíka s jednoznačným pokynem: ,,Dej gól!´´ Stačilo pár minut a Frolík tento pokyn splnil. Kukrál přihrával před prázdnou branku a byl by hřích tuto šanci neproměnit - 3:0. Trenér Kubásek a jeho hráči se následně zachovali jako zbabělci. Na hřišti jich po další červené kartě bylo i s brankářem 8 a všem bylo jasné, že by utkání skončilo větším brankovým rozdílem. Jeden z hráčů objevil škrábanec na noze, opustil hrací plochu a v 7 už se fotbal prý hrát nedá. Ortel sudího zněl jasně: konec/ende/šlus/šmitec. Jednoduše řečeno: 3 body doma. 

 

Díky Davidu Lafatovi se nejedná o největší prasárnu dne, ale i tak by se hráči Háje měli stydět. Kvůli nim se na plac nedostal Olexa ani Černý, my si nevylepšili skore a nespálili kalorie, které jsme nabrali fantastickým gulášem v restauraci Pohoda. Udrželi jsme kontakt s vedoucím duem, na které ztrácíme 2 body, teď nás ale čeká velmi těžká šichta v Novosedlicích. Jak však řekl Ivan Hlinka: ,,Hlavně se z toho neposrat!´´ Pokud jakýkoliv tým usiluje o postup/medailové umístění, měl by porazit každého!

 

 

TJ SOKOL Unčín 3:1 FK Lahošť

 

Sestava: Mikšovský - Liner, Toncar, M.Sém, Umon - Novotný, Kašík, Pechmann, Kukrál - Jašík, Pokorný...střídali: Gajarský, Bokoč, Ferenc, Olexa, Černý

 

B: Toncar, 2x Kukrál, PK neproměnil Bokoč

 

Generálka proti Lahošti vyšla! Nyní si shrneme celou zimní přípravu. Bilance 3-0-2 a skore 16:13 se může brát z dvou pohledů. Sice hodně branek dáváme, ale bohužel i hodně inkasujeme (hlavně Sobědruhy, Chabařovice). Ani jednou jsme neudrželi čisté konto, doufejme, že v jarní části potvrdíme statisticky nejlepší obranu v soutěži. A hráčský kádr?

 

Na poměry okresního přeboru neuvěřitelně široký. Momentálně čítá 23 hráčů. Posílil nás Mach, vrátil se Pechmann, Ševcovic a Ferenc. Po vypjatých zápasech okresního přeboru touží i Machek, který ale musí ještě zařídit hostování ze Zabrušan. Zdravotní potíže zatím nedovolují nastoupit Hendrychovi, jen jednou za celou zimu se ukázal Antoš. Menší zdravotní problémy měli v minulém týdnu Novotný, Sršeň a Gajarský. Proti Háji snad nastoupíme v nejsilnějším možném složení :-)

 

TJ SOKOL Unčín 6:1 (1:0) TJ Hvězda Trnovany

 

Sestava: Mikšovský/Kiňo - Liner, Toncar, M.Sém, Ševcovic - Frolík, D.Sém, Pechmann, Novotný - Jašík, Sršeň..střídali: Machek, Bokoč, Kukrál, Pokorný

 

B: 2x Jašík, 2x Kukrál, Ševcovic, M.Sém 

 

V dalším přátelském utkání jsme vyzvali Hvězdu. Ne, nepřijel Bělehrad ani Cheb, fanoušci se museli spokojit s mužstvem Trnovan. Na papíře nás sice je 25, ale přišlo nás ,,jen´´ 15. Z různých důvodů jsme postrádali: Gajarského, Černého, Olexu, Umona, Hendrycha, Antoše, Kašíka, Ference a Macha. David Sém navíc stále bojuje s nemocí a Ševcovic nastoupil k zápasu takřka po roce. Návrat to byl úspěšný, ale o tom až později.

 

Prvních 30 minut moc zajímavých momentů nepřineslo. Hra byla rozkouskovaná, takřka každý souboj končil hvizdem sudího Nachtmanna. Po centru Novotného se sice prosadil Jašík, ale radost mu pokazil praporek pomezního. Nakonec může být Jáša rád, alespoň nebude platit za hattrick. Jašík všechny souboje tvrdě dohrával a soupeřova obrana včetně brankáře z něj byla na prášky. A právě Jašík vstřelil jedinou branku úvodního poločasu - 1:0

 

Druhý poločas byl ovlivněn prostřídáním. Za Hvězdu nastoupili tři hráči, kteří ještě nebyli na světě, když Uhrinova parta vybojovala stříbrné medaile na Euru v Anglii. I my jsme prostřídali, Linera tahala pata, Novotnému vypověděly službu kopačky, a tak se na hřiště podíval i Bokoč. Ale ukázal, že nebyl pouze do počtu, i on svými výpady škádlil beky Trnovan. Zpět k návratu Ševcovice. Jeho hlavním přáním bylo: nezranit se. Nadstavbou byl kvalitní výkon, který Péťa okořenil brankou! Kvalitní výkon dnes předvedl i Kukrál. Na lajně pádil jako Václav Pilař a dokonce si vyzkoušel i post středního záložníka. Odměnou mu byly dvě branky, u druhé měl velkou porci štěstí. Jašík vybojoval penaltu, Stanley však nastřelil Hojku, naštěstí míč doslova dotlačil do branky. Krásnou střelu vyslal na branku M. Sém. Míč skočil od břevna za čáru, čehož si ale nikdo nevšiml. Už jsme obsazovali hráče, ale brankář Trnovan se přiznal (udělal by to i v mistráku?) a bylo to už 5:0. Šestý zásah přidal Jašík a kdyby jeho další střelu nezastavilo břevno, mohl slavit hattrick. Hosté korigovali z přímého kopu. Kiňo je z posledního týdne přetrénovaný, a tak se k přední tyči nedostal včas. Korekce výsledku na 6:1 však nikomu slunné odpoledne nezkazila. 

 

Zápas byl tvrdý, přiznejme si, že většina faulů jde na naše trika a v mistrovském utkání bychom pár žlutých karet inkasovali. Ale největší blikanec zápasu předvedl Hojka. Jašík jej tahal za dres, Hojka oplatil surovým faulem a právem šel pod sprchy. Kdyby však sudí Nachtmann disponoval větším respektem, zbytečně nekouskoval hru a pískal lépe, možná by k žádným ,,zákeřnostem´´ nemuselo dojít. 

 

Nebudeme si ale zbytečně kazit radost z výhry nad soupeřem, který ještě v minulé sezoně hrál 1.B třídu. Nikdo se nezranil, což je taky důležité. Za týden vyladíme formu proti Lahošti, a pak už nás čeká první mistrovské utkání. Nebudeme si nic nalhávat, pořád je co zlepšovat!

 

TJ SOKOL Unčín 2:1 (2:0) Předměřice nad Jizerou

 

Sestava: Mikšovský - Umon, Toncar, Liner - Kašík, Frolík, M.Sém, Novotný - Sršeň, Pokorný, Kukrál..střídali: Antoš, Ferenc, Pechmann, Jašík, Mach

 

B: Kukrál, Sršeň

 

První výhra v zimní přípravě, herně však stále nic moc. Vyzkoušeli jsme netradiční rozestavení 3-4-3. Po dlouhé době nastoupil za Unčín i Ferenc! 

 

 

TJ SOKOL Unčín 1:4 (0:1) TJ Slovan Sobědruhy

 

Sestava: Mikšovský - Liner, M.Sém, Černý, Olexa - Frolík, Toncar, Kašík, Machek - Jašík, Sršeň...střídal Mach

 

Ani druhé přátelské utkání se nevyvedlo. Machek vstřelil první branku v kariéře, což je asi jediné pozitivum. 

 

TJ SOKOL Unčín 4:6 (3:4) FK Slovan Chabařovice

 

Sestava: Gajarský- Liner, Olexa, M.Sém, Frolík - Mach, Hisem, Toncar, Novotný - Pokorný, Kukrál...střídali: Umon, Machek, Černý, Pechmann, Jašík, Kašík, Mikšovský

 

 

 

Junioři 5:7 (5:2) Senioři

 

Sestava Jun. - Gajarský - Bruzda, Frolík, Liner, Kašík, M.Sém..v 2.poločase i M.Sém st.

Sestava Sen. - Sršeň - Toncar, Olexa, Umon, Fíla, Bokoč, Antoš, Černý

 

Mistrovské zápasy sice skončily, ale kopačky jsme ještě jednou nazuli ve včerejší exhibici mladí VS staří. Vše odstartovalo sázkou Antoše, který tvrdil, že překopne polovinu krupského hřiště. Nepovedlo se a ještě dostal seřváno, protože vstoupil na zazimovaný trávník. To zřejmě Láďu a celý jeho tým rozhodilo. V prvním poločase to totiž byla hra na jednu branku. Mladí vedli 5:0 a jejich protivníci byli zralí na ručník. Mladí si však uvědomili, že po takovém výprasku by to jejich zkušenější spoluhráči mohli zabalit, a tak zvolnili. Trestem bylo snížení na 5:2, ale stále nic nenasvědčovalo obratu.

 

Unčínské mládí si ale vzalo příklad z hokejistů Litvínova, kteří prohospodařili vedení na Slavii, ve Zlíně, v Brně a skoro i v Olomouci. Toncar se párkrát zapomněl u branky a pěti zářezy upravil skore na 5:7. Mladé nespasila ani výpomoc trenéra Séma, a tak museli celý večer poslouchat štiplavé poznámky. Minimálně do léta jsou vládci unčínské kabiny staří. frown Pokud tedy v týmu nějaké staré máme. Jak řekl Jiřina, věk je jenom číslo a důležité je to, na kolik se hráč cítí.

 

FK Hrobčice 2:3 (1:2) TJ SOKOL Unčín

Sestava: Gajarský - Umon, Černý(Antoš), M.Sém, Liner - Olexa, Toncar, D.Sém, Frolík - Kukrál(Kiňo), Pokorný...připraven Mikšovský

 

B: 3x Kukrál

 

Své včerejší zápasy Novosedlice i Proboštov prohrály, a tak jsme se v případě výhry mohli posunout na 3. místo (pouze 2 body za vedoucí duo Sobědruhy-Ohníč). Věděli jsme, že nás v Hrobčicích nečeká nic jednoduchého. Domácí neměli co ztratit, terén nebyl v nejlepším stavu a navíc nás opět trápilo několik absencí (Kašík, Sršeň, Hendrych, Novotný, Jašík). 

 

Úvod zápasu nám nevyšel. Hned v 6. minutě jsme inkasovali po přímém kopu a bylo to 1:0. Následovalo velké množství našich šancí. Frolík ale jen vyprášil rukavice brankáře a v některých šancích nás zastavil praporek pomezního. To nás ale nemuselo mrzet. Kukrál byl ve vápně dostatečně důrazný a v nepřehledné skrumáži míč doputoval až brankovou čáru. Stanley původně tvrdil, že branku nedával, ale nejspíš byl střelcem opravdu on - 1:1. Následovala hlavička Radka Černého, která skončila v síti. Bohužel v té naší. Domácí už se radovali, byla to však radost předčasná. Rozhodčí viděl faul a branka neplatila. Do poločasu se ještě jednou prosadil Kukrál. Ukázal, že branky se dají střílet i bodlem a do kabin jsme šli s těsným náskokem - 1:2

 

Opět se ukázalo, že druhé poločasy nejsou naší doménou. Kukrál sice završil hattrick a vedli jsme 1:3, ani tentokrát to nestačilo na závěr bez nervů. Jsme nepoučitelní, opakoval se scénář z Oldřichova. Po zbytečném faulu před naší šestnáctkou se proti nám kopala další standardka, což byla největší zbraň domácích. Domácí hráč hlavičkoval v malém vápně a snížil na rozdíl jediné branky - 2:3. Hrobčice vycítily šanci a nechtěly z dnešního duelu odejít s prázdnou. Hlavně při rohových kopech jsme měli štěstí, že domácí stoper neseřídil svá mířidla. Za druhý poločas by si domácí asi bod zasloužili, ale na to se historie ptát nebude.

 

Podzimní část jsme tedy zakončili dalším vítězstvím. Díky tomu přezimujeme na 3. místě, což je velmi příjemné. Hodnocení celé podzimní části je zde

 

 

TJ SOKOL Unčín 11:0 (5:0) SK Viktorie Ledvice

 

Sestava: Mikšovský - Frolík, M.Sém, Olexa, Liner - Kašík, Toncar, D.Sém (Antoš), Sršeň (Bokoč) - Kukrál, Pokorný...indisponován, ale připraven Umon

 

B: 4x Kukrál, 2x Sršeň, Pokorný, Antoš, M.Sém, Toncar, vlastní

 

Poslední tři zápasy se nám herně nevydařily, důležité však je, že jsme z nich i tak dokázali vydolovat 6 bodů. Už před výkopem bylo jasné, že pokud dnes vyhrajeme, minimálně na pár desítek minut se posuneme na 2. příčku, což je v Unčíně takřka historický okamžik. Výpis absencí je opět dlouhý: Hendrych, Umon, Jašík, Novotný, Černý, Gajarský, Kiňo. Kopačky tedy po pár měsících obul i Bokoč!

 

Na Ledvice jsme vlétli od první minuty. Hned v úvodu jsme zahodili dvě obrovské šance a pamětníci duelu proti Zabrušanům už se mohli obávat, že se bude opakovat podobný scénář. Naštěstí se tak nestalo. Kukrál, jemuž se na hřiště vrátil jeho druhý táta, pookřál a protrhl sérii tří zápasů bez vstřelené branky. Na 2:0 o pár chvilek později zvyšoval Sršeň a úvodních 15 minut z říše snů zakončil Pokorný třetím direktem. Jenže u nás ani vedení 3:0 nestačí (viz. Oldřichov). My ale nepolevili a do poločasu jsme dokončili ,,bůrka´´. Kdyby se v okresním přeboru konala soutěž gól týdne, z dnešního zápasu bychom měli dva aspiranty na triumf. Sršeň se uvedl krásným přímým kopem a Toncar prodal své dlouholeté zkušenosti učebnicovým padáčkem. V některých zápasech nás trápily horší druhé poločasy, i to jsme dnes popřeli.

 

Ledvickým se dnes nedařilo opravdu nic, šestou branku si dokonce vstřelili sami. Pak přišel čas Kukrála. Jeden zářez mu nestačil, a tak přidal druhý, třetí....i čtvrtý. S 11 brankami jednoznačně vévodí tabulce střelců a dnešní výkon byl tou nejlepší odpovědí na podezření trenérů z toho, že zlenivěl. O osudu utkání už bylo rozhodnuto, jediným cílem byla ,,desítka´´. A té jsme se dočkali. Do tabulky střelců se zapsal ještě D.Sém a Antoš a už to bylo 11:0. Brankový rozdíl mohl být i výraznější, několik dalších šancí jsme však neproměnili. Bude to dnes někoho mrzet? Myslím, že ne.

 

V krásném počasí jsme si zahráli krásný fotbal, nikdo se nezranil a dnešní výhra je rekordní v letošní sezoně okresního přeboru. Možná je to i rekordní výhra našeho týmu za celou dobu působení v okresním přeboru, ale to bude lépe vědět naše vedení. Zajíci se obvykle sčítají až po honu, ale my si je sečteme po 14. kole. 29 bodů, nejlepší obrana v soutěži (průměrně 1 inkasovaná branka na zápas), 4. nejlepší útok a momentálně 2. příčka! 

 

Na závěr něco pro soupeře (snad to vezme v legraci): http://www.youtube.com/watch?v=42lRXi2jd5w

FK Rtyně n.B. 1:1 (1:0), na PK 1:2 TJ SOKOL Unčín

 

Sestava: Kiňo - Olexa (Liner), M.Sém, Černý, Hendrych - Frolík (Jašík), Sém D., Pokorný, Kašík (Antoš) - Novotný (Sršeň), Kukrál...připraven Gajarský

 

B: Antoš (PK proměnili Antoš, Pokorný, Liner, Kukrál..neproměnil Hendrych)

 

Ačkoliv tomu výsledek neodpovídá, sehráli jsme včera nejméně vydařené utkání v sezoně. Rtyně sice nepatří k žádným otloukánkům (8. místo, 20b), ale pokud chceme hrát nahoře, což chceme, tak tyto zápasy musíme zvládat daleko lépe. Příjemným překvapením byl návrat Jašíka, bohužel se v prvním poločase zranil Novotný. Snad bude ve zbývajících duelech k dispozici.

 

V prvním poločase jsme si žádnou vážnější příležitost nevytvořili. Ani domácí našeho brankáře nezasypali palbou střel, ale po jedné krásné do šibenice se dostali do vedení 1:0. Tímto výsledkem i první poločas skončil. Jak už je napsáno výše, bohužel se v jeho průběhu zranil Novotný. Trenéři byli velmi nespokojení, ale body ještě nebyly v nedohlednu. 

 

V druhém poločase šel náš výkon nahoru a klíčovým momentem byl zákrok Hendrycha, který skluzem na brankové čáře sebral Rtyni branku na 2:0. V 75. minutě šel na plac Láďa Antoš, který se chtěl před večerní návštěvou plesu ukázat. A ukázal se v tom nejlepším světle. Těsně před koncem vyrovnal na 1:1. A mohlo být ještě lépe. Jašík uháněl sám na bránu, stav však zůstal stejný. A když se v poslední minutě domácí nedokázali prosadit po přímém kopu, šlo se opět na penalty. V našem případě potřetí za sebou! 

 

Fanoušci byli nervozní, čas kvapil a výkop Teplic s Jihlavou se blížil. Naše penaltová pětka šla v tomto složení (Hendrych, Pokorný, Kukrál, Liner, Antoš). Hendrych sice hned na začátku neproměnil, ale napodobili i ho i dva hráči Rtyně. A tak si míč na puntík postavil Láďa. Zpívá se, že Láďa má velkou hlavu, v tomto případě měl hlavu chladnou. Bezpečně proměnil a druhý bodík opět putoval do Unčína!

 

Bodů nyní máme 26. Rovnice 1 zápas = 2 body stále platí. Máme stejně bodů jako 4. Proboštov, na 2.- 3. místo ztrácíme dva. Poslední dva zápasy (Ledvice, Hrobčice) určitě nebudou jednoduché, ale kdybychom oba zvládli, pohled na tabulku by byl VELMI příjemný.

 

 

TJ SOKOL Unčín 0:0 (0:0), na PK 1:0 TJ Slovan Sobědruhy

 

Sestava: Kiňo - Olexa (Umon), Černý, M.Sém, Hendrych - Frolík, Pokorný, D.Sém, Kašík - Kukrál, Novotný (Sršeň)

 

B: nikdo (PK proměnili všichni - Hendrych, Pokorný, Kukrál, D.Sém, M.Sém, Kiňo jednu zlikvidoval)

 

Jediné přátelské utkání před podzimní částí jsme odehráli v Sobědruhách. Skončilo hokejovým výsledkem 7:5 a pokud někdo čekal podobné brankové hody i dnes, odcházel po utkání značně rozladěný. I přesto, že dnes slavíme státní svátek, tak obrany a brankáři obou mužstev pracovali na 100%, což v konečném účtování znamenalo bezbrankový stav. Do naší sestavy se vrátil Pokorný s Kiňem, bohužel stále nemůžeme počítat s Jašíkem, Toncar si odpykává trest a nedostavil se Liner, Mikšovský a Antoš.

 

Od první minuty se bojovalo o každý centimetr. Hrálo se opravdu tvrdě (ale ne zákeřně!), hned tři hostující hráči museli v prvním poločase vystřídat. V největší šanci prvních 45 minut se objevil Novotný, samostatný únik ale neskončil tak, jak bychom si přáli. Nastřelil pouze brankáře a dorážku zblokoval obránce. I hosté uháněli sami na Kiňa, ten ale včasným vyběhnutím situaci zachránil.

 

Sobědruhy měly mírně navrch, Kiňo skvělými zákroky vychytal 2-3 jasné goly. Naší svatyni ohrozil i Hendrych, který v tísni odkopával balon. Naštěstí přestřelil a kopal se pouze roh. A když po jednom rohu hlavičkoval hostující útočník, byl už Kiňo překonán. Hráč na tyči ho však zastoupil a odklidil míč do bezpečí. I my jsme si vytvořili šance, ale Sémův pokus zblokoval obránce na roh (nepřiznal se), a tak si ani jeden z fanouškovských táborů nezakřičel ,,Gól!´´. Už počtvrté v sezoně jsme tedy byly svědky penaltového rozstřelu. 

 

Začal Hendrych - 1:0. Hostující hráč předvedl parádní střelu do šibenice, s kterou by si neporadil ani hrdina Dan - 1:1. První z bratří Sémů se také nemýlil - 2:1. Sobědruhy i podruhé vyrovnaly - 2:2. Standa Kukrál, náš nejlepší střelec, potvrdil svůj zabijácký instinkt a bylo to 3:2. A nastala chvíle Kiňase, vystihl směr střely a druhý bod byl o něco blíže. A když proměnil i Pokorný a druhý z bratří Sémů, vyrovnali jsme bilanci penaltových rozstřelů na 2:2. 

 

Za 12 kol jsme tedy získali 24 bodů. V minulé sezoně jsme měli 26 bodů po 18 kolech. Ještě nás čekají výjezdy do Rtyně a Hrobčic a doma vyzveme Ledvice. Bylo by krásné se do konce podzimu přehoupnout přes magickou hranici 30 bodů. 

 

TJ SOKOL Unčín 2:2 (1:0), na PK 3:2 TJ Baník Zabrušany

 

Sestava: Gajarský - Umon, Černý, M.Sém, Hendrych - Frolík, D. Sém, Kašík, Olexa (Sršeň) - Kukrál, Novotný (Antoš)

 

B: D.Sém, Hendrych (PK proměnili D.Sém, M.Sém, Hendrych, Gajarský všechny zlikvidoval!!!)

 

V sychravém počasí se odehrálo utkání Unčín:Zabrušany. Týmy se nacházejí na opačných polech tabulky, ale i tak měl trenér Sém před zápasem špatný pocit, který se nakonec potvrdil. Dnes absentoval Toncar, Liner, Jašík, Pokorný a Kiňo.

 

Průběh utkání kopíroval minulé střetnutí s Oldřichovem. V první půli jsme jasně dominovali. Ve dvou slibných šancích se ocitl Frolík, ale skore se změnilo až po krásné střele D.Séma. Napodobil včerejší lob Elvise Bratanoviče a náš tlak stále trval. Hostující útočníci si za první poločas neškrtli a kdybychom hráli na přírodní trávě, naše polovina by zůstala takřka neponičena. V dalších šancích se ocitl Kašík, nejprve tvrdou ranou prověřil pozornost hostujícího golmana a následně přestřelil zařízení. Jen díky naší bídné koncovce jsme nepřidali další branky, které by zápas zlomily. Bohužel.

 

Opět jsme si o poločase říkali, že nesmíme nic podcenit a musíme dál makat. Místo toho se naše hra rozsypala a výkon šel o pěkných pár % dolů. Stejně jako v Oldřichově..Soupeř také nepředváděl hru, na kterou by se tu léta vzpomínalo, ale byl produktivní. Vyrovnání přišlo jako blesk z čistého nebe, se střelou k tyči nemohl Gajarský nic dělat. A když Umon fauloval v pokutovém území, byl z toho malér. Dan si sice na balon sáhnul, i přesto jsme prohrávali 1:2 a s bodovými vyhlídkami to vypadalo špatně. Všechny síly jsme vrhli do útoku, na hřiště přišel Antoš a na hrot se vydal i Černý. A šance přicházely, bohužel minuty ubíhaly a vypadalo to, že si Zabrušany odvezou všechny body. V poslední minutě však chybný odkop vystihl Kukrál, který si došel pro faul. Hendrych za svou kariéru Unčínu už pár bodů vystřílel, dnes do sbírky přidal další. Penaltu suverénně proměnil a vzápětí rozhodčí odpískal konec. To ještě nikdo netušil, že za pár minut se z Gajarského stane hrdina s velkým H.

 

O naší penaltové bilanci toho bylo napsáno spoustu, dnes se ale ukázalo, že jsou týmy, které se trápí ještě víc. Jako první si na putník míč postavil D.Sém a proměnil - 1:0. Vzápětí Gajarský zneškodnil první desítku. Proměnil i druhý z bratří Sémů (zřejmě se potatili :-) ) a Gajarský vyhrál i druhý minisouboj. Nabuzený Hendrych jako správný kapitán také zakončil úspěšně a vedli jsme již 3:0. Třetí exekutor Zabrušan už musel proměnit, čehož se zřejmě zalekl a napálil míč do tyče. Druhý bod zůstal v Unčíně!!

 

Po 11. odehraných kolech platí jednoduchá rovnice, kterou pochopí i největší odpůrce matematiky. Co zápas, to dva body. Zatím to stačí na 4. příčku, ale poslední dva výkony našemu postavení vůbec neodpovídají.  V úterním zápase přivítáme na naší půdě Sobědruhy, které trošku nečekaně okupují druhé místo. Bude to těžká prověrka, ale nesmíme zaváhat. A ještě něco k dnešnímu zápasu: Dane, jsi hrdina!!!

 

 

TJ Oldřichov B 2:3 (0:3) TJ SOKOL Unčín

Sestava: Mikšovský - Umon, Olexa, M. Sém(Černý), Liner - Frolík, D. Sém, Toncar, Kašík - Novotný (Bruzda), Kukrál (Zítka)..připraven Gajarský

 

B: Kukrál, D.Sém, Liner

 

Desáté kolo okresního přeboru mělo původně nabídnout souboj krupské rezervy s Unčínem, ale Krupka B byla před sezonou zrušena, a tak nás dnes vyzval náhradní účastník z Oldřichova. Po karetním trestu se vrátil Černý, ale stále jsme nemohli počítat s Jašíkem, Sršněm, Pokorným a Hendrychem. Dnešní utkání mělo pikantní příchuť pro Patrika Urama, který s námi odtrénoval letní přípravu, jenže kvůli funkcionářům 1.FC Dubí z jeho přestupu sešlo. Dnes tedy stál na druhé straně barikády v dresu Oldřichova.

 

Doufali jsme, že zde získáme tři body, které by nás udrželi v první pětce. A první poločas nabídl ten nejlepší scénář, jaký jsme si mohli přát. Domácí zahrozili jen jednou, když přehazovali Bejka, ten ale míč tlačil očima mimo branku, což se mu nakonec povedlo. Liner vzápětí skvěle rozehrál rohový kop, ale hlavičku skvěle chytil domácí brankář. Poté si Kukrál udělal z domácích obránců kužely a jejich ležérní přístup potrestal maximálním způsobem - 0:1. Oslavy vedoucí branky ještě neskončily a míč se opět třepetal v síti. Kukrál krásnou přihrávkou vyslal do šance Frolíka, jeho střelu brankář vyrazil pouze k dobíhajícímu Sémovi a ten si ukázkovým skluzem dal ten nejlepší dárek k 23. narozeninám - 0:2. A když domácí obránce nešetrně fauloval Frolíka v pokutovém území, bylo jasné co bude následovat. Úspěšnost našich penaltových exekutorů je tristní, Liner ale tento zákon popřel a zvýšil už na 0:3. Do poločasu jsme měli ještě jednu obrovskou šanci, Kukrál bohužel orazítkoval břevno. Vypadalo to na velmi klidné sobotní odpoledne, nakonec trenérům přibylo pár šedivých vlásků.

 

Do druhého poločasu nastoupily úplně jiné týmy. Podezřívaví fanoušci by si dokonce mohli myslet, že si oba celky vyměnily dresy. Oldřichovských najednou bylo plné hřiště a my působili v roli sparingpartnerů. Místo toho, abychom dali 4. gol, který by zápas definitivně zlomil, tak jsme dopustili nevídané drama. Branka na 1:3 byla varováním, které jsme ignorovali. O pár minut později byl domácí útočník sám před Bejkem a rázem to bylo 2:3. A když se Toncar nechal vyprokovat a šlápl na protihráče, opět jsme dohrávali v oslabení. Domácí se hnali do útoku a v několika situacích nás podržel výborně chytající Bejk. My jsme hrozili jen sporadicky, Kukrál svůj brejk zakončil střelou do brankářových rukavic a Bruzdův projektil se také nesetkal s úspěchem. V posledních minutách se naši hráči pravidelně ptali rozhodčího Mráze na zbývající čas, který plynul velmi pomalu. Naštěstí jsme těsné vedení udrželi, ale za druhý poločas bychom si místo bodů zasloužili výběh na Komárku.

 

Velkou pochvalu za výkony v posledních zápasech si zaslouží Mára Olexa. I díky němu se pořád můžeme chlubit nejlepší obranou v soutěži. Naši zadáci dovolují soupeři průměrně 1.2 branky na zápas, což je velmi solidní bilance. A 20 bodů na našem kontě taky dělá všem unčínským příznivcům radost. Do konce podzimu vyzveme ještě Zabrušany, Rtyni, Ledvice, Hrobčice a Sobědruhy. Doufejme, že získáme co nejvíce bodů. Přemizovat v horních patrech tabulky by byla příjemná změna oproti minulým sezonám!

 

 

TJ SOKOL Unčín 3:0 (1:0) FK Hostomice

 

Sestava: Mikšovský - Umon, Olexa, Sém, Liner - Frolík (Zítka), Sém (Antoš), Toncar, Kašík - Novotný (Sršeň), Kukrál

 

B:Kukrál, Kašík, Frolík

 

Dvě hodiny po uzavření volebních místností jsme v 9. kole okresního přeboru nastoupili proti Hostomicím, které nezažívají zrovna růžové časy (bilance 1-2-6, 15. místo). Kvůli představení rozhodčího Beneše dnes nemohl nastoupit Hendrych, Černý ani Pokorný. Tím však ztráty nekončí. Nedostavil se ani Bruzda a Jašík stále marodí. Po porážce v Ohníči jsme klesli na 7. místo, tudíž byl dnešní cíl jasný: vyhrát, vrátit se na přední pozice a udělat radost Horysovi, který nás přišel podpořit!

 

Od prvních minut jsme byli lepším týmem a na vedoucí branku se nemuselo dlouho čekat. Centrovaný balon propadl až na zadní tyč a Kukrál jej ve skluzu poslal do sítě - 1:0. Od této chvílie začal festival zahozených šancí. Kukrál v samostatném úniku orazítkoval tyč, Frolíkova hlavička mířila vedle, Sém nevyužil špatný výkop hostujícího golmana a ani závary při standardních situacích jsme nedokázali přetavit v uklidňující branku. Hostomice toho v první půli moc nepředvedly, ale stále měly velkou naději na bodový zisk. 

 

Dvoubrankový náskok nám těsně po přestávce zajistil Kašík. Přímý kop rozehrál Umon, Toncar prodloužil hlavou na Novotného, ten prodloužil na Kašíka a jeho rána skoro protrhla síť. Ale vzhledem k průběhu utkání bylo vedení 2:0 stále málo, měli jsme šancí na 3 zápasy dopředu! V další se ocitl Novotný, ale ani on neproměnil a málem jsme byli potrestáni. Naštěstí neplatilo pořekadlo ,,Nedáš, dostaneš´´, protože hostomičtí útočníci také selhali. Jeden z nich by pálil do prázdné branky, ale jeho kolega mu ve skluzu míč vypíchl. Těsně před koncem Toncar posunul na Frolíka a ten střelou do šibenice upravil výsledek na konečných 3:0.  

 

Pozitiva z tohoto zápasu: Nikdo nedostal zbytečnou žlutou kartu za kecy, ukázali jsme, že dokážeme hrát disciplinovaně. Udrželi jsme čisté konto, čímž jsme potvrdili, že máme nejlepší obranu (alespoň podle statistik) a díky třem bodům jsme se udrželi v kontaktu s čelem tabulky. Negativní je pouze naše koncovka, v dnešním zápase jsme v klidu mohli dát dalších 5 kousků, ale asi jsme to chtěli udělat napínavé :-). 

 

 

 

TJ Baník Ohníč 2:1 (1:1) TJ SOKOL Unčín 

 

Sestava: Kiňo - Olexa, Černý, Sém, Hendrych - Frolík, Toncar (Kašík), Sém (Bruzda), Novotný (Liner) - Kukrál, Pokorný...připraven Bokoč,Gajarský

 

B: Pokorný

 

Druhou polovinu pozdimní části jsme zahájili v Ohníči. Baník v minulé sezoně hrál 1.B třídu a navíc se nám na jeho hřišti dlouhodobě nedaří. I tak jsme doufali, že potvrdíme body, které jsme získali minulý týden proti Proboštovu. 

 

Do vedení nás dostal Pokorný. Vyslechl si radu Máry Olexy (,,Tref bránu´´) a krásně zahraným přímým kopem otevřel skore - 0:1. Jenže i domácí ukázali, že mají smrtící standardky. Po jedné z nich bylo vyrovnáno a ta další orazítkovala břevno. Ale i my jsme hrozili. Novotného projektil však mířil do míst, kde stál brankář a Kukrálovu hlavičku domácí golman na poslední chvíli vyrazil. Hrál se vyrovnaný fotbal a do druhé půle jsme šli s tím, že se chceme porvat o výhru, jenže....

 

Po pár minutách jsme dostali branku na 2:1 a otáčet utkání v Ohníči není jednoduchá mise. I v 11 lidech. A my dohrávali pouze v 8! Pokorný nelichotivě pojmenoval pomezního rozhodčího a byl prvním hráčem, který mohl jít předčasně do sprch. Následně ho doprovodil Hendrych (Nutno podotknout, že tato červená karta byla velmi přísná. Standa sice fauloval, ale žlutá karta by tomuto zákroku slušela více). Logicky jsme museli otevřít hru, z čehož pramenily vyložené šance domácích. Domácí útočníci třikrát pádili na Kiňa, ale dvakrát jejich pokusy mířily vedle a přehození skončilo nad brankou. A když už byl Kiňo překonán, vykopával Sém míč z brankové čáry. Snažili jsme se zahrozit z přímých kopů, ale Kašík ani Liner bohužel nebyli úspěšní. A aby toho nebylo málo, šel po druhé žluté kartě ven i Černý. Tudíž jsme poslední minuty dohrávali jen v osmi lidech. 

 

Hlavní rozhodčí dokonal své dílo tím, že nastavil pouze 1 minutu. Vzhledem k tomu, že došlo ke třem vyloučením, padla jedna branka a několikrát se střídalo..Asi je zbytečné to komentovat, body tím už nezískáme. Doufejme, že další utkání zvládneme daleko lépe!

 

TJ SOKOL Unčín 2:1 (1:0) TJ Proboštov B

 

Sestava: Kiňo - Umon, Toncar, Sém, Hendrych - Frolík, Sém, Pokorný, Olexa (Mikšovský) - Kukrál (Liner), Novotný

 

B: Kukrál, Pokorný

 

Po výhře v Srbicích se proti nám postavil silný soupeř z Proboštova. Ten měl v minulé sezoně bilanci 24-0-2, ale letos se jim tolik nedaří. Nastoupili jsme v okleštěné sestavě. Dorazilo nás jen 13, Novotný s Olexou byli navíc po nemoci. Kde byl zbytek týmu??

 

Poslední konfrontace nabídla vyrovnaný souboj, ve kterém jsme vyhráli 2:1. V minulém článku jsem doufal, že se historie bude opakovat. A opravdu se tak stalo. Do vedení jsme se dostali po krásném přehození brankáře. Kukrál si připsal již 5. branku v sezoně a bylo to 1:0 ! V další slibné příležitosti se objevil Olexa, jenže s přispěním sluníčka se jeho hlavička mezi tři tyče nevešla. Dalším lobem to zkoušel Sém, míč bohužel skončil těsně nad. Do sítě jej dostal opět Kukrál, pomezní ale zkazil oslavy zvednutým praporkem. Tím Kukrálovo působení na hřišti skončilo, protože kvůli zranění musel odstoupit. I soupeř měl několik šancí, Kiňo nás naštěstí podržel. 

 

Úvod druhého poločasu jsme vůbec nezvládli a Proboštov trestal. Před Kiňem se objevil nikým neatakovaný útočník, pro kterého už nebylo těžké vyrovnat - 1:1. Nesložili jsme zbraně a šli jsme si pro důležité 3 body. Novotného střelu golman vyrazil na roh, po kterém se prosadil Pokorný - 2:1. Ale stále bylo vše otevřené, oba týmy bojovaly na 100% a divákům se dnešní partie musela líbit. V úplném závěru mohl vstřelit premiérovou branku v unčínském dresu Liner, ale ani on nedokázal prostřelil brankáře. Míč se odrazil k Sémovi a jeho pokus by jasně skončil v síti, bohužel trefil Novotného, který stál na brankové čáře. Náš realizační tým už si nervozitou skoro okusoval nehty, ale všichni se dočkali vytouženého hvizdu sudího Davignona. 

 

Tři body tedy zůstaly doma. Posunuli jsme se na 3. místo, ale po všech dohrávkách zřejmě v tabulce spadneme níž. Inkasovali jsme zatím JEN 7 branek, díky čemuž máme nejlepší obranu v okresním přeboru. Opět si můžeme postesknout, že jsme nevyhráli penaltové rozstřely. Kdybychom je zvládli, momentálně bychom byli 1.!!

 

 

 

SOKOL Srbice B 1:2 (1:2) TJ SOKOL Unčín

 

Sestava: Mikšovský - Liner(Umon),Černý,Sém,Hendrych - Novotný,Toncar(Frolík),Sém,Olexa - Kukrál,Pokorný

 

B:Kukrál, Toncar

 

Kvůli nepříznivému počasí se odložilo několik utkání okresního přeboru, my ale zajížděli do Srbic, které své domácí zápasy hrají na umělé trávě, tudíž jsme se mohli poprat o další body. Nakonec ale visel osud utkání na tenkém vlásku. Domácí skvadra se totiž sešla v počtu, který na fotbal jednoduše nestačí (7 lidí). A tak se čekalo, zda vypomůžou hráči A mužstva. Nakonec vypomohli a mohlo se hrát. I my jsme dnes postrádali několik hráčů. Z různých důvodů nemohli nastoupit tito plejeři: Jašík, Bruzda, Kašík, Mareš, Sršeň a Kiňo.

 

 

Kandidátů na nejlěpšího střelce máme několik, ale v nejlepším světle se zatím ukazuje Kukrál. Právě on se dostal do první velké příležitosti, ale jeho pokus zastavilo břevno. Chuť si napravil po skvělé práci Pokorného. Ten šel do souboje s domácím brankářem, vybojoval míč a Stanley hlavičkoval do prázdné branky - 0:1.Strážce domácí branky neoplýval jistotou, původně se šel pouze podívat na fotbal, ale kvůli nedostatku hráčů musel na plac. Srbice mohly vyrovnat z přímého kopu, ale Mikšovský předvedl první parádní zákrok a ukázal, že dlouhá pauza mu vůbec neuškodila. Na 0:2 zvyšoval Toncar, kterého na vápně nikdo nedokázal obrat o míč, a tak zavěsil jako zkušený kanonýr. Vypadalo to, že druhý gol by mohl domácí tým položit, ale opak byl pravdou. Těsně před přestávkou jsme dostali kontaktní branku a stav 1:2 byl ošemetný. 

 

 

Nutno podotknout, že kaňkou dnešního matche byl výkon hlavního rozhodčího. Často obracel zákroky v náš neprospěch, ignoroval pokyny pomezního a navíc poslal předčasně do sprch Radka Černého. V deseti jsme se dostali pod tlak, ale i tak jsme mohli opět utéct na rozdíl dvou branek. Jenže Kukrál odmítl nabídku na 5. zářez v sezoně, takže jsme se strachovali až do poslední minuty. Po rohovém kopu se míč odrazil k jednomu z domácích, ten jej poslal přímo na hlavu Vitnera a pouze díky parádnímu zákroku Mikšovského jsme nepřišli v úplném závěru o důležité tři body.

 

 

Šest kol je za námi. Získali jsme v nich 11 bodů, což není úplně špatné, momentálně nám patří 4. místo a na lídra z Novosedlic ztrácíme jediný bodík. Ale po dohrávkách se tabulka ještě slušně zamíchá. V dalším kole přivitáme rezervu Proboštova, která v minulé sezoně prohrála jen dva zápasy (jeden právě s námi). Doufejme, že se historie bude opakovat!

 

 

 

TJ SOKOL Unčín 0:0 (0:0) pk 2:3 TJ Hvězda Trnovany

 

Sestava:Kiňo- Olexa(Umon),Sém,Černý,Liner(Hendrych)-Frolík(Mareš),Toncar(Novotný),Sém,Kašík-Kukrál(Bruzda),Pokorný..připraven: Zítka

 

B: nikdo

 

PK proměnili: Pokorný, Hendrych

 

PK neproměnili:Černý, Sém, Kašík

 

Po vítězném zápase v Kladrubech nás čekal o poznání těžší soupeř. Celek z Trnovan ještě minulý rok hrál 1.B třídu a tamější vedení doufá, že mise v okresním přeboru bude mít co nejkratší trvání. I v druhém domácím zápase jsme se představili na hlavním stadionu TJ Krupka, a tak jsme zatím všechna utkání odehráli na přírodní trávě, což je pořádná úleva pro klouby našich hráčů. Kvůli zranění dnes nemohl nastoupit Jašík se Sršněm, ale už jsme měli k dispozici Mareše.

 

Prvních 45 minut moc vzruchu nepřineslo, přítomní diváci možná litovali, že nešli sledovat rugbyové klání, které se konalo na UMT. V druhé půli už se nějaké šance zrodily. Hostující obránce zřejmě zahrál rukou v pokutovém území, ale výhodu pokutového kopu jsme nedostali. Zahrozili i hosté. Doležal uháněl po lajně a mohl přehazovat Kiňa, naštěstí volil přihrávku na svého spoluhráče, který ale stál v ofsajdu. Branka tedy logicky neplatila. Zápas proti Trnovanům byl o jedné brance a v samotném závěru jsme měli dvě velké příležitosti. Tu první zastavilo břevno a v druhé příležitosti Novotný prostřelil brankáře, toho ale zachránili obránci, kteří odkopli míč do bezpečí.

 

A vzhledem k tomu, že od letošní sezony je slovo remíza zakázané, došlo k dalšímu penaltovému rozstřelu. Sice jsme vylepšili tristní bilanci 16%, ale bonusový bod jsme stejně nezískali. Hendrych bezpečně proměnil - 1:0. Úspěšný byl i jeho oponent - 1:1. Zaváhání z Kostomlat napravil i Pokorný - 2:1. Kiňo byl krátký i na druhý pokus - 2:2. A poté opět začlo naše trápení. Kašík nastřelil brankáře a trnovanští se dostali do vedení 2:3. Když neproměnil ani Černý, někteří už přestali věřit. Jenže na druhé straně selhal Friedrich, a tak mohl v páté sérii vyrovnat Sém. Nepodařilo se. Bonusový bod tedy putuje do Trnovan. Z 11 pokutových kopů jsme proměnili JEN 3! Bonusové body mohou na konci sezony chybět, momentálně jsme na 7. pozici, kdybychom oba rozstřely vyhráli, byli bychom třetí!

 

SOKOL Kladruby 1:7 (0:3) TJ SOKOL Unčín

 

Sestava : Gajarský - Hendrych, Toncar (Umon) , Černý, Olexa - Kašík (Frolík), Sém D., Sém M., Novotný - Pokorný, Kukrál 

 

B: 2x Frolík, Černý, Sém D., Sém M., Kašík, Kukrál 

 

Po rozpačitých výkonech v úvodu sezony jsme se vydali na pažit Kladrub - nováčka okresního přeboru. Kdo si přečetl předzápasový zpravodaj, dozvěděl se, že patříme k aspirantům na postup do krajské soutěže, což však pohled na tabulku zatím nenasvědčuje. Opět jsme se museli vyrovnat s absencí několika hráčů (Kiňo, Sršeň, Liner, Jašík, Bruzda, Zítka, Mareš), a tak se do základní sestavy probojoval Gajarský s Olexou.

 

Už od úvodního hvizdu jsme byli jasně lepším týmem, brankových příležitostí bylo minimálně na 3 zápasy. Nejprve přehazoval brankáře Kukrál, ale bohužel o pár decimetrů minul i branku. V další šanci Kukrál pouze nastřelil brankáře. Trenéři nabádali ke střelbě z dálky, čehož využil Sém, ale mířil doprostřed. Naštěstí neplatilo fotbalové pravidlo ,,Nedáš, dostaneš´´ a do konce první půle se prosadil Sém D., Sém M. a Kurkál. První poločas byla zatím nejvydařenější pasáž této sezony. Kladrubští naopak prožili 45 minut hrůzy, dva hráči museli pro zranění střídat, třetí dohrával s pořádně nateklým okem. 

 

Ani v druhé půli jsme nepolevili. Čtvrtou branku přidal Kašík a bylo jasné, že body poputují do Unčína. Bohužel jsme ani v 5. utkání po sobě nedokázali udržet čisté konto, když po sérii chyb udeřili i domácí - 1:4. Poté vytáhl trenér Sém ž(Fr)olíka z rukávu. Ten prokázal, že má instinkt zabijáka a dvakrát překonal domácího brankáře. Nutno podotknout, že kdyby další dvě šance řešil lépe, mohl dnes být čtyrgolovým střelcem. Poslední hřebík do rakve zatloukla opora zadních řad - Radek Černý. 

 

Výsledek 1:7 je vynikající, na druhou stranu jsme mohli vyhrát i výraznějším rozdílem. Venkovní hřiště nám očividně sedí, v Sobědruhách jsme udeřili 5x, v Háji 7x a dnes opět 7x. Trenér Sém před zápasem dostal textovku, že v případě prohry bude odvolán. Po dnešním zápase je jeho pozice opět pevná a doufejme, že v sobotu se bude Krupkou rozléhat UNČÍNSKÝ pokřik. To by znamenalo vylepšení dosavadní bilance (2-1-1) a udržení se v první polovině tabulky. Kdo nás zastaví??? 

 

FK Kostomlaty p.M. 1:1 (1:1) TJ SOKOL Unčín (na PK 2:0)

 

Sestava : Kiňo - Sršeň, Toncar, Černý, Umon - Frolík, Sém D., Sém M., Kašík - Bruzda (Novotný) , Pokorný....připraven Gajarský, Zítka

 

B: Sršeň

 

PK neproměnili: Kiňo, Pokorný, Novotný, Frolík

 

Že se v týdnu hraje pouze anglická liga? Omyl! Díky většímu počtu mužstev má i okresní přebor dvě vložené středy, a tak jsme se dnes vydali do Kostomlat. Po sobotní porážce s Novosedlicemi jsme toužili po bodovém importu, ale museli jsme se obejít bez Linera, Hendrycha, Kukrála, Jašíka a Olexy. 

 

Po pár minutách jsme mohli prohrávat, Kiňo však míč reflexivně vyrazil nohou. Kiňo již před zápasem avizoval, že ho trápí zadní stehenní sval, a tak zaslouží pochvalu za to, že se sebezapřením nastoupil. Další útok domácích už ale skončil brankou. Kiňo sice opět střelu vyrazil, ale nikdo z nás nebyl schopný míč odkopnout do bezpečí, a tak Kostomlaty vedly 1:0. Mezi nejaktivnější hráče v dnešním utkání patřil Sršeň, i on zaslouží pochvalu. Jeho dalekonosná střela se sice mezi tři tyče nevešla, ale když si skvěle naběhl na centrovaný balon, uklidil ho jako zkušený mazák a začínalo se znovu - 1:1. A kdyby byla přihrávka Bruzdy na Pokorného přesnější, možná bychom vývoj zápasu otočili.

 

I druhý poločas nabídl několik zajímavých akcí. Po rohovém kopu chybělo jen trochu více štěstí, bohužel se nám nepodařilo míč protlačit do branky. Poté Pokorný ukázal proč o něj Unčín tak vehementně stál. Krásným pasem našel před brankou volného Frolíka, ten ale hlavičkoval mimo. V dalších šancích nás vychytal brankář domácích, jeden z nejvyšších mužů okresního přeboru. Jeho výška nás zřejmě vystrašila i v penaltovém rozstřelu, o tom ale až později. Do konce utkání scházelo několik desítek sekund, když jeden z nejstarších hráčů Kostomlat ukázal sprint jako z učebnice, obešel několik hráčů včetně našeho brankaře, ale 1000% šanci trestuhodně zahodil. V úplném závěru jsme opět mohli přijít o remízu. Vzhledem k novému pravidlu se po remíze kopou penalty, které bysme na tréninku měli pořádně zkoušet. 

 

Jako první si míč na puntík postavil náš brankář, pouze orazítkoval tyč. Domácí exekutor č.1 byl úspěšný - 1:0. Pokorný přestřelil a už to s námi vypadalo bídně. Jenže domácí exekutor č. 2 předvedl kop, který by se neztratil ani v silvestrovském vydání sportovních novin, stále tedy 1:0. Novotného pokus domácí dlouhán zlikvidoval a kostomlatský exekutor č.3 cíl zasáhl - 2:0. K uchování nadějí musel Frolík dát, jenže střelou doprostřed pouze trefil brankáře a díky bídné bilanci se ani nedostalo na Míru Kašíka. Jediným úspěšným penaltovým střelcem v této sezoně tak zůstává Sršeň, jeho 5 kolegů selhalo. 

 

Po třech kolech máme díky bilanci 1-0-1-1 4 body a figurujeme na deváté příčce. Toto nelichotivé postavení můžeme vylepšit již v sobotu v Kladrubech. Nováček soutěže má na svém kontě pouze bod. Poslední vzájemné měření sil jsme zvládli (4:2), doufejme, že v sobotu oprášíme vítězný pokřik!

 

TJ SOKOL Unčín 1:2 (1:1) FK Novosedlice

 

Sestava: Kiňo - Umon, Toncar, Liner, Hendrych (Jašík) - Novotný, Sém D., Sém M., Sršeň (Frolík) - Kukrál (Olexa), Kašík (připraven Gajarský)

 

B:Kukrál

 

První domácí utkání letošní sezony jsme odehráli netradičně na stadionu TJ Krupka, který disponuje skvěle připravenou hrací plochou. Bohužel jsme toho nedokázali využít. 

 

První šanci měli hosté, hlavička sice skončila v síti, ale pouze v té boční. Naše hra nelahodila očím početného publika a po zásluze jsme byli potrestáni. Jedna branka nebyla Novosedlicím uznána pro ofsajd, ale o pár sekund později už naši útočníci rozehrávali ze středového kruhu - 0:1. Nedařilo se nám, a tak trenér Sém vyslal Hendrycha na hrot útoku. Vyrovnat mohl Kašík, ale ve vyložené příležitosti pouze nastřelil strážce hostující svatyně. Těsně před poločasem jsme zahrávali penaltu, ale Hendrych bohužel neproměnil. A když už se rozhodčí chystal odpískat konec první půle, našel Hendrych Kašíka, ten přhrál před bránu a Kukrál rozradostnil domácí ultras - 1:1

 

Dokonat obrat mohl těsně po přestávce Jašík, ale i mistr tesař se někdy utne, stav tedy zůstával nerozhodný. Pár minut před koncem rozehrávali hosté rohový kop a Kiňo zřejmě zasahoval až za brankovou čarou. Jenže v okresním přeboru se goal-line technology nepoužívá a praporek pomezního sudího zůstal němý, tudíž to stále bylo 1:1 a duel směřoval k penaltovému rozstřelu. Změnit to chtěl Jašík, kterého v samostatném úniku sestřelil hostující stoper a po zásluze uviděl rudý kartonek. Přesilovku jsme ale nedokázali využít. Zatímco jsme se nevěnovali hře a postrkovali se s protihráči, míč už se třepetal v naší síti - 1:2. Zbytek sil jsme vrhli k vyrovnání, ale voleji Kašíka chyběly jen decimetry a Novotný hlavičkoval obličejem, tudíž se po Krupce rozléhal vítězný pokřik Novosedlic.

 

Dnešní zaváhání můžeme odčinit již ve středu v Kostomlatech. Ty si doma s naším dnešním protivníkem poradily minulý týden poměrem 3:2. Bude pro nás zbytek ,,anglického týdne´´ úspěšnější?

 

SOKOL Háj 2:7 (2:3) TJ SOKOL Unčín 

 

 

Sestava: Kiňo - Hendrych (Umon), Toncar, Černý, Liner - Frolík (Sršeň), Sém M., Sém D. (Jašík), Novotný - Kukrál (Olexa), Pokorný (Bruzda) (připaven Gajarský)

 

B: 2x vlastní, 2x Sršeň, Pokorný, Kukrál, Jašík

 

Sezonu 2014/2015 jsme začali tam, kde jsme končili sezonu 2013/2014 - v Háji. První mistrovské utkání v barvách Unčína dnes odehráli Kukrál, Pokorný, Liner a Bruzda. Poslední vzájemnou konfrontaci s Hájem jsme zvládli (2:0), ale dnes jsme očekávali těžké utkání.

 

Na mokrém terénu se z fotbalového míče stává nepředvítatelná věcička, čehož využil Novotný. Jeho rohový kop si do branky srazil obránce a my šli do rychlého vedení. Kubáskova družina si ale vzala příklad ze včerešjího utkání Teplice : Liberec a vývoj utkání brzy otočila. Po skrumáži ve vápně to bylo 1:1, a když Černý hlavou překonal vlastního brankáře, prohrávali jsme 2:1. Poté si vzaly slovo nové akvizice našeho týmu. Po skvělé přihrávce Pokorného vyrovnával Kukrál a o pár minut později sám Pokorný vrátil vedení na naší stranu. Do kabin se tedy šlo za stavu 2:3 a v hledišti už se vzpomínalo na nedávný duel, ve kterém nás Sobědruhy porazily 7:5.

 

Jenže druhý poločas byl v režii jednoho týmu. Kiňo už nemusel řešit mnoho složitých situací, domácí obrana byla naopak v neustálém zápřahu. Nejprve zvýšil Sršeň a po dalším vlastenci domácích už jsme měli klid na kopačkách. I za stavu 2:5 jsme byli aktivní, Pokorný hlavou prodloužil na Jašíka, ten prokázal svou rychlost a nedal brankáři nejmenší šanci - 2:6. A když domácí brankář nešetrně fauloval Jašíka v pokutovém území, následovat mohlo jediné - penalta. Už se na ní hlásil Kiňo, ale míč si na puntík postavil Sršeň, který suverénně proměnil.

 

Z Háje tedy vezeme tři body po výhře 7:2. Výsledek je výborný, ale spoustu dalších příležitostí jsme nevyužili. Napravit to můžeme v příštím zápase proti Novosedlicím.