Jdi na obsah Jdi na menu

TJ Spartak Tisá 2:0 (2:0) TJ Sokol Unčín

23. 4. 2016

 

18. kolo jsme po vzoru Viktorky Žižkov odehráli již dopoledne - v 10:15 a ukázalo se, že brzké výkopy nám úplně nesvědčí. Postrádali jsme Karvaie, Jakimova, Nácovského, Hendrycha, Pajera a Roučka.

 

Stejně jako proti Chabařovicím nám nevyšla úvodní dvacetiminutovka. Domácí obránce se nejprve prosadil z přímého kopu, o pár minut později proměnil i pokutový kop a rázem to bylo 2:0. Jenže tentokrát jsme nedokázali napodobit fotbalisty České republiky, kteří na evropském šampionátu v roce 2004 dokázali tento výsledek s Nizozemskem zvrátit. A šance na to byly. Na tristním terénu (ten Soběchlebský je proti tomuhle parádní kobereček) se mezi obránci parádně prosmýkl Sršeň, dobíhajícího hráče si položil, pak bohužel zakončil do tyče, což mu nelze vyčítat. Tím první půle skončila.

 

Do druhé jsme naskočili v rozestavení 4-3-3 a s jasným úkolem: zvrátit zápas na svou stranu. Srp po rohovém kopu hlavou lízl balon, ten se bohužel mezi tři tyče nevešel. Aktivní Sršeň hlavou opět orazítkoval tyč, Káša po parádním průchodu přes několik hráčů přestřelil. I domácí do otevřené obrany hrozili, naštěstí nedokázali vyřešit ani brejk 3 na 1. Závěr utkání už si zkušeně pohlídali a potvrdili, že v soutěži nejsou na okrasu. 

 

Situace v tabulce se opět zdramatizuje, neboť Malšovice hrají s Dobkovicemi a Chlumec s Chabařovicemi. Nám nezbývá nic jiného než doma urvat body s Horním Podlužím a doufat, že bolestivé zranění Novotného si vyžádá co nejkratší léčbu. 

 

Hráč zápasu a příkladný kapitán: Ondřej Sršeň