Jdi na obsah Jdi na menu

zápis členská schůze 10.9.2014

12. 10. 2014

Družstvo V Zahradách 1

V Zahradách 843/1

180 00    Praha 8

                                    Zápis z jednání členské schůze

Pořadové číslo         :  2/2014

Konané dne              :  10.září  2014

Místo konání            :  čekárna zubní ordinace v domě V Zahradách 1

Přítomni                    :  viz prezenční listina a JUDr. Marta Večeřová- notářka

Stávající předsedkyně představenstva MUDr. Helena  Cízová   zahájila schůzi v 18.00 hod. a přivítala přítomné členy družstva  a notářku JUDr.Martu Večeřovou. Požádala přítomné o schválení její osoby jako předsedající této schůze.

Pro:

19

Proti:

0

Zdržel se:

0

 

Seznámila je s programem dnešní schůze tak, jak byl obsažen v pozvánce ze 17. 7. 2014, která je nedílnou součástí notářského zápisu. Hlasování o programu a jednotlivých bodech bude aklamací a na základě předložených plných mocí členů družstva.

Program:

  1. Schválení stanov a ověření notářkou   - stejnopis je přílohou č.1 zápisu
  2. Volba do orgánů družstva  - představenstvo a kontrolní komise
  3. Ostatní:
  1. zpráva představenstva za období 1-8/2014 – příloha č.2 zápisu
  2. zpráva kontrolní komise za období  1-6/2014 – příloha č.3 zápisu
  3. návrh odměn členům orgánů družstva za minulé období
  4. návrh měsíčních odměn orgánů družstva dle nových stanov
  5. nové nájemní smlouvy pro byty a nebytové prostory od 1. 1. 2015

Pro:

19

Proti:

0

Zdržel se:

0

 

Průběh schůze a přijatá usnesení:

Ad 1.   -   Notářkou JUDr.Martou Večeřovou byla ověřena totožnost přítomných členů družstva a doloženy  plné moci nepřítomných členů. Stanovy byly členům vysvětleny na čl.schůzi  dne 15.6.2014 a jejich připomínky zapracovány do konečného znění. Další návrhy, připomínky či doplňky nebyly vzneseny. Poté bylo přistoupeno k hlasování o novém návrhu stanov.

Pro:

19

Proti:

0

Zdržel se:

0

 

Poté schůzi notářka JUDr. Marta Večeřová a Milan Vdovjak opustili. Čas 18.25 hod. Členská schůze je přítomností 18 členů nadále usnášeníschopná.

Ad  2.   -  Vzhledem k tomu, že v průběhu příprav nových stanov družstva skončil mandát člence kontrolní komise Gabriele Hájkové a  v 11/2014 končí mandát v představenstvu družstva ing. Radce Kosinové, rozhodly společné orgány družstva, že volba členů představenstva a kontrolní komise  bude navrhována po schválení stanov Bytového družstva V Zahradách 1 na této členské schůzi. Pro představenstvo byly navrženy paní Cízová, paní Kosinová (pan Vdovjak nemá zájem na další práci v představenstvu), nově byla navržena sl. Chánová -  navržení kandidáti vyslovili se svoji kandidaturou souhlas. Složení kontrolní komise bylo navrženo ve stávajícím obsazení – paní Krkošková, pan Kudrna a paní Hájková - navržení kandidáti vyslovili se svoji kandidaturou souhlas.

Představenstvo:

  • MUDr. Helena Cízová 
  • Ing. Radka Kosinová  
  • Veronika Chánová   

   

Pro:

15

Proti:

0

Zdržel se:

Kosinová, Cízová, Chánová

 

              Kontrolní komise:

  • Ing. Ivana Krkošková
  •  Ivan Kudrna
  • Gabriela Hájková

Pro:

15

Proti:

0

Zdržel se:

Krkošková, Kudrna, Hájková

 

Ad 3.  Ostatní:

a)Předsedkyně představenstva přednesla zprávu o činnosti představenstva za období 1-8/2014 a navrhla členské schůzi přijmout toto usnesení:

Návrh usnesení:

Členská schůze bere přednesenou zprávu na vědomí a pověřuje nově zvolené představenstvo spolu s kontrolní komisí ke zpracování konečné verze návrhu právní kanceláří pro nájemní smlouvy družstevního bytu, projedná změny nájemní smlouvy u nebytových prostor se současnými nájemci a s  jejich zněním  bude seznámena  členská  schůze.

Pro:

18

Proti:

0

Zdržel se:

0

b)Předsedkyně kontrolní komise přednesla zprávu za funkční období kontrolní komise.

Zpráva vzata členskou schůzí na vědomí.

c)Předsedkyně představenstva přednesla návrh ze společného jednání představenstva a kontrolní komise před touto schůzí o odměnách za uplynulé funkční období pro členy orgánů družstva.  V rámci diskuze se členka kontrolní komise G. Hájková vzdala nároků na odměnu.

 Návrh usnesení:

  • Pro místopředsedkyni představenstva za období 11/2011 – 9/2014 odměnu 9.900 Kč před zdaněním.
  • Pro kontrolní komisi za funkční období odměnu ve výši 9.950 Kč před zdaněním pro každého člena – předsedu a místopředsedu.

Pro:

18

Proti:

0

Zdržel se:

0

 

d) Předsedkyně představenstva a předsedkyně kontrolní komise informovaly přítomné, že na základě přijaté změny stanov náleží členům orgánů družstva měsíční odměna za práci pro družstvo, proto navrhují ke schválení  její výši takto:

Návrh usnesení:

Dle čl. LXVII,odst.10 stanov o představenstvu návrh odměny pro místopředsedu a člena představenstva ve výši 1.000 Kč měsíčně před zdaněním (850 Kč po zdanění), pro předsedu představenstva ve výši 2.500 Kč měsíčně před zdaněním (2.125 Kč po zdanění).  

Dle čl.LXXI,odst.7 stanov o kontrolní komisi odměnu pro předsedu kontrolní komise 1.177 Kč měsíčně před zdaněním (1.000 Kč po zdanění) a místopředsedu kontrolní komise ve výši 588 Kč měsíčně před zdaněním (500 Kč po zdanění). Členská schůze bere na vědomí, že členka kontrolní komise G.Hájková se vzdává nároku na odměnu.

Smluvní vztahy budou ošetřeny dohodami o provedení práce.

Pro:

18

Proti:

0

Zdržel se:

0

e)Přítomní byli informováni o nutnosti aplikace NOZ do nájemních smluv v družstvu. Jak již předsedkyně představenstva informovala na základě zprávy o činnosti představenstva, je nutná novace nájemního vztahu jak u bytů, tak i nebytových prostor.

Z diskuze vyplynul tento návrh usnesení:

 Nově zvolené představenstvo na dnešní schůzi je pověřeno zpracovat dle návrhu právníka nájemní smlouvy pro jednotlivé byty. Budou seznámeni se zněním mailem. V průběhu října je dána členům družstva  možnost k event. připomínkování či vysvětlení pojmů  náj.smlouvy.

Představenstvo ve spolupráci s kontrolní komisí také projedná změny nájemní smlouvy s nájemci nebytových prostor a upřesní s nimi znění návrhu.

Novace nájemního vztahu bude platná od 1. 1. 2015.

Pro:

18

Proti:

0

Zdržel se:

0

 

Členská schůze byla ukončena ve 20.15 hod.

 

                                                                                               zapsala     MUDr. Helena Cízová

 

 

 

 

---------------------------------------------------                                         -------------------------------------------------

                za představenstvo                                                                    za kontrolní komisi

                ing. Radka Kosinová                                                                ing. Ivana Krkošková