Výroba zmrzliny
Jemná jahodová zmrzlina
Nákupní seznam:
500 g jahod
200 ml smetany
moučkový cukr dle chuti
Jahody musí být úplně zmrzlé. Následně je dáme do mixéru a rozmixujeme na jemnou ledovou tříšť. Postupně přiléváme trochu smetany a stále mixujeme. Až se nám podaří rozmíchat všechnu smetanu, přidáme trochu cukru. Záleží na tom, jak jsou jahody sladké. Smetanu přiléváme tak dlouho, než nám vznikne trochu tekutější kaše. Vše přelijeme do nádoby a necháme v mrazáku pořádně zatuhnout.
Vše záleží na vás. Já osobně do zmrzliny dávám čerstvé jahody. lepší je jahody úplně rozmiksovat, protože se to lépe jí.
Ps. když tam nedáte smetanu a jahody necháte na větší kusy, máte z tho super dřeň.
To máte doma !
Mléko nebo smetana
Krabička od nějaké potraviny
Sušenky (nejlépe Oreo)
Cukr dle chuti
Do krabičky nalejete mléko a smícháte s cukrem. Vložte sušenky. až zmrzlina bude trochu tuhší, můžete na vrch posypat malé kousky orea. Ps. Jistěže zmrzlina nebude tak dobrá s mlékem jako se smetanou, ale každý den přece smetanu doma nemáte :)
Sprite a gůmídci ? :O
Je to tak jednuduché. Sprite+ gumídci = Zmrzlina :) Co na to říct. Je hotovo:) Místo Spritu se dá použít také vodka.
Tak kuchtěte i s prázdnou ledničkou!! Doboru chut´:)