Jdi na obsah Jdi na menu
 


Deštná hůl

27. 11. 2014

Deštná hůl

 

Upřesnění

Zvuk deštné hole

Místo pořízení

Praha, v domácích podmínkách

Pořídil

Radek Seifert

Délka

00:00:31 s.

Za jakých okolností a kdy byl záznam pořízen

Pořízeno po nákupu při osobní návštěvě obchodu s hudebninami

Popis Deštné hole

Deštná hůl  je nástroj různých velikostí, materiálů a designu. Hůl je vždy naplněna různými typy částic a semínek, které při přesýpání vytvářejí zvuk podobný dešti nebo plynoucí vodě (můžeme použít i jako rytmické chřestítko). Jsou to nástroje nesmírně příjemné a relaxační, dají se použít i jako zvukový podklad ve spojení s jinými nástroji.

Dešťové hole jsou jednoduché, ale silné muzikoterapeutické nástroje s širokým spektrem použití. Dešťové hole přírodního provedení z kaktusu s vrostlými ostny a náplní lávovými kameny jsou zdrojem širokého spektra přírodních harmonizačních léčivých frekvencí. Poslech bílého šumu vibrací dešťových holí úspěšně odbourává všudypřítomné napětí a stres, posiluje imunitní systém, rozšiřuje energetické pole organismu vědomí a pomáhá velice účinně dosahovat léčivých meditačních hladin alfa, theta a delta. Dovede účině narušovat energetické vzorce našemu organismu neprospěšné, čistit energetická pole organismů a prostředí. Jednoduchý nástroj pro každého pro vyladění se do vhodnějších struktur pro živý organismus. Původ Chille, Mexixo, kaktus druhu enchinopsis. Resonance tohoto přírodného nástroje je velmi přirozená a příjemná. Zvuky přelévajících se vln a šumění moře Vás okouzlí, zharmonizije a zrelaxuje.

Dešťová hůl je originální hudební nástroj, s jehož pomocí přivolávali  indiánští šamani v poušti Atacama v Chile déšť. Tento tradiční domorodý a  ceremoniální hudební nástroj byl vyráběn vydlabáním zdřevnatělého  odumřelého kaktusu, do kterého se nasypaly oblázky z vulkanického  popela. Dnes je to dutá plastová tyč, ve které jsou umístěny přepážky,  přes které se při pohybu přesypávají plastové kuličky a výsledný zvuk  připomíná šumění dlouho očekávaného deště dopadajícího na zem. Tento  magický hudební instrument (Rainstick) je v současnosti široce používaný  hudební nástroj jak profesionály, tak v undergroundu.

 

 

 

 

 

 Nahrávka ke stažení

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář