Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tvorba na přání - BJD šatičky a face up

12. 7. 2017

 

tvorba-na-prani-01.jpg

 

Na zakázku netvořím, nicméně, když se jedná o mou dlouholetou kamarádku, která je tak trochu členem rodiny (a navíc víc jak měsíc dělá „psí oči“), nedá se nic dělat. Asi jsem v některých věcech příliš měkkosrdcatá J.

Už dlouho u mne obdivovala Riëla s Míriel a navíc, když jsem jí prozradila velké tajemství – že rodina bude brzy úplná – rozhodla se pořídit si také BJD panenku. Co k tomu dodat.

 

Samozřejmě, že se neporadila s nikým (se mnou, ani s jinými, kteří tomu alespoň trochu rozumí) a usmyslela si, že chce některou z Minifee od Fairylandu. Samozřejmě, že „z druhé ruky“. Upřímně, nemám absolutně tušení, jaké bazary a stránky prošmejdila, ale nakonec si smluvila Celine, údajně po druhém majiteli (a s největší pravděpodobností i originál). Krásná panenka – v tom tedy problém není. Problém byl spíš s tím, v jakém stavu panenka dorazila – že má různě po těle škrábance (netuším, jak se to majiteli povedlo – nechal ji jako škrabátko kočce?), to se dá přežít – schová to oblečení.

Původní strašlivý face up, ten existuje jen na jediné fotografii – to když jej fotila kamarádka před tím, něž jej odborně „zlikvidovala“, neboť mi panenku s tou „hrůzou“ prý nechtěla předávat – také chápu, není každý rozený malíř, a někdo si chce panenku dotvořit sám, a navíc, face up se dá (většinou) sundat, takže také OK.

Zlámané a chybějící prsty na rukou – tak to už problém byl. Zlomený prst se dá slepit (ačkoli to není nejšťastnější), ale chybějící prst, tak to je… minimálně frustrující.

To by ale nebyla Ciri (tedy má kamarádka), kdyby si opět bleskově neporadila. Kdesi (opět absolutně netuším kde) si sehnala !recastované! ruce – prý to někdo prodával coby panenku na náhradní díly (je libo lýtečko? Nebo hrudníček?). Ehm, tuto část tedy ponechám bez komentáře. Ruce se kupodivu použít dají – samozřejmě nefungují tak, jak by měly, ALE drží. Takže panenka ruce má.

Nu co říci závěrem – nadechla jsem se k tirádě na téma „bezpečné stránky, ze kterých kupovat panenky x co to je recast a proč se mu vyhnout“, nicméně byla jsem taktně upozorněna, ať si přednášku nechám pro někoho, kdo hodlá v tomto koníčku pokračovat a prezentovat jej veřejně. Ona má svou Celine v šuplíčku, kde jí vyrobila hnízdečko, tam také zůstane a tím to hasne. Takže ano. Tím to zhaslo J. A já zde prezentuji svou tvorbu – tedy šatečky, doplňky a face up.

 

Panenka má na sobě body, ušité z černého plátna a černého vyšívaného šifonu, u výstřihu a na rukávech lemované černou krajkou (na rukávech je navíc našita fialová stuha). U výstřihu je našit jemný fialový tyl (jako pokračování výstřihu) zdobený taktéž fialovou stuhou. Body je funkční – skutečně se dá v rozkroku zapnou a rozepnou. Veškeré zapínání je na háčky a očka. Kvalita fotografie není valná, po tomto totiž následoval pád panenky (vlastně už padala, takže se divím, že je fotka jakžtakž ostrá). Dál jsem to už nepokoušela.

 

tvorba-na-prani-00.jpg

 

Šaty jsou jednodílné, ušité:

- živůtek z bílé dekorační bavlněné látky se zlatým potiskem a částečně z fialového žerzeje s pokovem. Je zdoben fialovou stuhou, bílými a černými korálky a čirým broušeným korálkem. Výstřih šatů je opět lemován černou krajkou.

- sukně je ušita z černého plátna a fialového žerzeje s pokovem, veškeré lemy jsou zdobeny černou krajkou.

- v bocích šatů jsou našity dva pruhy jemného fialového tylu, vzadu přecházející do vlečky. Jsou zdobeny stuhou a korálky.

- k šatům patří velká mašle (tyl, zlatá zdobná stuha, fialová stuha, korálky) s vlečkou, ta je přidělaná ke spínacímu špendlíku a tudíž se dá dle libosti odejmout.

- šaty se zapínají vzadu na háčky a očka

- doplňkem je kabelka (zde není zachycena – později to napravím, až Ciri navštívím, abych dofotila to, co jsem nafotit zapomněla – například mašli J) vyrobena z bavlněné látky se zlatým potiskem, černého plátna, řetízku a zdobena fialovou stuhou a korálky; dále mašle do vlasů (černá sametová stuha) – mašle je uchycena na čelenku (kostra čelenky je z drátků, ty jsou obaleny temně modrou stuhou).

- punčošky, botky a paruka jsou originální, zakoupeny asi na Ebay? Nejsem si jista. K botkám jsem přidělala mašličky z fialové stužky.

 

 tvorba-na-prani-02.jpg

 

tvorba-na-prani-03.jpg tvorba-na-prani-04.jpg

 

tvorba-na-prani-05.jpg tvorba-na-prani-06.jpg

 

tvorba-na-prani-07.jpg tvorba-na-prani-08.jpg

 

Face up je kombinací akrylových barev a suchých pastelů (kdybych chtěla být jen trošku škodolibá, zveřejním zde nákres Ciri, jak si face up představuje, ale tentokráte budu hodná J) a panence jsem samozřejmě přidělala řasy. Panenka má namalované nehtíky, body blushingem jsem se, vzhledem ke stavu tělíčka (a po dohodě s Ciri) nezabývala.