Jdi na obsah Jdi na menu
 


4. 5. 2023

Letos se uskuteční již XIII. ročník jarmarku řemesel

plakat-stranky.pngRádi bychom Vás pozvali na již XIII. ročník jarmarku řemesel, který se uskuteční v prostorách Amfíku Bukovina v sobotu 20. května. Opět na vás čeká bohatý program plný tance a hudby. Na jevišti vystoupí Moravský folklorní soubor Ševčík z Ostravy a Folklorní soubor Kalina z Babic. Pozvání přijal také mužský sbor Staroměští mládenci a nebude chybět ani dětský taneční soubor Popovjánek.

Kromě folklorních vystoupení se můžete těšit na tradiční jarmark. Budete si moct nakoupit či prohlédnout proutěné košíky, výrobky z keramiky, kůže či dřeva, folklorní doplňky, ručně vyráběné mýdla nebo třeba koření. Vaše čichové buňky zavětří také vůni frgálů a vdolečků z Cyrilova pekařství nebo palačinek, které pro vás budou s láskou připravovat naše spoťačky. Proto si určitě nezapomeňte na jednu „SPOTačinku“ s nutelou, marmeládou nebo povidly zajít. Během celé akce je zajištěno občerstvení v podobě zabijačkových specialit nebo dobrot z grilu, takže koho nenadchne výborná omáčka od paní Švecové nebo skvělá tlačenka našeho řezníka Břetíka, může si dát grilovaný hermelín nebo cigáro či klobásku přímo z udírny. Na své si přijdou i milovníci vinného moku, kteří budou mít možnost ochutnat výběrová vína od místních vinařů. Děti se mohou těšit na soutěže a program, který si pro ně připraví Dům dětí a mládeže Šikula z Uherského Hradiště. Nebude chybět ani malování na obličej, jízda na povozu s koňmi či skákací hrad.

Využít můžete také výjimečné možnosti dopravy na místo konání a to vláčkem Steelinka, který pojede přímo z vlakového nádraží a přiveze Vás až před brány Amfíku Bukovina. Nástupní místa budou vyznačeny cedulkou u vlakového nádraží, horního kříže, u sklepa ČZS a u Amfíku. I letos jsme se rozhodli přihlédnout na životní prostředí, a proto budou opět v areálu na pivo a limonádu využity vratné kelímky se zálohou 50 Kč. Pro domácí i přespolní jsme připravili speciální akci, kdo využije jiného dopravního prostředku než je osobní automobil a prokáže se u vstupu jízdenkou, dostane od nás odměnu v podobě nápoje zdarma.

Vstupné je 130 Kč dospělí, děti 100 Kč, nebo můžete využít i rodinného vstupného (2 dospělí a 2 děti) za 400 Kč. Akce se koná za každého počasí, v případě deště se převážná část programu přesune do haly na Amfíku.

Přijďte se s námi společně pobavit, zažít příjemný den a vytvořit jako vždy parádní přátelskou atmosféru. Předem děkujeme za Vaši účast a podporu v práci, která nás baví. Letos to bude hlavně pro ty, kteří s námi už nemůžou tyto radostné chvíle strávit.

Vaši Spoťáci

 

Náhledy fotografií ze složky Jarmark řemesel 21.5.2022

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář