Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


2011/2012 České Budějovice - Zlín 4:0

Tým PSG Zlín prohrál v zápase 12. kola Tipsport extraligy v Českých Budějovicích 0:4, když vyšel na jihu Čech střelecky naprázdno. Berani nenavázali na výborný výkon ze třetí třetiny pátečního duelu s Vítkovicemi. Jejich největší překážkou byl výborný brankář domácích Jakub Kovář, který zlikvidoval všech 39 střel Zlína. Jihočeši ze sedmi zápasů doma pošesté vyhráli. Tým PSG Zlín přivítá v úterý na domácím ledě brněnskou Kometu.

Vlachova družina nastoupila k zápasu v Budvar Areně v sestavě, která se postarala o nevídaný obratem v předchozím duelu s Vítkovicemi. Na marodce je stále se zraněnou rukou obránce Petr Zámorský. Počátkem osmé minuty musel na trestnou lavici hostující Ondráček, po deseti vteřinách ho následoval domácí Květoň a při hře čtyři na čtyři se poprvé měnilo skóre. Zlínský gólman Sedláček vyrazil puk po Ptáčkově nápřahu od modré, ale nestačil se přemístit k pravé tyčce, kde našel volný prostor najíždějící obránce Kranjc a vstřelil svůj premiérový gól v extralize. Sedláčkovu pozornost poté vyzkoušel Šimánek, na protější straně vypadala nebezpečně Holíkova teč a střela Veselého. Při trestu Čajánka, jenž se předtím neúspěšně snažil přesměrovat Hamrlíkovu ránu od modré, udeřili Jihočeši podruhé. K nahozenému puku od Vydareného se dostal Langhammer a zblízka se trefil k levé tyčce.

Ve 24. minutě našel Ptáček na modré čáře volného Mertla, jehož jízdu zastavil Hamrlík pouze za cenu faulu. Následovala přesilovka, kterou Budějovičtí znovu využili. Na modré napřáhl Kotalík a puk skončil za Sedláčkovými zády. Brzy na to mohl Hamrlík zkorigovat výsledek, ale gólman Kovář stačil zakrýt puk, který mu v brankovišti vypadl. Během vyloučení Martynka měli slibné šance Holík a Sýkora, v dalším průběhu se o střelbu pokoušeli Vlach a také Galvas, jenž zazvonil o tyčku. V Kovářově kleci skončil puk ve 33. minutě, ale Köhler ho tam poslal rukou, proto se stav neměnil.

Brzy po začátku třetího dějství vystihl Pšurný pohyb najíždějícího Mertla, jenže ten před Sedláčkem neuspěl. Poté poslal Červený do brejku Martynka, ten místo přihrávky sprintujícímu Ptáčkovi volil střelu švihem přes obránce a zvýšil na 4:0. Necelé čtyři minuty před závěrem se vyznamenal gólman Kovář, který v rychlém sledu kryl dvě nebezpečné střely Tesaříka. Při trestu Langhammera uhájil Kovář čisté konto i při bombě Hamrlíka. Zlínští hokejisté vyšli podruhé v sezoně střelecky naprázdno.

 

František Výborný (České Budějovice): "Musím ocenit výkon Zlína, který venku nehraje žádného ´zanďoura´, ale předvádí agresivní hokej. Základem našeho úspěchu bylo vedení 2:0. Ve druhé třetině jsme byli trochu pasivnější a z toho vyplynula naše vyloučení. Kuba Kovář ale chytil soupeři dvě tutové šance a to nás povzbudilo. Ve třetí třetině hráči bojovali i za Kovářovu nulu, protože si ji zasloužil."

Josef Turek (Zlín): "Nehráli jsme svoji hru, začali jsme špatně už od prvního vhazování. Inkasovali jsme z dorážky, druhý gól byl ještě lacinější. Chtěli jsme něco udělat s výsledkem, ale v oslabení jsme dostali zlomový třetí gól od Kotalíka. Potom už nebylo co ztratit, uvolnili jsme se, měli jsme hodně střel, ale výborný Kovář všechno chytil."

12. kolo Tipsport extraligy 2011/2012: HC Mountfield České Budějovice - PSG Zlín 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 10. min Kranjc (Ptáček, Červený), 17. Langhammer (Vydarený, J. Novák), 25. Kotalík (Kašpařík, L. Květoň), 49. Martynek (Kuchejda, Červený)

Vyloučení: 7:7 (L. Květoň, Kuchejda, Martynek, Podlešák, Kuchejda, Kuchejda, Langhammer - Ondráček, Čajánek, Hamrlík, Köhler, Ondráček, Tesařík, Čajánek) - navíc Čajánek (PSG Zlín) na 10 minut

Využití: 2:0

Rozhodčí: Petr Lacina, Jakub Smitka - Miloš Bádal, Milan Kis

Diváci: 4 356

Nejlepší vyhodnocení hráči: Jakub Kovář - Michal Důras

Zásahy brankářů: Jakub Kovář 39 - Jakub Sedláček 27

Sestavy - HC MOUNTFIELD: Jakub Kovář - Ptáček, Kranjc, J. Novák, Vydarený, Němeček, Mikuš - Kotalík, Kašpařík, Šimánek - Gulaš, Langhammer, Podlešák (41. min Sailer) - L. Květoň, Červený, Martynek - Kuchejda, R. Mertl, Pšurný. Trenéři: F. Výborný a Kupka.

PSG ZLÍN: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Matějíček, Galvas, Míka, Lučka, Tesařík, Řezníček - Holík, Leška, Köhler - Roman Vlach, Čajánek, Důras - Kubiš, T. Sýkora, O. Veselý - Ondráček, Honejsek, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář