Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


2011/2012 Zlín - Sparta Praha 0:5

Hokejisté Zlína podlehli v zápase 35. kola Tipsport extraligy pražské Spartě na domácím ledě vysoko 0:5, když v celém zápase nenašli recept na brankáře hostů Tomáše Pöpperleho. Zlínští vyšli v celém průběhu utkání střelecky naprázdno a během dvou domácích zápasů s týmem z Holešovic nedali ani jeden gól. Berani se tak rozloučili s letošním kalendářním rokem prohrou. Zlín jede v pátek 6. ledna do Karlových Varů.

Šlágr 35. extraligového kola měl slavnostní úvod. Kapitán mužstva Petr Čajánek předal zástupcům Dětského domova na Lazech finanční šek v hodnotě pětadvaceti tisíc korun, který vybrali zlínští hokejisté mezi sebou. Poté Petr Leška obdržel od vedení klubu a zástupce deníku Sport dárkový koš a dres ke vstupu do Klubu ligových kanonýrů. Zaplněný stadion mohutně aplaudoval, nicméně samotný zápas příliš radosti pro domácí barvy nepřinesl. Trenér Rostislav Vlach poslal do boje pouze tři kompletní útoky. Na marodce stále zůstal Roman Vlach (zlomený prst na ruce) a na světovém šampionátu dvacítek jsou Petr Holík a Petr Zámorský. Do první vážnější šance utkání se dostal ve třetí minutě domácí Čech, ale hostující brankář Pöpperle střelu vyrazil. Na začátku šesté minuty se hosté dostali do rychlého brejku, Foster a Treille jeli na jediného beka domácích Hamrlíka, ale francouzský hokejista v barvách Sparty kotouč nezpracoval. Poté se ocitl ve velké šanci Důras, ale svou téměř stoprocentní šancí pohrdl. Prvním vyloučeným hráčem zápasu byl na nedovolené bránění Milam po faulu na Čajánka. Berani úvodní přesilovku nesehráli nejlépe, Melenovský trefil pouze jednoho z beků a paradoxně zahrozil na konci oslabení Ivan Rachůnek, jeho šanci však Horčička chytl. Poté přišly velké chvíle Sparty. Zatímco teč Broše a střelu Tona ještě zlínský brankář zneškodnil, ve 12. minutě poprvé lovil kotouč ze své sítě. Lapšanský obdržel přihrávku od mantinelu z hole Formana a kotouč zavěsil do horního růžku zlínské svatyně. Domácí sehráli další špatnou přesilovku při prohřešku Treilleho a přišel ještě do první sirény zákonitě trest. Tenkrát obehrál dva zlínské protihráče a a nejlepší střelec Sparty Ton pouze nastavil hůl.

Sparta měla do druhé třetiny raketový start. Po jedenácti vteřinách od buly ve středovém kruhu propálil Horčičku kapitán Pražanů Broš. Domácí hokejisty srazil třetí inkasovaný gól do kolen a nemohli se dostat do tempa a pohody. Sparta mohla přidat další branky, ale Foster a Bližňák neuspěli. Domácí se probudili před polovinou utkání, nicméně do střely Čajánka vložil hůl na poslední chvíli jeden z hostujících obránců. Zlínský kapitán se střelecky souží. Neuspěl ani v 32. minutě, kdy do jeho střely padl obránce Husák.  Do hry domácího celku se stále více vkrádala nervozita a křečovitost. Šance na zkorigování nepříznivého výsledky přišla v 36. minutě, když za katr odešel Ivan Rachůnek. Pöpperle se zaskvěl několika parádními zákroky, zuby si na něm vylámali Melenovský, Ondráček i Čech,  se střelami od modré čáry neuspěli ani Galvas a Tesařík.

Zlín nastoupil do třetí třetiny se změnami v sestavě, trenér Vlach prohodil křídla ve složení jednotlivých formací. Berani se pokoušel duel zdramatizovat, ale v koncovce se jim nedařilo.  Postupně Důras, Hamrlík i Čajánek nenašli recept na překonání sparťanského mága mezi tyčemi. Domácí křeč se ukázala v plné nahotě při početní převaze po faulu Bližňáka. V 52. minutě zůstal osamocený na útočné modré Pacovský a svůj nájezd zakončil úspěšně kličkou a zasunutím kotouče mezi Horčičkovy betony. Zlínu nebylo přáno vstřelit před téměř vyprodaným stadionem ani čestný gól, neboť Důras opět minul branku. Největší porážku Zlína na domácím ledě v letošní sezoně pečetil v 56. minutě Tenkrát. Vlachova parta utrpěla největší porážku v letošní sezoně na domácím ledě, paradoxně se to stalo před zaplněným zimním stadionem Luďka Čajky. Nadprůměrná návštěva si ani jednou nezakřičela gól. Tým PSG Zlín po prohře 0:2 se Spartou ani na druhý pokus nepřekonal alespoň jednou střelou brankáře Pöpperleho. Ten vychytal letošní třetí a svou patnáctou nulu v české extralize.  

Rostislav Vlach (Zlín): Dnes byla Sparta jednoznačně lepší a vyhrála naprosto zaslouženě. Za stavu 0:2 jsme mohli dát kontaktní gól, ale dnes nám to nebylo přáno. Sparta má výbornou defenzivu v čele s brankářem, který vede extraligové statistiky. Chce to i trochu štěstí, které jsme však neměli.

Patrik Martinec (Sparta Praha): Bylo to nadprůměrné extraligové utkání před parádní atmosférou. Hráčům chci za předvedený výkon poděkovat a popřát všem hodně zdraví do nového roku. Brankáři Pöpperlemu se tady daří, ale čím to je se musíte zeptat jeho. Asi je to jeho oblíbený stadion.

35. kolo Tipsport extraligy 2011/2012: PSG Zlín - HC Sparta Praha 0:5 (0:2, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 12. min Lapšanský (Forman), 18. Ton (Tenkrát), 21. Broš (I. Rachůnek, Milam), 52. Pacovský (I. Rachůnek, Milam), 56. Tenkrát (Ton, Sersen)

Vyloučení: 3:5 (O. Veselý, O. Veselý, Hamrlík - Milam, Y. Treille, I. Rachůnek, Bližnák, Kučný)

Využití: 0:2

Rozhodčí: Jan Hribik, Robin Šír - Marek Hlavatý, Rudolf Tošenovjan

Diváci: 6 949

Nejlepší vyhodnocení hráči: Marek Melenovský - Tomáš Pöpperle

Zásahy brankářů: Luboš Horčička 24 - Tomáš Pöpperle 38

 

Sestavy - PSG ZLÍN: Horčička - Hamrlík, Linhart, Valenta, Galvas, Tesařík, Řezníček - Důras, Leška, Köhler - Ondráček, Čajánek, Kubiš - Melenovský, F. Čech, O. Veselý, od 58. min navíc Fořt. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.

HC SPARTA PRAHA: Pöpperle - Milam, Sersen, Kučný, Philipp, Krstev, D. Kočí, Husák - Pacovský, Broš, I. Rachůnek - Ton, Bližnák, Tenkrát - Y. Treille, Foster, T. Rachůnek - Forman, Lapšanský, Žálčík. Trenéři: Jandač, Žemlička a Martinec.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář