Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


2011/2012 Pardubice - Zlín 4:3 sn

Tým PSG Zlín veze z utkání 44. kola Tipsport extraligy v Pardubicích bod, i když v polovině zápasu vedl dvoubrankovým náskokem. Vlachova družina zachraňovala remízu v základní hrací době, v nájezdech se štěstí přiklonilo na stranu Východočechů. Všechny branky domácích dávali pouze hokejisté se jmenovkou Kolář, z toho útočník Jan I vstřelil hattrick. Branky Beranů zaznamenali Jiří Ondráček, Michal Důras a Petr Leška. Tým PSG hraje v úterý doma s Litvínovem.

Berani nastoupili v televizním zápase v pardubické ČEZ Areně bez gólmana Luboše Horčičku, který si zranil prst na sobotním tréninku. Poprvé oblékli žlutomodrý dres hosté z první ligy Michal Tvrdík z Hradce Králové a Radim Kucharczyk z Olomouce, kteří mají ve Zlíně vyřízený střídavý start. Premiérový zápas v seniorské extralize odehrál odchovanec Jakub Šlahař, který hraje v letošní sezoně první ligu v Olomouci. Trenérský tandem Rostislav Vlach, Josef Turek nadále postrádá zraněné trio útočníků, na marodce jsou forvardi Pavel Kubiš, Antonín Honejsek a Filip Čech. Oba celky začaly v poměrně svižném tempu a jako první se do nebezpečné gólové šance dostal pardubický Kousal. Jeho únik ve třetí minutě ale skončil jen na betonech gólmana Sedláčka. V sedmé minutě Píšova ostrá střela od modré jen velmi těsně minula zlínskou branku. Zlínští hráči se rychlými protiútoky dostávali před Růžičku, ale teprve v 15. minutě dali o sobě vědět gólovou šancí, kterou však Čajánek neproměnil. V 17. minutě už ale mohli jásat. Expardubický Tvrdík vyhrál buly pro Ondráčka a ten prudkou střelou bez přípravy prostřelil Růžičku a poslal Zlín do vedení.

To narostlo hned ve 22. minutě. Sičák špatně rozehrál ve vlastním obranném pásmu a hosté jeho chybu potrestali zásluhou Důrase. Východočechy gól nezlomil a přestože nevyužili první přesilovku po vyloučení Řezníčka, nápor jim ale kontaktní gól přece jen přinesl, když vyloučení Linharta zužitkoval obránce Jan Kolář. Ve 36. minutě se jim podařilo dostat podruhé kotouč za Sedláčkova záda, ale po konzultaci s videorozhodčím nebyl gól uznán pro kopnutí kotouče do branky nohou.

Pardubický tým táhl Koukalův útok a právě jeho vedoucí se přihrávkou podílel ve 45. minutě na vyrovnávací brance útočníka Jana Koláře. Oba týmy se nechtěly spokojit s průběžným vyrovnaným výsledkem a ve 48. minutě mohli domácí jít do vedení, ale Somík ve vyložené šanci nezpracoval Kousalův centr. Pardubičtí v této třetině zredukovali sestavu do tří pětek a ve 49. minutě přece jen překlopili skóre na svoji stranu. Svým druhým gólem v utkání se o to postaral Jan Kolář I ve spolupráci s Koukalem a Píšou. Z vedení se ale Východočeši těšili jen necelé dvě minuty. V 51. minutě Leška neměl problém vrátit do Růžičkovy branky vyražený kotouč. Urputný boj, ve kterém oba týmy hrály nadoraz, už v základní hrací době změnu stavu nepřinesl, na řadu tak přišlo prodloužení. Ale ani v nastaveném čase rozhodnutí nepadlo a o výsledku rozhodly samostatné nájezdy. V nich zlomil pardubické prokletí útočník Jan Kolář, který dosáhl na hattrick. Zlínští nájezdníci v pořadí Hamrlík, Tvrdík a Leška vyšli naprázdno. Pardubice po třech porážkách opět vyhrály, tým PSG Zlín vyválčil z dobře rozehrané partie pouze bod.

 

 

44. kolo Tipsport extraligy 2011/2012: HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC PSG Zlín 4:3 po samostatných nájezdech (0:1, 1:1, 2:1 - 0:0) 

Branky a nahrávky: 31. min Jan Kolář II (Jan Kolář I, Starý), 45. Jan Kolář I (Koukal), 49. Jan Kolář I (Koukal, Píša), rozhodující samostatný nájezd Jan Kolář I - 17. Ondráček (Tvrdík), 22. Důras (Čajánek, O. Veselý), 51. Leška (Hamrlík, Köhler)

Samostatné nájezdy: I. série T. Zohorna - , Hamrlík -, II. Kousal -, Tvrdík -, III. Jan Kolář I +, Leška -

Vyloučení: 3:6 (Koukal, T. Zohorna, T. Zohorna - Řezníček, Linhart, Míka, Tesařík, Zámorský, Zámorský)

Využití: 1:0

Rozhodčí: Martin Fraňo, Štěpán Souček - Marek Hlavatý, Rudolf Tošenovjan

Diváci: 7 695

Nejlepší vyhodnocení hráči: Jan Kolář I - Radim Tesařík

Zásahy brankářů: Martin Růžička 28 - Jakub Sedláček 37

Sestavy - HC ČSOB POJIŠŤOVNA PARDUBICE: M. Růžička - Píša, V. Kočí, Jan Kolář II, Benák, Borer, Sičák - Jan Kolář I, Koukal, Starý - Radil, T. Zohorna, Somík - Markovič, Kousal, Buchtele - Půhoný, Nahodil, T. Nosek. Trenéři: Hynek, Lubina. 

PSG ZLÍN: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Galvas, Tesařík, Řezníček, Matějíček, Míka - Holík, Leška, Köhler - Důras, Čajánek, O. Veselý - Tvrdík, Roman Vlach, Ondráček - Melenovský, Kucharczyk, Šlahař. Trenéři: Rostislav Vlach, Turek.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář