Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


2004/2005 Zlín - Frankfurt Lions 4:3

Hokejisté Hamé Zlín odstartovali v Petrohradě turnaj evropských mistrů Super six úspěšně. Ve svém úvodním představení porazil český mistr Frankfurt 4:3. Mistr Německa s jedenácti cizinci v kádru nezachytil drtivý finiš Zlína, který v samotném závěru dvěma góly otočil skóre. V dresu Zlína se dvakrát trefil kapitán Miroslav Okál, jednou Martin Erat a Jaroslav Kristek.

Na startu druhé minuty se dostal k dorážce rány Romana Hamrlíka kapitán Zlína Miroslav Okál, který bekhendem propálil gólmana německého mistra. Němci ale rychle vyrovnali. Vyloučení Ambruze potrestal po pouhých 12 sekundách pohotovou tečí Peter Ratchuk.

Po bleskovém vyrovnání tempo mírně opadlo, oba celky se snažily hlavně nechybovat. Zajímavých situací diváci příliš neviděli. V 13. minutě Barinka zblokoval přihrávku před branku, naštěstí pro Zlín trefil rameno Murína a nebyla z toho vlastní branka a vedení Frankfurtu.

Frankfurt dostal Zlín pod tlak při vyloučení Kováčika, ale několika výbornými zákroky podržel medvědy Murín. Český tým byl v oslabení pod velkým tlakem, inkasoval ale až při vyloučení Jaroslava Kristka. V 17. minutě nejproduktivnější hráč německé ligy Patrick Lebeau rychlým švihem propálil Murína.

V 19. minutě se opět prosadila druhá formace. Erat zavezl puk, Čajánek přiťukl Okálovi a kapitán Zlína vyrovnal. Zlín využil útlumu soupeře a Jaroslav Kristek v 57. minutě z nulového úhlu překvapil Gordona.

Ve 23. minutě mohl v přesilovce poslat Zlín do vedení osamocený Barinka, kterému se však nepodařilo dostatečně zvednout puk přes přesunujícího se Gordona. Stejný hráč si našlápl v oslabení ve 26. minutě, v poslední chvíli mu sklouzl puk z hole a gól z brejku nevstřelil.

Před koncem druhé třetiny Murín jen vyrazil střelu z dálky před sebe a nepokrytý Chad Bassen opět poslal Frankfurt bekhendovým blafákem do vedení.

Úspěšné přesilovky Frankfurtu se Zlínu napodobit nepodařilo, přestože v početní výhodě hrál také dobře. Své příležitosti ale neproměnil, hlavním smolařem byl Peter Barinka. Slovák ve službách Hamé si vylámal ve 44. minutě zuby opět na brankáři Gordonovi.

V 50. minutě Zlín spálil další tutovku v přesilovce. Čajánek dorážel a Miroslav Okál místo završení hattricku trefil z těžké pozice jen tyč. V přesilovce Zlín nakonec uspěl. Balaštík využil v 54. minutě podklouznutí Ratchuka, Leška nahodil před branku, kde pohotově tečoval Erat.

Dvě a půl minuty před koncem Kristek dokonale nachytal brankáře Gordona, kterého zaskočil bekhendovým nahozením z nulového úhlu.

Německému týmu už nepomohla ani hra bez brankáře, Zlín těsné vítězství udržel i v závěrečném oslabení. Po skončení utkání v samostatných nájezdech, které budou rozhodovat při případné shodě o pořadí ve skupině, uspěl také Zlín. Němci neuplatnili zkušenosti z domácí soutěže, kde se nájezdy jezdí pravidelně, a prohráli 2:3. Po první sérii byl stav nerozhodný, rozhodující trefu vstřelil Barinka.

Hamé Zlín - Frankfurt Lions 4:3 (2:2, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 2. Okál (R. Hamrlík), 19. Okál (M. Erat, Čajánek), 54. Erat (Leška, Balaštík), 58. Kristek - 5. Ratchuk (Robidas, Young), 17. Lebeau (Young), 37. Bassen (Rautert). Rozhodčí: Poljakov - Makarov, Šeljanin (všichni Rus.). Vyloučení 8:10. Využití 1:2. Diváci: 2400.

Zlín: Murín - M. Hamrlík, Blaťák, Tesařík, R. Hamrlík, Galvas, Vosátko, D. Nosek - Balaštík, Leška, Barinka - M. Erat, Čajánek, Okál - Ambruz, Kristek, Mokrejš - Záhorovský, M. Čech, Kováčik. Trenéři: Bokroš a Stuchlík.

Frankfurt: Gordon - Robidas, Ratchuk, Reutert, Bresagk, Bouchard, Jocher - Hackert, M. Reichel, Sulkovsky - Bauscage, Pronger, Kohmann - Lebeau, Young, Norris - Bassen, Strachov. Trenéři: Chermomaz a McCrimmon.

Tomáš Fliegl, Sport.cz

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář