Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


1986/1987 Gottwaldov - Sparta Praha 2:4

Domácí postoupili bez 4 zraněných hráčů, z nichž brankář Svoboda (operace menisku) bude chybět až do ledna. Naopak Sparta Přijela s letos opravdu výborným Šindelem a navíc s vizitkou šesti vítězství v jednom zátahu.

Těžko říci, kdo byl v utkání favoritem. Faktem zůstává, že Sparťané už v 56. sekundě nastřelili tyčku. Začali s pověstnou agresivitou, u které zůstali po celé utkání. Škoda jen, že rozhodčí Peterčák neuvěřitelným zákrokům proti pravidlům nečinně přihlížel. Gottwaldovští začali zakřiknutě pomalu a až v polovině třetiny se pomalu začali prosazovat. Nejprve neproměnil sólo Maruška, pak Šindel zázračné kryl Kapustovu teč. Gottwaldov se ujal vedení až v závěru první třetiny V 17. minutě využil Vlach přesilovku a 10 sekund před zahoukáním vstřelil další gól - svůj první ligový - Krajč. Hned v 1. minutě druhé třetiny najížděl Jiskra sám na Šindlera, nedal, o minutu později se Prosadil střelecky Volek - 1:2. Za tohoto stavu se lámal chleba. Gottwaldovští byli v dalších šesti vyložených šancích, dokonce nastřelili Juríkem tyč, ale Šíndela nepřekonali. Pražané pokračovali v důsledné agresivní hře a ve 38. minutě vyrovnali.

I v závěrečné třetině začali výborné. To už bylo ale jasné, že kdo dá branku, vyhraje. Byli to bohužel hosté, kteří zaznamenali třetí gól, dokonce ve vlastním oslabení. Čtvrtá branka už jen potvrdila dvoubodový zisk Sparty.

Gottwaldovští znovu dokázali, že na domácím ledě na tohoto soupeře neumějí zahrát. Zkomplikovali si ale situaci a chtějí-li se bodově znovu dotáhnout ke středu tabulky, musí dnes bodovat v Českých Budějovicích.

HLASY TRENÉRŮ:

Josef Horešovský (Sparta Praha): „První třetinu poznamenala důležitost zápasu pro oba celky, pramenící z postavení v tabulce. Z naší strany byla spíš vyčkávací, do šancí jsme se prakticky nedostali a naopak platili za vlastní chyby. Museli jsme riskovat, otevřít hru a utkání dostalo tempo a spád. V této době nás mnohokrát podržel Šindel, který ukázal několik doslova zázračných zákroků. V závěrečné části střetnutí se začínalo vlastně znovu, my jsme prokázali více zarputilostí a vůle, a to nám společně a nezbytným sportovním štěstím přineslo cenné vítězství."

Zdeněk Uher (TJ Gottwaldov): Nemohu říct nic jiného, než že jsme si prohráli vyhrané utkání. Nejprve Maruška, který je už ostříleným hráčem, zbrkle zahodil pojistku našeho vítězství. Potom ho napodobili I ostatní, kteří vlastně pomohli rozchytat brankáře Šindela. Kdyby se ujala alespoň jedna střela a vedli jsme 3:0, vyvíjel by se asi zápas úplně jinak.

Co nám bylo platné, že Kapustova řada s Buřičem a Maruškou na křídlech vzorně uhlídala Hrdinu, když ani Stavjaňa se nevyvaroval chyb a o osudu střetnutí rozhodla neuvěřitelná hrubka při rozehrání v naší početní převaze. Právě v důrazu ve hře před oběma brankami nám dala Sparta tvrdou lekci a našich chyb vytěžila oba body.“

18. listopadu 1986, 18. kolo: TJ Gottwaldov - Sparta Praha 2:4 (2:0, 0:2, 0:2)

Branky: Vlach, Krajč – Volek 2, Pázler, Doležal. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. 6600 diváků. Rozhodčí: Peterčák – Koval, Malý.

TJ Gottwaldov: Kněžický – Stavjaňa, R. Svoboda, Albrecht, Krajč, Venera, Pavlas – Santarius, Pelc (36-40. Rýšánek), Němčický – Jiskra, Vlach, Jurík – Maruška, Kapusta, Buřič.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář