Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


2011/2012 Zlín- Kladno 2:3 po nájezdech

Hokejisté PSG Zlín prohráli úvodní domácí zápas extraligové sezony s týmem Rytíři Kladno až po samostatných nájezdech. Středočeši vyhráli na zlínském ledě i zásluhou dvou branek Jaroslava Kally po třech letech a prolomili loňskou smůlu, když nedali na Moravě ani jeden gól. Branky Zlína zaznamenali Tomáš Sýkora a Petr Čajánek. Vlachova družina hraje v pátek zápas na ledě úřadujícího mistra v Třinci.

Úvodnímu zápasu hokejistů Zlína na domácím ledě předcházela minuta ticha za tragicky zesnulého odchovance Karla Rachůnka. Fanklub poté rozvinul v sektoru hostů velký transparent a zimním stadionem se otřásal mohutný potlesk. Berani hned na začátku nevyužili přesilovou hru, když na trestnou lavici odešel Látal. Kladenský gólman Chábera si poradil se střelou Hamrlíka a poté i s dorážkou Köhlera. Při hře pět na pět se ocitl ve velké šanci Zámorský, ale ve slibné příležitosti přestřelil. Zlín šel do vedení na začátku páté minuty, když se prodral před gólmana Cháberu mladý Honejsek, přihrál na hůl Sýkory, který otevřel střelecký účet zápasu. Rytíři vyrovnali za pouhých 42 vteřin, když brankář Sedláček chyboval při rozehrávce, kotouč se ocitl u útočníka Kally, který měl před sebou zcela prázdnou branku. Ve velké šanci poté pálil kladenský kapitán Patera, ale Sedláček střelu betonem zneškodnil. První třetina se hrála ve vysokém tempu, hosté mohli jít i do vedení. Sedláček postupně zneškodnil šance Lukáče a Patery, střela Bicka orazítkovala pravou tyčku. Domácí měli v 16. minutě více než minutu výhodu přesilovku pět na tři a dvě vteřiny před jejím vypršením se trefil  kapitán Čajánek střelou k tyčce. Úvodní třetina skončila těsným náskokem zlínských barev.

Rytíři se dostali zpět do zápasu využitím přesilové hry ve 29. minutě. Trestnou lavici v tu chvíli  zahříval za hákování Zámorský, hosté vyrovnali zásluhou Kafky, který dostal přesnou křižnou nahrávku od Dragouna. Hosté měli výhodu další početní převahy při prohřešku Kubiše, ale k vážnějšímu akci se nedostali. Zlín slevil ve druhé dvacetiminutovce ze svého výkonu a přišel o těsné vedení. Obě mužstva zamířila do kabin po druhé siréně za nerozhodného stavu.

Berani nastoupili do třetí třetiny s větší aktivitou a Chábera se měl, co obracet. V šancích se ocitli Veselý, Řezníček a Holík. Domácím se naskytla poté dvakrát v těsném sledu výhoda přesilové hry, ale těžko se dostávali do útočného pásma.  V závěru mohl rozhodnout Dragoun, ale po šedesáti minutách zápas neurčil vítěze. V prodloužení měli hosté výhodu přesilové hry, když Kubiš podrazil Růžičku a rozhodčí poslal Berany do oslabení. Zlín se nakonec při šancích Skrbka a Hlaváče ubránil a zásluhou nezdolné bojovnosti neinkasoval gól.

O vítězi nakonec rozhodly až samostatné nájezdy a úspěšná trefa Kally, který prostřelil Sedláčkovy betony. Předtím z nájezdníků uspěli jen Leška a Hlaváč, zatímco T. Sýkora, Kafka a Zámorský vyšli naprázdno. Rytíři si připsali bonusový bod a slavili výhru na zlínském ledě po téměř třech letech.

  

3. kolo Tipsport extraligy 2011/2012: PSG Zlín - Rytíři Kladno 2:3 po samostatných nájezdech (2:1, 0:1, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 5. min T. Sýkora (Honejsek, F. Čech), 17. Čajánek (Köhler, Hamrlík) - 5. Kalla (Toman), 29. Kafka (Dragoun, Hovorka), rozhodující nájezd Kalla

Samostatné nájezdy: I. T. Sýkora -, Kafka -, II. Leška +, Hlaváč +, III. Zámorský -, Kalla +

Vyloučení: 4:5 (Zámorský, Kubiš, Zámorský, Kubiš - Látal, Hovorka, L. Procházka, Valský, Lepine)

Využití: 1:1

Oslabení: 0:0

Rozhodčí: Milan Minář, Roman Polák - Jaromír Bryška, Jiří Novák

Diváci: 4 655

Nejlepší vyhodnocení hráči: Petr Čajánek - Jan Hlaváč

Zásahy brankářů: Jakub Sedláček 24 - Jan Chábera 34

 

Sestavy - PSG ZLÍN: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Matějíček, Galvas, Zámorský, Lučka, Tesařík, Řezníček - Holík, Leška, Köhler – Důras, Čajánek, Veselý - Ondráček, Roman Vlach, Kubiš - Honejsek, T. Sýkora, F. Čech. Trenéři Rostislav Vlach, Turek.

RYTÍŘI KLADNO: Chábera - L. Procházka, Piskáček, Lepine, Toman, Skrbek, Drtina, David Růžička - Hlaváč, Patera, Kuchler - Kalla, Hovorka, Dragoun - Látal, Knotek, Bicek - Valský, Lukáč, Kafka. Trenéři Vojta, Tatíček.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář