Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


1961/1962 Bratislava B - Gottwaldov 0:6

Málo kdo vážil cestu na bratislavský zimní stadion. Z poloviny zaplněný autobus turisty nevypadal při cestě do Bratislavy stejně jako zpět. Nebyli jsme malověrní, ale růžové vyhlídky se mužstvu nedávaly. Snad je to stále ještě ozvěna prvního ligového kola, protože marná věc, byl to silný otřes do představ a snů o lehkém návratu do nejvyšší soutěže při vzpomínce na porážku 1:6.

Nedělní zápas měl svou velkou postavu. Fakticky ovšem nikoliv, brankář Přecechtěl by byl v týmu tělesnou výškou na samém konci řady. Ale to co předváděl v prostoru své branky, připomínalo další velkou postavu v brankovišti Mikoláše z loňska.

Mnohokrát se zdálo, že kotouči zbývá jediná cesta do branky - a přece se tam ještě objevil Přecechtěl. Dnes chytá ve své životní formě a je jen škoda, že odchodem do Gottwaldova tradičně ztratil „přízeň mocných“, kteří rozhodují o nominacích národních celků.

Vůbec obrana udělala v Bratislavě množství drobné práce, která vlastně rozhodla o otupení bratislavského elánu. Zaklekávání do střel soupeře, obětavé vypichování kotoučů, kombinované pádem, obětavost - to je osvědčený a účinný systém, ba přímo gottwaldovská škola obrany.

Jestliže kotouč dvakrát, pětkrát, desetkrát neprojde přes obránce, soupeř znervózní.

Platí to o třech obráncích, jen Karlíkovi se někdy málo chce „na kolena“ a jít proti ráně. Zase ale obstarává střelbu stejně jako Kožela. Heller se tentokrát rozehrál a bylo to v celém týmu cítit. Jen ještě potřebuje zlepšit hru do těla.

Nechce se věřit, jak jsme mohli před několika týdny psát, že se zapomíná na střelbu, rychlou a nečekanou, bez přípravy. Že útoky nesměřují přímočaře k brance a podobně.

Nebuďme domýšliví, že by si hráči brali k srdci referáty, ale všechna negativa už v Bratislavě k vidění nebyla.

Soukromě popisuji četným zvědavcům zápas stručně asi takhle: Zabrala obrana, útok „dřel“ vzadu i vpředu. Stuchlíkovi už to jde. Rabertz má formu, propotili trička, 6:0 mluví za vše. A to ještě Charous trefil tyč.

K tomu je ale potřeba dodat, že Charous i Matějů mají za sebou výraznou přestávku, už si tato trojice tolik nerozumí. Rabetz se v průběhu zápasu rozehrál k výbornému výkonu, který korunoval v oslabení při svém úniku nezištnou příhrou na gól Heimovi.

Pavelka je v této formaci nejméně nápadný, dře, ale není ještě jaksepatří usazen. Konečného stíhání Bratislavy z Břeclavi dvě hodiny před začátkem dopadlo dobře, stejně se dařilo i dotěrnému stylu hokeje, jen gól nedal.

Velké pokroky dělá Černý v bojovnosti, technice i střelbě. Svým výkonem ovlivnil zřejmě i Vaďuru, který však svou někdejší formu ještě hledá. Kozel nedohrál pro zranění ramene poslední třetinu.

Utkání sledovala v překrásné hale šestistovka fanoušků, „béčko“ je přece jen ve stínu Golonkových úspěchů.

6. kolo: 3. prosince 1961 Bratislava B - Gottwaldov 0:6 (0:1,0:2,0:3)

Branky: 3. Černý, 27. a 42. Stuchlík, 30. Kožela, 48. Heim (Rabertz), 52. Karlík. Vyloučení: 1:5. Diváků: 600.

Autor: Kabourek, Naše Pravda

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář