Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


Před léty ho odborníci řadili do skupiny výjimečných talentů narozených v roce 1984. Michálek, Barinka, Hudler, Mensator. A také Robin Kovář, odchovanec hokeje ve Velkém Meziříčí. Ti všichni mířili do velkého hokeje a mnozí už okusili zámořskou NHL. Jenže zatímco jiné hvězdičky stoupaly rychlostí formule jedna, Kováře brzdila častá zranění. V kanadské juniorce nemohl ukázat všechny schopnosti. Loni se vrátil do Vsetína, jenže vydržel jen krátce a zase vyrazil za Atlantik. Nadaný mladík dohrál ročník mezi juniory Raginy, nyní se ale opět pere o místo v kádru Vsetína. Je šikovný, odolný, technicky vybavený. Jeho čas určitě přijde.

1) Hokejové začátky? "Na brusle jsem se postavil asi ve třech letech. K hokeji mě přivedl táta, který tenhle sport sám aktivně hrával. Nastupoval na beku, ale ze mě chtěl mít útočníka. Tátu si jako hokejistu pamatuju, i když tehdy už válel jen v krajském přeboru.

2) Oblíbení trenéři? "Bylo jich hodně. Na začátku mi moc pomohl táta, v žácích Vsetína mě trénoval pan Maršalík. Vzpomínám i na pány Hudlera s Kopřivou, v áčku mě nyní vedou Zdislav Tabara, Jan Neliba a Jiří Režnar."

3) Nejhezčí hokejové zážitky? "Ty se týkají působení v mládežnických reprezentacích, perfektní to bylo třeba na turnaji U17 v Kanadě. Jinak si vážím také toho, že mohu hrát extraligu, zajímavou zkušenost mi přineslo angažmá v Kanadě."

4) Co vás nejvíc zarmoutilo? "Během pobytu ve Vancouveru jsem měl smůlu na zranění. Nejdřív to odneslo rameno, hned potom kotník. A už se to vezlo - pořád mě něco limitovalo. Zdravotní potíže dost ovlivnily moji kariéru, vzhledem k nim jsem nemohl prodat, co umím. Přišel jsem také o draft do NHL."

 

5) Čeho se nejvíc bojíte? "Právě zranění, vážnějších úrazů anebo nemocí, které by mě zabrzdily ve sportování."

6) Co vás dokáže naštvat? "Na ledě nečistá hra soupeře nebo jednostranné pískání rozhodčích. V soukromí to jsou lidé, kteří se tváří jako kamarádi, ale přitom udělají rány pod pás. Já na ně třeba spoléhám a oni mě pak podvedou."

7) Sledujete politiku? "Dřív jsem se zajímal. Bylo to ještě před odchodem do Kanady. Tehdy jsem fandil Václavu Klausovi. Teď ale můj zájem o politiku opadl. Nemám moc času, nestíhám ani televizní zprávy."

8) Oblíbení herci, herečky? "Koukám spíš na zahraniční filmy, které si vybírám podle scénáře, herecké obsazení nebo jen podle nálady. Líbí se mi například snímky s Markem Lawrencem."

9) Jakou posloucháte muziku? "Do hudby jsem velký fanda. Sbírám cédéčka, vlastně pořád mám puštěné nějaké kapely. Poslouchám především rock a rap, čemuž jsem přišel na chuť během angažmá v Kanadě."

10) Zamilované zvíře? "Doma máme psa, jmenuje se Fox. Jednou bych si chtěl pořídit akvárium s mořskými rybami."

11) Oblíbená barva? "Černá a bílá."

12) Představa o ideální dovolené? "Tři poslední roky jsem nikde nebyl, nějak mi to nevyšlo. Kdybych si mohl vybrat, jel bych na nějaký ostrov. Sluníčko, moře, pláž a klid - to je prostě nádhera."

13) Vysněný automobil? "Auto zatím nemám. Líbí se mi BMW M3. Je to parádní sportovní vůz."

14) Co vám chutná? "Hlavně jídla z české kuchyně, kupříkladu vepřo knedlo zelo nebo guláš. Piju nejčastěji vodu, moc mi chutná grepový džus. Alkohol mívám jen výjimečně, někdy po zápase si dám pivo."

15) Kdo je vaším hokejovým agentem? "Jaromír Henyš, v Kanadě pak Rich Winter."

16) Jaké čtete noviny a časopisy, sledujete internet? "Noviny si moc nekupuju, občas si půjčím nějaké od kluků v kabině. Na internet jsem chodil hlavně v Kanadě, to jsem se díval na stránky každý den. Teď už to není tak žhavé. Ale občas zajdu do kavárny a surfuju po internetu. Zajímají mě stránky klubů, kde jsem působil, i jiné zajímavosti."

17) Jaké typy žen se vám líbí, máte přítelkyni? "Přítelkyni nemám. Žena musí být především hodná a chytrá, samozřejmě svým způsobem přitažlivá. Zároveň taková, která vás nepodvede."

18) Jste pověrčivý? "Trošku ano. Týká se to hlavně rituálů před zápasy. Výstroj oblékám podle zaběhlých zvyklostí. Jinak na pověry moc nedám. V tomto ohledu jsem se dost změnil, dřív jsem totiž býval pověrčivý hodně."

19) Záliby? "Hudba, filmy na DVD, počítač. A také různé rekreační sporty, baví ma například plavání."

20) Hokejové cíle? "Hlavně se chci udržet v extraligovém kádru Vsetína. Rád bych se neustále zlepšoval, výkonnostně rostl. Hlavně aby se mi vyhýbala zranění, těch jsem si užil skutečně až moc."

Vizitka Robina Kováře:

Klub: Vsetínská hokejová a.s.
Narozen: 2. dubna 1984
Číslo dresu: 41
Výška/váha: 186 cm, 86 kg.
Hůl: P
Premiéra v nejvyšší soutěži: v utkání Vsetín - Sparta, sezona 2000-01.
Dřívější kluby: odchovanec Valašského Meziříčí, poté působil ve Vsetíně. Tři sezony strávil v kanadské juniorské Western Hockey League, kde nastupoval za týmy Vancouver Giants a Regina Pats.
Reprezentace: Pravidelně startoval v mládežnických výběrech všech věkových kategorií. V roce 2002 byl členem širšího kádru osmnáctky, MS v Piešťanech se ovšem nezúčastnil.
Zajímavost: v roce 2002 byl draftován jako 123. v pořadí Edmontonem. Jenže Kovář předtím nepodal přihlášku do draftu a výběr Oilers byl tedy neplatný. Loni ani letos se jméno vsetínského útočníka v draftu neobjevilo.

text: www.hokej.cz - Václav Jáchim

Foto: www.hokej.zlin.cz, www.hc-vsetin.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář