Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


2011/2012 2. předkolo Zlín - Třinec 3:4 po nájezdech

Hokejisté PSG Zlín měli velmi blízko mečbol v sérii s mistrovským Třincem. Berani po dramatickém boji padli ve druhém domácím zápase předkola play off až po nájezdech, když v nastavení byli jasně lepším týmem a nevyužili přesilovku čtyři na tři. Zlín dostal zápas do prodloužení parádní trefou Tomáše Linharta při oslabení dvě minuty před koncem základní hrací doby. Dva góly PSG zaznamenal Ondřej Veselý. Série se přesouvá nyní ke dvěma zápasům do Třince.

Hokejisté PSG Zlín nastoupili ke druhému utkání předkola Česká pojišťovna play off ve stejném složení jako v úvodním duelu. Třinci scházel obránce Daniel Seman, který úvodní zápas nedohrál. Zlínští hokejisté začali od úvodních minut aktivně a před brankářem Hamerlíkem bylo řádně horko. Hned v úvodu vystřelil Holík. Na konci čtvrté minuty při signalizovaném trestu jednoho z hostujících hráčů potáhl kotouč do útočního pásma Holík a mezi kruhy si najel idelálně Veselý, který z první prostřelil Hamerlíka. Za necelé dvě minuty bylo vyrovnáno, po chybě zlínských obránců se dostal před Horčičku zcela volný Orsava a střelou pod horní víko nedal zlínskému ochránci svatyně šanci. Hosté podobně jako v úvodním zápase v 8. minutě špatně vystřídali a za příliš mnoho hráčů na ledě vyfasovali dvouminutový trest. Domácí ohrozili Hamerlíka po teči Leška a střele Tesaříka od modré čáry.  V 11. minutě se zaskvěl Horčička, který vyrazil tutovku kapitána Bonka. Zlínští si vytvořili především při další přesilovce velký tlak, ale v koncovce neuspěli, Holík pálil nepřesně. Třinec ovládl závěr první třetiny. Nejdříve mířil ještě slepými náboji dvakrát Varaďa, ale poté udeřilo. Hrňa vyjel zpoza branky a našel mezeru mezi Horčičkovým betonem a levou tyčkou. V samotném závěru poté Peterek adresoval přesnou přihrávku do rychlého brejku na hůl Adamského, který chladnokrevně dostal hosty tři vteřiny před první sirénou do dvoubrankového vedení.  

Berani se po první přestávce oklepali a odměnou jim byl kontaktní gól, který vstřelil Veselý, jenž zaznamenal druhou trefu v zápase. Gólu předcházela ukázková kombinace Zlína a přesný pas Lešky na najíždějícího Veselého. Domácí byli v prostřední části aktivní, hýřili pohybem a dokázali dostat soupeře pod tlak. V šancích se  ocitli například Kubiš, Linhart, Melenovský, ale domácí třetí branku nevstřelili. Také v druhé třetině rozhodčí vyloučili několik hráčů, nicméně ani jeden trest neměl na průběžný výsledek vliv.

Zlín se přes pozorně bránící protihráče těžko dostával ve třetí třetině do útočného pásma, kdenarážel na třineckého brankáře. Hamerlík měl i notnou dávku štěstí především po Galvasově tečované střele. Vzápětí měl šanci i Varaďa, který vystřelil těsně vedle. Ubíhající čas nahrával Třinci, který držel jednogólový náskok až do 59. minuty. Berani mohli předtím ještě  srovnat krok při Zíbově vyloučení, ale početní převahu sehráli mizerně. V závěru přišlo nečekané drama. Dvě a půl minuty před koncem základní hrací doby byl vyloučen obránce Tesařík. Paradoxně vyrovnal při vlastním oslabení přesnou ranou do šibenice obránce Linhart v čase 58:07 minuty a vynutil si prodloužení.

Hned na začátku prodloužení odešel na trestnou lavici Varaďa za podražení a pro domácí se otevřela výhodná přesilovka čtyři na tři. Ve velké šanci po rychlém brejku minul kapitán Čajánek. Zlínští sice kombinovali před Hamerlíkem, ale střely od modré čáry ho neohrozily. Berani byli v desetiminutovém prodloužení aktivnější, Leška a poté Köhler byli hodně blízko rozhodující trefě. Neuspěl ani Hamrlík, a tak utkání dospělo do nájezdů. Ve třetí sérii trefil Miloslav Hořava horní růžek a rozhodl o výhře mistrovského Třince. Zlínští vyšli při nájezdech naprázdno, neboť nájezdníci Holík, Leška ani Köhler gólmana Hamerlíka nepřekonali.  Tým PSG Zlín měl na dosah druhý bod v sérii, nicméně mužstvo zaslouží za bojovnost velkou pochvalu. Štěstí se však na stranu Čajánka a spol. nepřiklonilo. Série se nyní přesouvá ke dvěma zápasům do Werk areny v Třinci, v sobotu je od 17 hodin na programu třetí zápas, v neděli se hraje za asistence kamer České televize čtvrtý duel. 

Rostislav Vlach (PSG Zlín): Ttřinecký gól a soupeř se dostal na koně. V utkání jsme byli horší, v závěru první třetiny jsme navíc dostali dvě branky. Před druhou třetinou jsme trochu zamíchali se sestavou. Díky tomu jsme vyrovnali hru a vsítili druhou branku. Poslední třetina byla vyrovnaná, v jejím závěru jsme měli velké štěstí. V prodloužení jsme měli dobře šance, nevyužili jsme ale přesilovku. V nájezdech pak byl soupeř lepší. I tak chci hráče pochválit za to, že dřeli do poslední vteřiny. Série je nerozhodná, do Třince jedem s cílem vyhrát aspoň jedno utkání.

Jan Tlačil (Oceláři Třinec): Zápas jsme nezačali šťastně, domácí se rychle dostali do vedení. Mužstvo ale bylo namotivované a rychle se vrátilo do zápasu. V závěru první třetiny jsme dokázali dát dvě branky, důlěžitá byla ta druhá, která byla do šatny. Kluci byli odhodlaní zvítězit, celý zápas jsme měli více ze hry. Šťastné vyrovnání v závěru zápasu trochu s týmem otřáslo, podařilo se nám ale utkání dotáhnout ke zdárnému konci, když jsme proměnili poslední penaltu. Musím hráčům poděkovat za velkou sílu a odhodlání, se kterým to utkání odehráli.

  

2. zápas předkola Česká pojišťovna play off Tipsport extraligy 2011/2012: PSG Zlín - HC Oceláři Třinec 3:4 po samostatných nájezdech  (1:3, 1:0, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 4. min O. Veselý (Holík), 24. O. Veselý (Leška, Holík), 59. Linhart (Köhler) - 6. Orsava (Hrabal), 18. Hrňa (Polanský), 20. Adamský (Peterek, D. Květoň), rozhodující nájezd M. Hořava

Samostatné nájezdy: I. série Orsava -, Holík -, II. série Hrňa -, Leška -, III. série M. Hořava +, Köhler - 

Vyloučení: 3:7 (Melenovský, Řezníček, Tesařík - hráčská lavice, Klouček, Ostřížek, D. Květoň, D. Květoň, Zíb, Varaďa)

Využití: bez 

Oslabení: 1:0

Rozhodčí: Martin Homola, René Hradil - Jaromír Bláha, Milan Jindra

Diváci: 4 642

Nejlepší vyhodnocení hráči: Ondřej Veselý - Martin Adamský

Zásahy brankářů: Luboš Horčička 30 - Peter Hamerlík 43

Stav série předkola play off PSG Zlín - HC Oceláři Třinec: 1:1 na zápasy

 

Sestavy - PSG ZLÍN: Horčička - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Galvas, Tesařík, Řezníček, Míka, Matějíček - Holík, Leška, Köhler - Důras, Čajánek, O. Veselý - Kubiš, Roman Vlach, Ondráček - Finsterle, Melenovský, F. Čech. Trenéři Rostislav Vlach, Turek.

HC OCELÁŘI TŘINEC: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Lojek, Klouček, Novotný, Richter – Varaďa, Bonk, Kůrka - D. Květoň, Peterek, Adamský - Hrňa, Polanský, M. Hořava – McGregor, Ostřížek, Orsava. Trenéři: Tlačil a Janků.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář