Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


2011/2012 Zlín - Liberec 5:3

Článek byl aktualizován o snímky z utkání. Dramatický zápas 33. kola Tipsport extraligy mezi Zlínem a Libercem rozhodla 58. minuta a střela Bedřicha Köhlera, kterou si liberecký gólman Pinc srazil za svá záda. Vlachova družina předtím dvakrát úspěšně dotahovala vedení hostů a v 35. minutě Zlín dostal poprvé do vedení nejlepší hráč večera Radim Tesařík. Branky zaznamenali Radim Tesařík 2, Tomáš Linhart, Bedřich Köhler a Filip Čech. Liberec si připsal sedmou prohru v řadě.

Vlachova družina šla do zápasu se sousedem v tabulce s cílem vyhrát a pojistit si postavení ve středu tabulky. Domácí nastoupili bez trojice Roman Vlach (zlomený prst na ruce), Petr Holík, Petr Zámorský (oba MS dvacetiletých). Zápas rozhodovali v rámci výměnného programu slovenští sudí Daniel Konc a Jozef Kubuš. Utkání začalo minutou ticha za zesnulého bývalého prezidenta Václava Havla, během utkání dále nezněla z reproduktorů žádná hudba. Zápas dvou sousedé v extraligové tabulce lépe začali hosté, neboť na začátku čtvrté minuty využil zaváhání ve zlínské obraně Bulíř, který poprvé překonal gólmana Horčičku. Bartovič se od mantinelu natlačil na zlínského gólmana, nicméně dojíždějí liberecký útočník dorazil kotouč do zlínské sítě. Hosté byli v úvodních minutách aktivnější, ale do vážnější šanci se nedostali. Střelu Kudrny gólman Zlína chytl do lapačky. Vzruch přinesla 13. minuta, nejdříve Veselý ve slibné příležitosti trefil Pincovy betony, ale domácí se přece jen dočkali kýženého vyrovnání. Tesařík si nabruslil z mezikruží až před Pince a střelou pod horní růžek zavěsil. Vlachova družina se radovala z vyrovnání pouhých dvacet vteřin. Po zaváhání v domácí obraně se dostali hosté do rychlého přečíslení tři na jednoho, brankář Horčička vyrazil střelu Vantucha před sebe, ale na dorážku již nestačil. Bouři nevole pro domácí publikum přineslo v 19. minutě vyloučení Čajánka, kterému předcházel liberecký faul. Závěr úvodní třetiny se dohrál ve čtyřech hráčích na ledě, neboť  za katr putoval rovněž liberecký kapitán Nedvěd.  

Zlín ve druhé části otočil nepříznivý vývoj střetnutí. V úvodních deseti minutách ani jeden z gólmanů nepustil kotouč za svá záda. Horčička zneškodnil střely Moravce i Urbana, na druhé straně pozornost Pince prověřili Důras s Honejsek. Berani zvrátili nepříznivý stav během 75 vteřin v rozpětí 34. a 35. minuty. Vše odstartoval nedovolený zákrok beka Ulrycha u mantinelu na hbitého Köhlera. Domácí vyrovnali z přesilové hry, které jim v letošní sezoně příliš nevycházely.  Za dvaatřicet vteřin početní výhody se trefil od modré čáry umístěnou ránou obránce Linhart. Vzápětí propukla ve zlínských ochozech radost z vedoucí branky. Při signalizované výhodě dal svůj druhý gól obránce v zápase Tesařík. Liberecký gólman měl zakrytý výhled a střelu zaregistroval až v síti. Domácí mohli jít ještě do druhé sirény do dvoubrankového vedení, ale Čajánek v přesilové hře trefil jen tyč! 

Liberec využil na začátku třetí třetiny krátkou přesilovku, když osm vteřin před návratem Veselého vyrovnal Kudrna. Začínalo se prakticky znovu a více šancí měli domácí. Tu největší ve 44. minutě Melenovský, který nadvakrát nepřekonal ležícího Pince. V 50. minutě se zapotil i Horčička, neboť zneškodnil tutovku Moravce. O dvě minuty posléze měl hattrick na hokejce obránce Tesařík. Jeho střelu do horního růžku chytl Pinc ukázkovým semaforem. Zlínský tým odmítl dělbu bodů a necelé tři minuty před koncem základní hrací doby rozhodl Köhler. Hostům nepomohla ani dvouminutová power play. Při ní se dostal k puku Filip Čech a byl ve vyložené pozici zahákován Trončinským. Rozhodčí přiřkli technický gól. Tým PSG Zlín vyhrál po prosincové přestávce druhý zápas za sebou, zatímco Liberec se topí v obrovské krizi a sedmý zápas v řadě prohrál. Vlachova parta nadělila fanouškům pod vánoční stromeček krásný dárek v podobě výhry nad Libercem a především pěti gólů v soupeřově síti! 

33. kolo Tipsport extraligy 2011/2012: PSG Zlín - Bílí Tygři  Liberec 5:3 (1:2, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 13. min Tesařík (Melenovský), 34. Linhart (Hamrlík, Leška), 35. Tesařík (Melenovský), 58. Köhler (Leška), 59. F. Čech - 4. Bulíř (Bartovič), 13. Vantuch (Víšek), 41. Kudrna (Bartovič, P. Nedvěd)

Vyloučení: 3:4 (Čajánek, O. Veselý, Galvas - P. Nedvěd, Ulrych, P. Nedvěd, Špaček)

Využití: 1:1

Rozhodčí: Daniel Konc, Jozef Kubuš (oba Slovensko) - Jaromír Bryška, Jiří Novák 

Diváci: 4 261

Nejlepší vyhodnocení hráči: Radim Tesařík - Milan Bartovič

Nejlepší tři vyhodnocení hráči: Radim Tesařík, Bedřich Köhler, Jaroslav Kudrna    

Zásahy brankářů: Luboš Horčička 27 - Marek Pinc 38 

Sestavy - PSG ZLÍN: Horčička - Hamrlík, Linhart, Valenta, Galvas, Tesařík, Řezníček - Důras, Leška, Köhler - Kubiš, Čajánek, Honejsek - Melenovský, F. Čech, O. Veselý - Finsterle, Fořt, Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.

BÍLÍ TYGŘI LIBEREC: Pinc - Trončinský, Derner, Čakajík, Štich, Moravec, Holub, Výtisk, Ulrych - Kudrna, P. Nedvěd, Bárta - L. Krejčík, Bulíř, Bartovič – Vak, T. Urban, Víšek – Kica, Špaček, Vantuch. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář