Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


1967/1968 Jihlava - Gottwaldov 5:1

Prognózy nevypadaly vůbec růžově. Vždyť trenéru Kobranovovi zbyli před odjezdem jen tři obránci - Landa, B. Kožela a Šíma. Nakonec napsal do zápisu dorostence Hanačíka, ale těsně před zápasem se rozhodl k experimentu - vedle Landy se objevil útočník Baumruk. A je třeba konstatovat, že tento poctivý bojovník nezklamal a stojí za úvahu pokusit se z něj opravdového obránce udělat.

V brance se objevil Valášek, který zachytal až na čtvrtý gól výborně. Cena pro nejlepšího hráče hostů? Pro manželku dostal vkusné papuče, které věnovalo jihlavské družstvo Snaha.

Zraněného Koutného nahradil ve středu první útočné formace Poláček, který zahrál překvapivě dobře. To je milé zjištění před dalšími koly, které budou příznivější než série střetnutí se silným triem soutěže na jejich ledě.

A zjišťujeme-li, že zápas od zápasu - přesto, že marodka prakticky ještě narostla, se výkony mužstva přes Brno, pražskou Spartu až k Jihlavě zlepšovaly. Pro tým trenéra Kobranova je to dobrá vizitka. Navíc se nezhrotili ani morálně ani fyzicky. „Přijatelný výsledek,“ psala Naše Pravda. „Kometa dostala sedm - my jen pět! Našli jsme na vojáky zbraň?“ tázal se zase Tep.

Připravenost ševců dokonce překvapila i samotné vojáky, kteří očekávali po vysokém vítězství nad „Kometou“ pohodlnou exhibici a další výraznou úpravu skóre. Tím spíš, když v 7. minutě ztráceli 0:3…

Zápas nezačal zrovna slavně. I v Jihlavě lovil Valášek ze své sítě kotouč poprvé už ve 35. vteřině po gólu Klapače. Podobné momenty překvapení by měli sami ševci připravit doma svým soupeřům. Do sedmé minuty hosté inkasovali od vojáků posílených už o Augustu ještě další dva góly. Před třetí trefou se kotouč nešťastně odrazil od Šímovy brusle.

Čtvrtá branka padla minutu před koncem druhé třetiny, kdy se Hrbatého rána odrazila před Valáškovu brankovou čáru, rozhodčí Pažout z Prahy však zřejmě ke žlutomodrým neoplývá sympatiemi a gól uznal, přestože brankový sudí Kuna z Jihlavy nerozsvítil a branku neavizoval. To byl ovšem jen jediný stín střetnutí, v němž byl vyloučen jediný hráč jihlavský Trachta. Gottwaldov od druhé třetiny důsledně obsazovat své protihráče, křídla se vracela výpomoci obraně. Kolotoč, na který jsou diváci zvyklí, byl narušen a místo naprosté převahy viděli „jedovaté“ brejky Gottwaldova.

Zdá se, že kolektivní duch pojetí sílí - teď ještě, aby se začala dařit střelba a hráči byli produktivnější.

Tentokrát jediný úspěch zaznamenal ve 42. minutě Maršík po ideálním pasu Landy a vstřelil už svůj třetí gól za poslední dva zápasy po nemoci. „V poslední třetině to byla holomajzna. Dukla se šetřila na Spartu, podala slabší výkon včetně útoku Holíka a Kochty,“ referoval Československý sport.

Ve středu však ševci dokázali, že jsou schopni opět i těm nejtěžším soupeřům. Navíc po sérii „smrti“ vzhledem k porážkám i svých sousedů v tabulce prakticky nic neztratil..

10. kolo: 1. listopadu 1967 Jihlava - Gottwaldov 5:1 (3:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: Suchý 2, J. Klapač, Jiří Holík, Hrbatý (Klapač, Jar. Holík) - Maršík (Landa). Rozhodčí: Pažout - Kropáček, Vidlák. Vyloučení: 1:0. Bez využití. Diváci: 5500. Zákroky brankářů: 12 (4, 2, 8) - Valášek 38 (10, 13, 15).

Dukla Jihlava: Hovora - Suchý, Šmíd, Trachta, Bednář - Klapač, Jaroslav Holík, Jiří Holík - Hrbatý, Kochta, Augusta - Vorlíček, Vrabec, Střílka.

TJ Gottwaldov: Valášek - B. Kožela, Šíma, Hanačík, Landa - Bavor, Poláček, Heim - Maršík, J. Kožela, Přikryl - Kašťák, Vašek, Trtílek.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář