Jdi na obsah Jdi na menu
 


Los Angeles

18. 9. 2014

Nevím jestli to bylo nedočkavostí nebo časovým posunem, ale po pěti hodinách spánku jsme už stáli na nohou. Cítili jsme se jak přiopilí, ale naše očekávání z prohlídky města to jednoznačně překonalo.

 

Každá správná ženská mi dá jistě za pravdu, že v Los Angels prostě musíte navštívit Rodeo Drive. A tam taky naše cesta po L.A. začala. Kdo viděl Prety Woman tak moc dobře ví, že Rodeo Drive je ulice plná luxusních modních obchodů jak pro dámy tak pro pány. Musím uznat, že můj muž byl statečný a toto módní "šílenství" se mnou přežil. Při procházce ulicí mi oči svítili jako dva diamanty. Nablýskané výlohy značek Dior, Chanel, Hugo Boss, Prada, Lacoste a mnohých dalších přímo lákaly, ale stůjme nohama na zemi - procházka musela stačit :) Naši návštěvu Beverly Hills jsme zakončili v Beverly Hills Garden Park a bylo nám fajn.

 

Naše cesty dále směřovaly na "Walk of Fame" neboli chodník slávy. Řeknu Vám procházky městem v 35 stupňových vedrech nic moc, ale zvládli jsme... Z chodníku slávy jsme však byli trochu zklamaní. Nejen že jsme nenašli hvězdy, které jsme chtěli vidět, ale prostředí nic moc. Pach a povalující se bezdomovci téměř na každém rohu nic moc....Ale i tak to byl zážitek a kdo kdy bude v L.A. - musí vidět! Samozřejmostí byl i výhled na Hollywood Sign!

 

Naší další zastávkou byl Echo park s výhledem na Downtown. Echo park je úžasné městské zátiší s umělým jezerem, kde potkáte spoustu párů při odpočinku, odpoledních běžců, nebo skupinky starších pánů hrajících poker. Zkrátka skvělé místo k odpočinku uprostřed jinak rušného velkoměsta. 

 

Co se nám nepodařilo vidět a co asi hlavně mrzí Danka je stadion Dogers, který nám nebylo umožněno vidět.

 

Poslední zastávka - Santa Monica - Venice beach. Obrovská pláž s divokými vlnami, plavčíky z pobřežní hlídky a slavným filmovým molem - Santa Monica´s Pier. Vše tu na mě působilo tak nějak dokonale. Teenageři tu jezdí na bruslích či na kolech, nebo hrají fotbal a házejí frisbee. Babičky tu relaxují s vnoučaty a plážoví borci běhají po pobřeží. Všechno krásně upravené a čisté. A proto nezbývalo než si užít romantickou procházku s nohami ponořenými až po kotníky, s pohledem na téměř zapadající slunce. Naše procházka skončila na již zmíněném Santa Monica´s Pier - mole plném stánků a atrakcí, které jste mohli vidět v nejednom filmu.

 

A tak jsme se vraceli příjemě vyčerpáni do hotelu, skočili do bazénu a bylo nám zkrátka fajn. A dnes? San Diegoooo!!!

 

Dan: Opět za sebe doplním jen pár řádků...

 

Rodeo Drive - jsem neskutečně šťasten, že jsem se mohl vyfotit u Porsce Collection (foto udiž důkazem) :)

Hollywood - já si myslel, ze to je skutečně chodník slávy, ale tolik slavných lidí ani nemůže existovat...

Echo Park - ty blázni v LA normálne běhají v mikině kolem jezera, sluníčko smaží, p5edpov2+d uvádí 35°, ve skutečnosti asi tak 50° a oni si běží, jak kdyby se nechumelilo...nechápu...

A Venice Beach? - hledal jsem Dejvida Hajzlhofa, ale asi měl volno...za to mě potešil plavčík s pupkem asi tak na 11. měsíci :) V USA je všechno možné, stačí jen chtít :)

 

Tolik za nás oba, fotky níže a my vyrážíme pokořit San Diego :)

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Los Angeles

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Dalších pár řádků

Renáta,18. 9. 2014 23:13

Zdravím naši DOBRODRUZI,
musím říci, že jsem hořela nedočkavostí a značnou nervozitou až napíšete. Já osobně být na Rodeo Drive, tak mě do setmění neodlepíte od skel výloh toho překrásného, ale příliš předraženého zboží :-) . No co dodat z L.A. si odvezete nezapomenutelné zážitky a při každém zhlédnutém filmu z tohoto prostředí si řeknete TAM JSME BYLI. To že jste na pláži nepotkali Dejvida Hasselhoffa v červených šortkách mě opravdu mrzí, protože jste ho měli ode mne pozdravovat, no tak snad příště :-) . Opatrujte se, doplňujte tekutiny a klidnou cestu bez překážek do San Diega a Yumy. Pa pa pa Renata + připojuji pozdrav od táty, Péti, dědy, babičky Aničky, Edy, Markéty + Pavla, tety Jarušky a Boženek

čtvrtek

jitka merzova,18. 9. 2014 19:31

Moji milí cestovatelé,
koukám, že se budu muset asi trochu vzdělat v nějakých amerických filmech. To, co Zuzka všechno tak automaticky popisuje, mám jen lehké povědomí. Nějaké názvy mi sice něco říkají, ale budu se muset zdokonalit v pojmech - snad to stihnu v tom důchodu.
Pěkně se hřejte do foroty. Tady je sice taky teplo, ale fouká vítr a teploty zdaleka nedosahují vašich.
Přišlo mě a Dankovi něco doporučeně, táta říkal, že se nic neděje, když se to nevyzvedne. Nějaký papír asi z katastru. Já to vyzvednu a uvidíme.
Dnes jsem s Jackem odpo courala přes 2 hod v lese, vlezl do každé vody.Ale vypadal spokojeně. Kocouři taky užívají pěkné počasí.Mikeš včera večer hlásil přes půl zahrady, že jde s myší. Tak jsem vyběhla z postele a včas ho varovala. Tak jsem dnes našla v hale jen okousanou hlavičku.
Táta tu byl včera, dokonce extra přijel večer zprovoznit modem v garáži, protože mi to vypadlo a nemohla jsem číst vaše zpravy ani nic jiného.Dnes tu byl Tomáš od včel. Tak je táta krmil. Nestihl posekat, tak prý na to přijede zítra.Uvidíme.
Dneska vás čeká první dlouhá cesta, tak prosím opatrně a s přestávkami.Budu na vás myslet. A na těch fotkách vám ta Amerika sluší !!
Pac a pusu J.J.M.P.F.