Jdi na obsah Jdi na menu
 


San Francisco No. 2

1. 10. 2014

San Francisco je krásné město, ale stejně jako ta ostatní má i své stinné stránky. Mimo jiné jsme projížděli místmi plnými pobudů, žebráků a bezdomovců a to jsou ti ošklivější stránky města. Ale teď k těm příjemnějším...

 

Jako první jsme nemohli zapomenout na nejklikatější ulici - Lombard Street. Nejdříve jsme se projeli směrem dolů autem a poté si ji pěkně vyšlápli nahoru. Řeknu Vám, já být obyvatelem takové ulice, uričtě se velice rychle stěhuji, protože tolik lidí - turistů kolik se tu denně protočí, to by nebylo na mé nervy. Z přilehlých ulic jsme pořídili pár fotografií Alcatrazu, na který byl pěkný výhled a vyrazili jsme dál. 

 

Další zastávkou byl Chinatown. Auto jsme opustili v jedné dosti strmé ulici a vyrazili do centra plného kýčovitých krámů, malých lidí a velkého ruchu, jak už k této komunitě patří. Na cestě k autu jsme si prošli pár typických San Franciských uliček a pokochali se místními domečky, které jsou jeden vedle druhé tak nějak nedbale, ale krásně poskládány. 

 

No a protože jsem ženská, která ráda nakupuje a nemohli jsme opomenout i pár suvenýrů, vyrazili jsme na Union Square, které skýrvá pěkné náměstíčko plné umělců a lidí relaxujících uprostřed slunečného dne. No a jak jinak než jsme musela zatrousit do jednoho dámského obchodu a udělat si taky radost že jo :) Takových (a především těch lepších) tu najdete spoustu.

 

Poslední San Franciscou zastávkou bylo pobřeží Pier 39, ale pozor! Před tím, než jsme tím směrem vůbec vyrazili, svezli jsme se legendární lanovkou, místně zvanou Cable Car - sice krátká cesta, ale bylo to fajn :) Pier 39 je to pravé turistické místo - mnoha turistů, spousta krámků, výhled na oceán a skvělým zážitkem byli též vyhřívající se lachtani :)

 

Naši svatební cestu jsme zakončili večeří v jedné stejkárně, výborně jsme se najedli (abychom náhodou nezhubli) a tak nám to už končí přátelé a musím říct, že to bylo to nejhezčí, nejpříjemnější, nejluxusnější a nejbáječnější cestování, které jsem zažila.....

 

A nakonec pár mých poznatků z cest po USA:

- všechno je strašně daleko

- mají tu tu nejkrásnější přírodu a o své prostředí se zkrátka umí starat

- pravidla silničního provozu jim nic moc neříkají

- Američané žijí jen na vajíčkách, hamburgrech a cukru (už se moc těším na naši domácí stravu)

- Američané jsou přátelšítí a zvědaví lidé :)

A určitě bych přišla na řadu dalších věcí, ale to jsou zrovna ty, které mi vystřelily v myšlenkách.

 

A to je konec naší pohádky... děkujem za Vaše sledování a příspěvky a ikdyž jsme se tu měli skvěle, už se na Vás všechny (teda skoro na všechny - na studijní a pracovní povinnosti moc ne) TĚŠÍME! Z.

 

Daniel:

Za mě San Francisko jakože dobrý :) Žena má již všechno řekla a takže já snad jen doplním pár poznatků z dneška:

Lombard Street - já bych se tam ani nestěhoval, mraky lidí motající se kolem mého domu, díky nechci :) Ale jinak moc pěkná ulička ;)

Chinatown - blázinec, cetky, spousta asiatů a rozsypaného čaje ;)

Union square - pěkné náměstí, luxusní obchody a spousta turistů, ale moc pěkné

Cable car - přijemné svezení, ale ne moc komfortní...ale zážitek jako ostatní na celý život :)

Pier 39 - mraky lidí, mraky krámků a nejlepší suvenýr - vězeňský obleček z Alcatrazu pro psa :)

Cestování po SF - blázinec, hromada aut a předpisy (zvlášť rychlost) nic neříkají :)

Závěrečná večeře - moc výborné hovězí, ještě lepší smetanové brambory a k tomu všemu super společnost...

 

Závěrem snad jen chci poděkovat hlavně ženě mé, že to tak vydržela se mnou celé, ale taky chci podékovat Vám všem, kteří jste s námi přožívali celou naši svatbu a celou naši svatební cestu...

 

Díky moc a zkusíme se ozvat ještě z cesty zítra...

 

Jen pro informaci - zítra odlet 19:20 ze SF letem číslo BA 286 (pokud chcete sledovat na flightradar24.com), přílet do Londýna cca ve 14:00, v 16:20 odlet z Londýna a přílet do Prahy ve čtvrtek v 19:25.Pokud nebudete přes pátek či sobotu plně funkční, tak dospáváme, ale už se moc těšíme na setkání u fotek a povídání, pokud budete mít zájem :)

Ještě jednou díky všem a prozatím páček shledáček ;)

 

P.S.: Jen pro zajímavost, pokud se chcete přiznat ke čtení našich příspěvků, klidně přidejte nějaký krátký komentář s hodnocením, jak se Vám naše popisování líbilo... díky ;)

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky San Francisco No. 2

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Naposledy

Jitka Merzova,1. 10. 2014 18:15

Hurá, jsem ráda, že sis dal pravý Corn Dog.
Dnes jsem měla náročnější den, nohy mám ubroušené jak po procházce po S.F. Tak píšu až teď večer.Nevím, jestli to ještě stihnete číst. Ale to nevadí.Zítra budu sledovat let a doufat, že to včas stihneme na letiště.
Kdyby něco... jsme ve spojení. Pac a pusu J.J.M.P.F.

East West - Home Best aneb všude dobře doma nejlíp ...

Jiří Merz,1. 10. 2014 11:19

Děkuji za skvělé příspěvky, je fajn, že jste si udělali čas a sdíleli dojmy s ostatními. Myslím, že na nějaké detailní hodnocení je příliš brzy, ale vypadá to, že jste se měli dobře, že jste poznali krásnou přírodu, kterou jinde na světě nenajdete, že jste se setkali s jinou kulturou ... a hlavně že jste se museli kompletně postarat sami o sebe v cizím prostředí s cizí řečí a i když vám cestovka řadu věcí nachystala, nakonec jste museli všechno stejně absolvovat sami. Z vlastní zkušenosti vím, že to není snadné, že i taková na pohled jednoduchá věc, jako půjčení auta, vyžaduje nějakou námahu, přemýšlení, ... jste dobří, kromě zážitků můžete být i pyšní na to, že jste dokázali něco, co není úplně běžné! Těšíme se na vás!
p.s. Kde jste nakonec měli ten steak? Jaká to byla hospoda a jaká tam byla společnost? A co máte ještě v plánu dnes? času už moc nezbývá ...

Návrat do rodné vlasti

Renáta,1. 10. 2014 10:26

Ahojky DOBRODRUZI,
bylo to krásné a budete mít na co vzpomínat. Tak hezky zabalit, nic nezapomenout a hurá na letiště a nabrat směr do rodné vlasti. Už se na Vás těšíme ! Opatrujte se a na shledanou doma. Pa pa pa Renata, táta, Péťa a děda