Jdi na obsah Jdi na menu
 


Las Vegas a Death Valley

27. 9. 2014
Jsme stále ve Vegas, ale už se nám to tu pomalu, ale jistě krátí :/ Po včerejším koupání u bazénu jsme stihli ještě navštívit nedaleký Hoover Dam - masivní přehradu, kde mi nebylo jako "milovníkovi" výšek nejlépe, nicméně je opravdu obdivuhodné co několik desítek lidských "mravenců" dokáží dát dohromady. Večer jsme jak jinak než vyrazili do víru nočního Vegas, prošli zas nová místa, zasmáli se pár individuím, povečeřili v Panda Expres (mimochodem ta nejlepší čína, kterou jsem kdy měla) a zapluli jsme do několika casin. Ne proto, abychom tak prohráli majlant, ale tak nějak ze zvědavosti. Casina ve Vegas se od sebe moc neliší, proč také že jo - blikající automaty, jásající nebo bědující hráči, hlasitá hudba, kouř z doutníků, přiopilí pánové a polonahé tanečnice - věřím, že pro některé (nejen) mladíky ráj na zemi :)


Dnes ráno jsme si lehce přivstali a vydali se na cestu do Death Valley. Cesta trvala něco přes dvě hodiny a přesto, že se jedná o nejsušší, nejteplejší a nejnebezpečnější místo na Zemi, byla jsem ráda, že jsme na místě. Ono ty serpentýny, hrbolaté silnice v 37 stupních nic moc.....Prošli jsme si zdejší muzeum, lehce pokoukali, ale na žádnou cestu jsme se nakonec nevydali. S typem našeho vozu a v dnešních podmínkách nám nebyl doporučen ani krátký okruh určený pro cestu autem a žádnou tůru jsme si nelajskli. Avšak byli jsme tam, vylezli jsme na Zabriskie Point, udělali několik fotografií a byli jsme i tak spokojení. Od dubna tohoto roku má Death Valley už dvě oběti - teplo, sucho a vyčerpání, ale i tak je to svým způsobem okouzlující místo, kde najdete hotel a kemp a navíc, kdo může říct, že byl cca 400 m pod mořem :)


Odpoledne jsme strávili plácnutí u bazénu, ale slunce nám vydrželo jen půl hodiny a pak nás obklopil velký kalný mrak, ale i tak jsme se měli fajn. A teď nás čeká poslední večer ve Vegas, je to smutné jak se to krátí... čas je hold neúprosný.


Zítra dloooouhá cesta do Fresna, tak na nás myslete! Z.

Daniel: Včerejší Hoover Dam - neuvěřitelná stavba na rozhraní dvou států - Nevady a Arizony. Jak jsem tak koukal na tu hráz, sednout si na zadeka a sjet by byl skvělý zážitek, ale tipuju to, že asi poslední v životě :) Jinak super stavba a neuvěřitelné, co člověk skutečně dokáže...

Večer po Vegas jsme pokoukli, udělali pár fotek fontány a hotelů a pak nakonec přeci jenom zkusili štěstí, žel nevyplatilo se...vyhráli jsme asi jenom jednou nebo dvakrát a nakonec o všechno přišli...ale jeďte si do Vegas a jenom koukejte, že? :)

Dnes Death Valley - místo, ze kterého má člověk respekt...když vidíte tu pustinu a prázdnotu, na teploměru před polednem 38 stupňů, tak aniž chcete, tak přemýšlíte, co by se dělo, kdyby... Ale naštěstí nic, dorazilo jsme v pohodě zpět do Vegas...

Zítra přejezd do Fresna, pak už jen San Fransisco a návrat zpět do vlasti...tak koukejte si tam ten déšť pěkně vypršet, ať nemáme tak velký šok :)

Díky a s pánem bohem...
 

Náhledy fotografií ze složky Las Vegas a Death Valley

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Díky za bezva reportáž

Jiří Merz ,28. 9. 2014 1:27

Hola, díky moc za skvělé reportáže, můžeme tak tu vaši cestu trochu prožívat s vámi. Nezapomeňte v San Franciscu navštívit bezcelní obchody na nábřeží, dá se tam koupit všechno možné a usmlouvat přitom dobré ceny! A mají tam taky restaurace s pulkilovymi americkými steaky, stojí to za to. Jinak už se na vás těšíme i na vyprávění a fotky! Užívejte zbytek cesty a zase se ozvěte! T.

Re: Díky za bezva reportáž

Merzovi ml.,28. 9. 2014 4:47

Moc děkujeme za tip! něco takového jsme měli v plánu.

P.S. - máme to brát jako výzvu a něco Ti ze San Franciska přivést? :))

Hurá příroda

Renáta,27. 9. 2014 21:00

Zdravím DOBRODRUZI,
už se Vám to neuvěřitelně krátí. Tak hurá za přírodou od hazardu. Dnes jsme byli ve Frýdlantu a pozdravují Vás. Opatrujte se pa pa Renata, táta, Péťa a děda

Sobota

Jitka Merzova,27. 9. 2014 15:33

Moji milí,Dělali jsme co jsme mohli, foukali jsme s Jackem na mraky a dnes odpo už zase svítí sluníčko. Sice nějaký mrak tu a tam je, ale neprší a vše se chystá na váš příjezd. Jsem ráda, že jste se nevydali na tu procházku v Death Valley. Myslím, že to fakt není legrace. To je lepší tady zmoknout než tam vyschnout na kost.Ještě se chovejte slušně, ať vás v S.F. nezavřou do vězení na ostrov :).Odpočiňte po dlouhé cestě do Fresna a pak hurá do Friska. Tam se nám líbilo, jen jsme tam byli moc krátce. Tak to tam procourejte za nás a mávejte z mostu.Pac a pusu J.J.M.P.F.