Red Velvet korpus
RED VELVET
250g mouky (směs polohrubé a hladké-zhruba půl napůl)
15g kakaa
½ čajové lžičky soli
115g povoleného másla
červené potravinářské barvivo-vhodnější je práškové
2 velká vejce
300g cukru krupice
250ml podmáslí pokojové teploty
1 čajová lžička vanilkového aroma
1 čajová lžička octu
1 čajová lžička jedlé sody
Postup:
Připravíme si 2 formy s průměrem 23cm a vystříkáme je olejem. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny, poté přišleháme obě vejce a vanilkové aroma. Do jiné mísy prosejeme mouku, kakao a sůl. Podmáslí obarvíme potravinářskou barvou. Do "máslové" směsi postupně přišleháváme směs mouky a podmáslí. Na lžíci smíchejte ocet se sodou a přišlehejte do těsta.
Těsto rovnoměrně rozdělíme do obou forem a uhladíme povrch.
Pečeme v předem vyhřáté troubě při 175 °C, dokud není vpíchnutá špejle suchá.
S kakaem opatrně, abyste místo krásně červené barvy neměli korpus hnědý.