Jdi na obsah Jdi na menu
 


Očista domova je důležitá jako očista těla

 

Mapu farmářských výrobků naleznete dole na stránce.

Tělo a život máme právě v tomto životě jen jedno.  I přesto, že jsme tělo dostali jako prostředek a dům, pro žití tady na zemi, a tělo máme jen půjčené, neznamená to, že ho můžem devastovat, naopak, když ho máme půjčené, měly bychom ho v pořádku vrátit.

Během času zjištujeme, že nemáme vitalitu, radost ze života, jsme vyčerpaní, nemocní, atd.

 

vitaminy.jpg

 

Očistit tělo je velmi prospěšné, avšak je to jen poloviční práce. Vše co máme kolem nás ovlivňuje. Pokud se nepodíváme na škodliviny které jsou kolem nás a které způsobují mnoho nemocí(rakoviny, alergie, artrozy, nemoci cév a srdce, cukrovky, demence, psychických nemocí, astmatu, kožní vyrážky,zažívací obtíže, únavě, bolestech hlavy atd).

Toxiny jsou látky poškozující buňky. Tvoří se v těle
(při metabolismu) anebo se dostávají do těla z vnějšího prostředí. Škodliviny, které dlouhodobě dýcháme nebo přijímáme v potravinách a nápojích, pronikají do krevního oběhu, přetěžují játra a ledviny a nakonec se usazují v orgánech. Je jen na nás, co do těla dáváme a čím se oblkopujem. Je to naše volba.

Začneme ránem, koupelnou.

Jakmile si ráno pustíte vodu z kohoutku, vysprchujete se, natřete se pleťovým mlékem, vyčistíte zuby zubní pastou, použijete krém na obličej, nastříkáte si deodorant-ve všec případech dostáváte do sebe dávku toxických látek, pokud nepoužíváte vše ve 100% přírodním stavu. Ve vodě je škodlivý chlor a fluorid, ve sprchovém gelu a šamponu je sodium lauryl sulfate, cocoamide DEA, parabeny, vstřebávající se pokožkou. V zubní pastě se nachází krysí jed pro mozek neboli fluorid, v deodorantu (DMDM Hydantoin, imidazolidinyl urea, limonen), v make-upu a řasence propyleneglycol, bronopol, formaldehyd), a v parfému isopropyl alcohol, phthaláty)....V čistících prostředcích zase najdeme Triclosan, v osvěžovačích vzduchu limonen, linalool a šestimocný chrom v ochranných pracovních rukavicích!
Pokud pijete kávu nebo čaj, z nejvyšší pravděpodobností pijete též plísně a pesticidy, v běžném džusu cukr a barviva, v uzeninách dusitany, v džemu ovocný cukr či bílý cukr....

Čtete-li obaly kosmetických a čistících prostředků, vonných svíček a osvěžovačů vzduchu, často tam najdete jen označení parfém. Celkem se můžeme přestavit pod tímto označením ale asi 3000 chemikálií . Vědci zjistili 300 chemikálií v krvi novorozenců, karcinogenní formaldehyd se nachází v osvěžovačích vzduchu, fluorid v pitné vodě způsobuje u tisíců lidí rakovinu. Ve vzduchu dýcháme až 100 000 toxinů, ftaláty v krémech, parfémech a opalovacích krémech zvyšují riziko cukrovky, opalovací krémy s ochranným faktorem zase zvyšují riziko rakoviny kůže. V jedné studii se v tkáních u žen, které podstoupily operaci prsu, pro výskyt rakoviny našel u všech žen některý druh parabenu. Paraben je chemicky kyselina parahydroxybenzoová - používaná jako konzervant v noha kosmetických přípravcích od zubních past po sprchové gely. Parabely napodobují v účincích estrogeny a zvyšují riziko rakoviny prsu. Diethanolamin (DEA) se nacházejí v mnoha přípravcích, šamponech, krémech, pěnách do koupele atd.Tato látka zvyšuje riziko rakoviny, zejména u dětí. Formaldehyd je jedna z nejčastějších toxických látek. Nachází se v mnoha stavebních materiálech včetně dřeva, v překližkách, tapetách, malířských barvách a lepidlech, v dezinfekčních přípravcích,tiskařské černi, pesticidech, ústní vodě, v kobercích, nábytku, uretanu, v lacích na nehty. Dráždí oči, nos, způsobuje závratě, bolesti hlavy,
poruchy s dýcháním, rýmu, krvácení z nosu, dezorientaci.

K toxinům se řadí:

Odpadní látky při metabolismu. Hromadění těchto látek může vyvolávat poškození buněk a záněty.

Chemikálie a škodlivé látky ve vzduchu (výfukové plyny, elektrárny), v půdě (chemické postřiky) a vodě (saponáty, léky), rozpouštědla, konzervační látky, např. formaldehyd, pesticidy, hormonální terapie, některé léky a chemoterapie, vakcíny s cizorodým genetickým materiálem, formaldehydem, hliníkem a rtutí.

Znečištěná voda a konzumované potraviny obsahující chemikálie, např. pesticidy.

Mikroorganismy (bakterie, plísně, paraziti), jejichž toxické látky mohou kolovat v krvi a vyvolávat nepříznivou imunitní reakci a alergie. Těžké a lehké kovy (např. rtuť, olovo, hliník).

Elektromagnetický smog (mobily, počítače, ozařování).

Mentální toxiny vznikající stresem a negativním myšlením. Velké množství informací, barev, zvuků působí negativně zejména na děti. Nepravidelný životní styl, spánek po půlnoci, noční směny a také nadváha navozují stres a mentální problémy.

Doporučení: je mnoho zdrojů náhrady za přípravky, které způsobují toxiny. Strava bez chemie a pesticidů(dnes je již mnoho farmářů, kteří pěstují bez chemie). Alternativní prací prášky, zubní pasty, šampony, mýdla, čistící prostředky.Tělo a život máme teď jen jeden. I přesto, že jsme tělo dostaly jako prostředek a dům, pro žití tady na zemi, a tělo máme jen půjčené, neznamená to, že ho můžem devastovat, naopak, když ho máme půjčené, měly bychom ho v pořádku vrátit.

 

postrik1.jpg

 

 

Odkaz na zeleninu, kterou kupuji sama v Brně.

 

 

biozahrada_tabor-001.jpg

 

 

 

zelinarstvi.ic.cz/

Odkaz na mapu farmářů po celé republice. Doporučuji se domluvit přímo s farmářem, pokud nemáte čas si dojít na trh, nebo si nepěstujete sami.

Zde naleznete mapu farmářů.

www.ceskyfarmar.cz/