Jdi na obsah Jdi na menu
 


Poradna

 

Přátelé zde můžete spolu diskutovat a podporovat se v procesu.
Také vám zde budu zodpovídat vaše otázky a budu vám nápomocna.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Moc tě miluji

(Věra Šimotová, 25. 11. 2014 21:26)

Ahoj všichni, to je síla co s Vámi udělá zdravé jídlo, nikdy jsem si nemyslela, že je v tom zdravém jídle tolik nádherné, uzdravující energie....a co je na tom tak nádherné?..od té doby co jsem se dala do projektu DAR, nemám žádné zdravotní problémy,nemám chutě na sladké, které jsem jedla snad 5x denně, nemám chuť na maso ,které jsem jedla skoro každý druhý den, nejsem unavená, dřív jsem byla pořád...nejkrásnější na tom je , že když mě něco zbude vezmu to spolupracovníkům do práce, moc se mě líbí jejich reakce , že by to taky mohli jíst,ale kdyby jim to někdo uvařil.....moje jedna spolupracovnice Alenka, mě prvně naslouchala , pak začala nakupovat zdravé jídlo, odšťavňovač, filtrovací konvici,dnes už má i vše ze zdravé výživy Litomyšl i z kosmetiky......prvně si vše nakoupila a teď už má termín , kdy do projektu DAR vstoupí... nádhera pochopila , že se chce konečně taky začít starat o své tělo, když viděla na mě ty změny.Jsem za to moc ráda......Mám velikou radost i za kamaráda Honzu, který slyšel jak se z Alenkou bavím o nějakých receptech, tak se k nám přidal a už má všechny receptíky vytisknuté doma a je spokojený, taky má zdravotní problémy se žaludkem a věřím , že na tom brzy bude líp......Je na každém z nás jak se rozhodneme...já se takto rozhodla hlavně proto, že nechci už nikdy brát žádné léky a to jsem jich měla to mi věřte...teď jsem bez léků a je mi hej......můj přítel mě prvně řekl ,že jsem se zbláznila, nikdy nejíst maso,ale když vidí co to se mnou dělá,dnes se dokonce vrátil z chodby, když odcházel a řekl mě, moc Tě miluji miláčku...jsem za to moc ráda , že mě pochopil..přeji všem krásný večer...

sdílení

(Naďa, 31. 10. 2014 6:31)

Moji milí, kteří v tom taky jedete... po včerejším dni bez jídla (což pro mě bylo dost obtížné, já prostě nejsem typ na půsty) jsem se po ránu při čištění jazyka škrabkou malinko lekla. Takhle potažený jazyk od shora až dolů jsem měla snad naposledy, když jsem měla angínu a to je už ani nevím kdy... Takže jsem krásně viděla, jak to vše leze ven a tělo se čistí...
Tak jsem si ho hezky vykartáčovala a teď si jdu udělat s velkou radostí a chutí ovesnou kaši, protože mám strašnej hlad a to jídlo po včerejšku pro mě bude taková radost, mnohem víc si ho vážím a prožívám jaké je to požehnání a DAR mít co jíst a modlím se za ty, co trpí hlady..
mějte se krásně, Naďa

Batáty

(Nicol Kozáková, 29. 10. 2014 10:40)

Nadi Batáty jsou vhodný uplně nejvíc, pokud nejsou tak domácí brambory vařit se šlupkou. Stejně doporučuji brambory tak jednou týdně. Pokud má někdo v záměru se odvodnit, odkyselit a zhubnout tak brambory ne. Bramobory prohřívají, horko v těle. Ne nadarmo prasátka krmí bramborama, není to protože jsou levné, ale protože po nich hodně tloustnou.
Brambory v kombinaci se sýrem živočištným tukem neodporučuji. Tříští se tam enzymi a žaludek je více překyselován a zatížen. Vhodnější varianta je tofu, ale uplně nejlepší s bramborem je zelenina. Obzvlášť v DARu. Jde o odykselení těla. Po skončení toho měsíce je jasné, že si člověk upraví dle sebe, ale pro očistu to vhodné není. Krásný den.

dotaz

(Naďa, 29. 10. 2014 7:07)

Ahoj Niki,

mám dotaz ohledně batáty, ta by měla být v pořádku ohledně vhodnosti..... Peču ji ve slupce v troubě, pak rozkrojím pokapu citronem/limetkou, trochu olivového oleje, dá se i nastrouhat trochu kvalitního sýra a je to výborné..
Zkusím vyfotit a poslat.
díky, Naďa

poděkování

(Věra, 26. 10. 2014 21:41)

Nikol moc děkuji ,že jsi něco tak úžasného pro nás udělala...:-)

DAR

(Nicol Kozáková, 26. 10. 2014 11:17)


Přátelé na tomto linku najdete pozvánku a dotazy fotky
https://www.facebook.com/events/633471380099009/635081749937972/?notif_t=plan_mall_activity

medová štáva

(Nicol Kozáková, 26. 10. 2014 11:15)

Věruško díky že ji se připojila. Medovou vodu můžeš pít po celý den. Je jako prevence i léčba. Pro co nejlepší efekt je dobré ji pít teplou to znamená ráno uděláš a dáš do termosky. Kakao nevadí a v prvním týdnu DARu pšeničné vločky nevadí, další týden to již bude přínější:-). Samozřejmně vtipkuji, to co tomu dáš tak dáš. Recepty jsou připravené tak ale, aby měly pokrytí na den a vše má svůj smysl,proč je tak a tak, je to zkoumání několika let a reakcí lidí a jejich zdraví na to. DAR je složen převážně ze zásaditých potravin, ayurvédké stravy a středozemní stravy, přizpůsobéné pro všechny kostituce. Např. skořice do šťáv má význam ten, že lépe tráví a zrychluje přenost enzymů do těla, aby nezoxidovaly než to vypijete. Šťávy rychle oxidují. Krásný den a klidně se ptej.

medová štáva

(Věra Šimotová, 26. 10. 2014 11:14)

jedu v tom taky a jsem spokojená ,už ani sladký moc nepotřebuji,doufám že nevadí že jsem si udělala z pšeničných vloček a bez toho kakaa jsem na návštěvě a nikde jsem ovesné nesehnala.....může mě prosím někdo napsat jestli se medová šťáva může pít víckrát denně?

Rada

(Jana, 25. 10. 2014 19:38)

Nicol, děkuji vám za ty recepty.
Chci se zeptat, když dělám i noční, jak to mám dělat?
Děkuji vám.
Jana.

je vhodna

(Nadi, 24. 10. 2014 8:39)

Nadi ahoj je vhodná, pokud je štáva medu méno, v průběhu dne pít vodu s limeteou nebo léčivou vodu.
Tj. fenykl, koriandr, adžvan nebo Tulsi čaj.

Dotaz

(Naďa, 24. 10. 2014 6:59)

ahoj Niki,

je vhodná po ránu k pití voda s limetkou, zázvorem a medem? Je detoxikační, tak by to vadit nemělo..

díky, Naďa

Dotaz

(N.Votávková, 22. 10. 2014 22:39)

Dobrý večer. Chci se zeptat. Může se procesu zúčastnit i dítě?

Re: Dotaz

(Nicol Kozáková, 23. 10. 2014 0:02)

Paní Votávková, záleží kolik je mu let, a také zda trpní nějakým onemocněním. Napiště mi na n_kozakova@centrum.cz