Jdi na obsah Jdi na menu

Andros - Chora

7. 6. 2011
Hora, Andros, Greece
Zdroj: http://www.greektravel.com

Andros - Chora je hlavním městem ostrova. Má mnoho krásných domečků, krámků a restaurací. Andros - Chora se nachází na mysu mezi dvěma plážemi. Na konci mysu je skalnatý ostrůvek, na kterém jsou zbytky benátského hradu. Ne nadarmo se říká, že Andros – Chora je skutečnou perlou ostrova Andros. Toto letovisko je jako stvořené pro krásnou rodinnou dovolenou. Úzké uličky města přímo vybízejí ke krásným romantickým procházkám.


Doprava
Do letoviska se dostanete několika způsoby. Letiště je v Athénách a je vzdálené 118 kilometrů. Na ostrov se z něj dostanete trajektem. V letovisku zajišťuje spojení autobusová doprava. Využít můžete i taxi služby, nebo si můžete vypůjčit auto.


Zajímavá místa

Rozhodně zajímavým místem je archeologické muzeum, které bylo otevřeno v roce 1981. Naleznete v něm spoustu významných památek z celého ostrova.  V Andros – Chora naleznete množství výstavních kostelů a malých náměstí. Je zde také řada muzeí. Například muzeum moderního umění a v neposlední řadě námořní muzeum se sochou neznámého námořníka.

 

Ubytování

Egli *** hotel
Alcioni   studia
Anemomiloi   studia
Iro   apartmá
Micra Anglia ***** hotel
Vassiliki   studia
Kalimera   studia
The Paradise Lifestyle *** hotel
Saint Louis   hotel
Rastoni   apartmá
Philoxenia Anemomilos   apartmá
9 Muses   studia
Pighi Sariza *** hotel