Jdi na obsah Jdi na menu

Kassiopi

7. 6. 2011
kassiopi_harbour
Zdroj: http://www.philipposkassiopi.com/theplace.php

Kassiopi se nachází na severovýchodním pobřeží Korfu. Kassiopi je krásné turistické středisko. Má velmi příjemnou atmosféru, je zde také mnoho klasických řeckých nízkých domků. Kassiopi má nádherný přístav, který v minulosti využívali i námořníci. Pláže u Kassiopi jsou hned čtyři a jsou si hodně podobné. Pláže jsou písčité a nabízí mnoho sportovního vyžití a vodních radovánek jak pro dospělé, tak i pro děti.

Doprava
Do Kassiopi se dá nejlépe dostat z hlavního města, které leží přibližně 36 kilometrů daleko. Hned u hlavního města se nachází také letiště. V hlavním městě i v celém letovisku Kassiopi jezdí pravidelné autobusové linky. Můžete si zde také vypůjčit automobil nebo využít služeb taxislužby.

Zajímavá místa v okolí
V okolí Kassiopi můžete navštívit trosky byzantského opevnění nebo můžete vyrazit na projížďku na koních. Za návštěvu stojí také hora Pantokrator, z jejíhož vrcholu je nádherný výhled do okolí. Také hlavní město je velmi zajímavé svou historií a svými pamětihodnostmi. Můžete si pronajmout člun a vydat se na návštěvu nádherných ostrovů Paxos a Antipaxos.

Ubytování

Philippos   studia
Katia *** hotel
Tea **+ apartmá