Jdi na obsah Jdi na menu

Róda

7. 6. 2011
Zdroj: http://www.asiarooms.com

Róda je malá a klidnější turistická oblast, která leží na severním pobřeží Korfu. Róda je původně rybářská vesnička, která se však rozrůstá a je jako stvořená na ideální rodinnou dovolenou. Návštěvníci zde mají vše jako na dlani. Je zde nádherná příroda a krásné pláže. Koupání v tomto letovisku je bezpečné i pro děti, protože moře je zde poměrně mělké.

Doprava
V tomto letovisku se dá snadno cestovat autobusem. Jsou zde pravidelné autobusové linky. V místě funguje i taxislužba, která má stanoviště přímo u pláže, takže nebudete mít problém, pokud se budete chtít dostat třeba na letiště, které se nachází v hlavním městě. Do hlavního města jezdí i trajekty z Řecka a Itálie.

Zajímavá místa
Přímo v Ródě naleznete dvě pamětihodnosti – kostel svatého Georgise a zříceninu dórského chrámu z pátého století př. n. l., který chrám byl zasvěcen bohu Apollonovi. Dalšími zajímavými místy jsou sousední letoviska Sidari a Acharavi. V Acharavi je aqua park, který nabízí spoustu vodních atrakcí. Za vidění stojí také hlavní město Kerkyra, které má mnoho pamětihodností a zajímavých míst.

Ubytování

Silver Beach *** hotel
Angela Beach *** hotel
Roda Garden Village *** hotel
Mitsis Hotels Roda Beach Resort & Spa ****+ hotel