Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rekonstrukce centrálního odsávání

6. 2. 2022

Původní záměr celé rekonstrukce byla nahradit centrální odsávání individuálním odsáváním. Po posouzení současného stavu v jednotlivých bytech jsme přehodnotili záměr zrušit centrální odsávání. Jelikož nebylo možné ve všech koupelnách namontovat ventilátory, rozhodli jsme se snížit sílu odsávání, a tak snížit hluk a vysávání teplého vzduchu vysokou intenzitou.

Mohli jsme snížit výkon motoru, a tím i výkonnost ventilátoru, což by byly náklady asi ve výši několika desítek tisíc korun. Přesto v porovnání s náklady při instalaci ventilátorů do jednotlivých bytů ve výši okolo 200 tisíc, by to byla podstatná úspora. Nakonec jsme s ohledem na konstrukci centrálního odsávání, zasáhli do konstrukce celého systému tím, že jsme snížili množství nasávaného vzduch jednoduchým a laciným řešením. Vyměnili jsme pevný kryt v nasávacím zařízením za perforovaný, který jsme nechali vyrobit. Věřím, že všichni pocítili změnu síly odsávání.

Nyní je vše namontováno, cena celé operace stála 4 200,- Kč. Přikládáme fotografie, jak nyní vypadá centrální odsávání s falešným přisáváním vzduchu.20220206_142556.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 1
Celkem: 40297
Měsíc: 943
Den: 15