Jdi na obsah Jdi na menu
 


Umění lhaní a demagogie

22. 10. 2010

Jiří Vacek

(k článkům na www.kauza-vacek.blogspot.cz)

Autoři KV jsou skuteční mistři. Bohužel ne v tom, kde by měli, ale ve lhaní a demagogii. Velmi dobře využívají možnosti nepřímého lhaní, které se provádí tak, že se nehodící pravdy zatajují.

Začal s tím již Dingir. Doslova vykleštil můj článek; co se nehodilo, prostě vynechal. Představil nás jako skupinu, která nic jiného nedělá, než soupeří s Tomášovci.

Naši nauku – Mahárišiho jógu a její provádění, které tvoří skutečnou náplň našeho úsilí, nezmínil ani slovem. O knihách, jako jsou Základy jógy a mystiky nebo Královská jóga, nenapsal ani řádku. Ač křesťané, nezmínili se ani o překladech křesťanské mystiky, jako je J. Böhme, Oblak nevědění a Poutník vypráví o své cestě k Bohu. Záměrně tak vytvořil dojem, že jediné, co jsem napsal, jsou paměti „Jak jsem hledal Boha“. O nedbalosti kritického přístupu svědčí i to, že ani název pamětí není správně uveden a řada dalších, zcela věcných chyb.

Tak věřící křesťané chápou Ježíšovu lásku k bližním včetně „nepřátel“.

V tomto lhaní zdatně pokračuje web Kauza Vacek. O naší nauce, knihách, společných i osobních meditacích ani slovo. Jen neustále cílevědomě upoutávají pozornost neinformovaných čtenářů na paměti „Jak jsem hledal Boha“, ale o našich knihách včetně překladů Ramdase, Ramany Mahárišiho, Hui Haie, Böhmeho, klasických děl advaity, jako je například Jóga Vašišta, považovaná za nejlepší dílo o józe a kašmírském šivaismu ani slovo.

Právem se obávají, že těch, kteří se jimi dají oklamat, by ještě více ubylo, kdyby znali rozsah námi vydané literatury. Slušných lidí svou na odiv stavěnou sprostotou si již odradili mnoho.

Proto ať se nikdo nenechá nachytat na starý trik lhaní, ve kterém se nepohodlná pravda neříká, ale studuje nejvyšší duchovní skvosty, které čtenářům předkládáme. Je v zájmu každého, aby se nedal ohlupovat a udělal si svůj názor sám a to z informací, které jsou mu přístupné a které si může sám ověřit.

Nechat za sebe myslet druhé, je velmi nebezpečné.

Konkrétní lži, ze kterých jsem autory KV usvědčil – že jsem se bál Tomášovi kritizovat, dokud žili, že jsem nepodepisoval své články v M. Path a mnohé další například o výrobě MC kazet pro nás zdarma, dostatečně varují před nekritickou důvěřivostí k tvrzením našich nepřátel.

Věřit odhaleným lhářům je pošetilé. Jaký vztah mají vydavatelé z KV  k józe, jasně prozradili tím, že poskytli prostor M. Dojčárovi k útokům na nás. Když si myslí, že jim to prospěje, spojí se i s nepřáteli jógy, jakým katolíci jsou. Stále přece tvrdí: „Jóga je blud a škodí duši“. Možná, že  KV dokonce souhlasí  s tvrzením o škodlivosti jógy, a proto na nás neustále útočí a ochotně dopřává prostor katolíkům, ale i křesťanům ze „Společnosti pro studium sekt“, která je chytře vymyšlenou  novodobou inkvizicí.

I policisté, zabývající se skutečně sektami, si dobře uvědomují křesťanské věroučné zaměření společnosti, jen špatně zakrytá religionistikou, přesně jako u M. Dojčára.

Jejich počínání je jasně čitelné jako právě u M. Dojčára i pana Vojtíška. Přijdou velmi srdeční a přátelští, a když si získají vaši důvěru, pak následuje tvrdý úder. Nestydí se při tom ani hrubě porušit autorský zákon.

Doporučuji každému, aby se podíval na facebook pánů Paříka a M. Tomáše, aby věděl, kdo kam patří. Je to společnost velmi pestrá. Jogíni se tam svorně přátelí s nepřáteli jógy a východních nauk, kteří své skutečné přesvědčení skrývají maskou vědecké religionistiky.

Jsou pevně přesvědčeni, že jóga je blud a škodí duši, ale bojí se to říci nahlas, protože by tím ztratili svůj falešný, vědecký nátěr religionistiků.