Jdi na obsah Jdi na menu
 


kapitola VIII. Vánoční ples

27. 2. 2015

24.12.2003

Blížily se Vánoce. Ano, ty krásné svátky plné klidu a pohody. Vánoce roku 2003, ale měly předurčeno, že klidné nebudou. Začalo to už na Štědrý den ráno, když Tomáš a Pavel spali. Najednou Pavel vyskočil z postele a zakřičel jedno velmi sprosté slovo podobné tomu slovu, co říká náš pan prezident. Zapomněl totiž na dárek pro Elen. A proč kvůli tomu tak vyvádíš??? Vždyť jsi nikdy žádnej dárek Elen nedal. No právě, já totiž… no,- Ty jí jako to???- Jo. To.- Wow. Tak to si dobrej. A kde a kdy máte rande?- Rande? Co to je?- Aha. No, to je domluvená schůzka s holkou, kterou miluješ.- Ale já jí nemiluju.- Vždyť jsi říkal, že jo!- No, je fakt, že má… hezký vlasy. – Ty vo*e! Na vlasy jí nezbalíš! Sice, já o tom nic moc nevim, ale možná Matyáš od nás ze třídy by ti moch pomoct. – To je fakt. Ale musím říct, že Elen má fakt hezký vlasy a pleť. Jó, a taky se mi na ní líbí ty oči.- Já čekal spíš prsa!- Ty seš blbej! Prej prsa! Jsem snad úchyl??? Nakonec se tomu jen smáli a vyrazili na štědrodenní snídani. Byl švédský stůl. Duchové na chodbách zpívali vánoční koledy, strašidlo Gulag tancovalo na vánoční hudbu o kterou se staral patnáctičlenný školní orchestr pod vedením profesora Hackelbauera. Ten nadšeně mával svou taktovkou a notoval si Narodil se Kristus pán, či Štědrý večer nastal. Profesor Luis se dobelhal až do Velké síně, ale u prahu si všiml, že si zapomněl brýle v kabinetu a tak další půlhodinu se belhal po schodech a po chodbách do své učebny. Profesorka Lavatriová s Luciusem Norbertem přinesli do velké síně obrovský strom a profesorka ho hezky, ale vkusně ozdobila. Úplně nahoře zářila zlatá hvězda. Všechno bylo úplně v klidu, než do Velké síně vyzdobené na blížící se večer přišla v nádherných šatech Elen. Pavel okouzlen krásou svojí vyvolené málem spadl z lavice na které seděl. Když přišla k nim, Pavel celý zářil a hned ji oprašoval stůl. Ona se ale k němu chovala jako vždy. Dala si chleba s Nutelou a hrnek vánočního čaje, který s profesorkou Květináčovou uvařil profesor Burns, který byl až neobyčejně veselý a metal vtipy na všechny světové strany. Jak nečekané. Elen na Pavlovy lichotky moc nereagovala a bavila se s Dianou Nohmottovou z Burwicku. Povídali si o vánočním plesu, který toho dne v podvečer měl být. Tomáš ani Pavel ještě neměli taneční partnerku, ale Pavel se chystal oslovit Elen. Elen, nechtěla bys náhodou tancovat se mnou?- Pavle, víš, já už partnera mám. – Máš??? Ale… já… jen…- Tak zatím, já se musím ještě nalíčit, kluci! Elen odešla a Pavel si sklesle nalil čaj. Krásné vánoční ráno se rázem změnilo v kyselé dopoledne. A koho teda pozvem?- Jak to mám vědět? Chci vědět s kým jde Elen!!! Řekl rozčileně Pavel a polil se čajem. Vypadalo to, jako by zrovna vykonal malou potřebu. 

Byl rozhodnut. Chce sledovat Elen a vypátrat jejího přítele.

13:00

Tomáš a Elen stále neměli partnerku na ples. Pavel šel celou dobu po obědě za Elen (samozřejmě tajně) aby zjistil kdo je její VYVOLENÝ. Ach jo! Kdybych byl rychlejší, tak bych jí mohl pozvat dávno. Mimochodem s kým půjdeš ty?- Nevím. Kdo ví.

15:00

V patnáct hodin Tomáš usoudil, že by si měl najít taneční partnerku a tak šel lovit ( v uvozovkách). Sice byl vyvolený, ale sám nechtěl aby se mu tak říkalo a tak zkrátka šel. Zkusil pozvat Lucii Štidorovou z Cavalonu. A štěstí bylo na jeho straně. Lucka je sice prazvláštní (více o ní budu vyprávět v šestém díle Vyvoleného: satanova zhouba), ale velmi chytrá, hodná a chápavá. Když to řekl Pavlovi, tak ten zrudnul a nic k tomu raději neřekl.

18:00

Hezký sváteční večer, přátelé. Jsou Vánoce. Svátky klidu a pohody. Za pět minut začne Vánoční večírek a ples. Páry prosím nastoupit na parket! Dořekl profesor Mirlen a Tomáš s Lucií se vydal na parket. Elen šla s Matyášem a Pavel s Lenkou, studentkou z Burwicku. Začali tančit na klasický valčík. Profesor Mirlen s Lavatriovou, profesor Burns s profesorkou Ghůlovou, profesorka Meritótová s pomalým profesorem Luisem, David Josh s Rolandou Grazziovou z Disamoru. A tak tančili a když skončil ten valčík, tak se to teprve rozjelo. Z velké síně se stala diskotéka. Nechyběla disco koule, občerstvení, hlasitá hudba, trsající profesorka Květináčová, ta to tam tedy hodně rozjela a profesor Hackelbauer, kterému vlál jeho plnovous tam tancoval ze všech sil. Jen Elen si to neužívala. Seděla schlíple na lavičce a brečela. Co se děje, Elen?- Matyáš je hnusnej slimák!- Páni, to bude Pavel čučet. Pavle!- Co je???- Tady Elen…- Co je s Eleanor? Vona mě vodkopne a… - Ale teď máš jedinečnou šanci!- Kašlu na ní!!! Křikl Pavel a šel dál trsat s Lenkou. Elen s Tomášem šla po chodbě a on ji doprovodil do ložnice. Od té doby se Pavel s Elen spolu nebavili a vypadalo to vážně…

KONEC 8. KAPITOLY, NÁSLEDUJE 9. KAPITOLA DÉMONSKÝ TROJZUBEC