Jdi na obsah Jdi na menu
 


MO ČRS Kolín získá dotaci 500.000,-Kč na revitalizaci rybníka Frčina

28. 8. 2015

 

   Vážení rybáři a rybářky,

 

   naše organizace MO ČRS Kolín dostane od Krajského úřadu Středočeského kraje ze Středočeského Fondu životního prostředí a zemědělství dotaci ve výši 500.000,-Kč na revitalizaci rybníku Frčina nacházejícího se u obce Červený Hrádek.

 

p4070030.jpg

(foto ilustrační)

 

   Více než osmi miliony korun podpoří v letošním roce Středočeský kraj obnovu a revitalizaci rybníků a malých vodních toků na svém území. Finanční prostředky uvolňuje obcím prostřednictvím Středočeského Fondu životního prostředí a zemědělství. Letos se o tuto finanční pomoc kraje ucházelo celkem třiačtyřicet žadatelů. Uspokojeno jich bylo dvanáct v celkové hodnotě 8 151 769 korun a naše organizace patří mezi jednoho z nich. Pro srovnání loni kraj podpořil čtrnáct projektů v hodnotě 7 653 934 korun. Ze schválených projektů obdržela dotaci ve výši 750 000 korun například obec Podveky.  Dalším úspěšným projektem je i revitalizace rybníka v obci Krakovec. Kraj na ni přispěl celkem 484 000 korunami. Dotace ve výši 260 000 korun byla schválena též obci Třtice na rekonstrukci rybníka, který se nachází přímo v centru obce. Mezi úspěšnými žadateli však nebyly pouze obce. Uspěly například i dva svazy rybářů. Český rybářský svaz v Kolíně získá finanční příspěvek ve výši půl milionu korun na odbahnění rybníka Frčina a Český rybářský svaz  v Hořovicích zase 900 000 korun na rekonstrukci stávající technicky nevyhovující hráze a výstavbu nové výpusti rybníka. „Chceme, aby částka na obnovu a revitalizaci malých vodních toků narůstala i v příštích letech o statisíce až miliony korun. Rádi bychom uspokojili více žadatelů než v roce letošním,“ konstatoval krajský náměstek pro oblast životního prostředí a zemědělství Marek Semerád (ČSSD).

 

prohlubne-25.2.05-18.jpg

 

   Kompletní revitalizace rybníku Frčina byla ve výboru naší organizace řešena velmi dlouhou dobu. Ke kýženému dokončení prací, které by vedli do finální podoby a funkčnosti rybníka nám však značná část finančních prostředků chyběla a proto jsme usilovali právě o tuto dotaci, která je k tomuto účelu určena.

 

    Velké poděkování patří našemu panu předsedovi panu Karlovi Vlasákovi a naší paní účetní Jindřišce Nemčokové, kteří měli žádost o dotaci na starost.

 

   Nyní víme, že dotaci dostaneme. V následujícím období budou řešeny všechny dotační podmínky a s tím související práce a rybníku, které povedou k úspěšnému dokončení revitalizaci této vody.

 

 

Další související článek zde: Krajský úřad STČ kraje

 

 

Petrův zdar !

 

MO ČRS Kolín

 

Jiří Krouza