Lívance
6. 2. 2015
TĚSTO:
- 150 g hladké mouky
- 2 lžíce cukru
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 vejce
- 200 ml mléka
- 3 lžíce oleje
- špetku soli
- máslo
POSTUP:
Všechny suché suroviny dobře smícháme, v jiné nádobě rozmícháme vejce, mléko a olej. Směs s mlékem přidáme k suchým surovinám, ručním mixérem zpracujeme v hladké těsto, několik minut necháme nabobtnat. Na pánvi rozpustíme trochu másla nebo margarínu, vložíme po čtvrtce těsta a necháme při nízké teplotě opatrně péct (rychle ztmavnou). Otočíme, jakmile není vrchní strana už tekutá, a druhou stranu pečeme také dozlatova.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář