Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sestříhané dlouhé vlasy

13. 2. 2015

Co si počít s dlouhými vlasy?

Den co den se snažíte vymyslet, jaký účes zvolit pro své dlouhé vlasy, jak jim přidat na objemu, jak je upravit, aby nevypadaly obyčejně a zplihle, a stejně nakonec skončíte u culíku nebo je necháte zkrátka jen tak, rozpuštěné?

 

Máte-li v plánu se svými dlouhými vlasy podniknout nějakou změnu, nebo přemýšlíte-li o jakou změnu by se mělo jednat, můžete se nechat inspirovat třeba právě tímto článkem

 

Velice oblíbenou metodou úpravy vlasů, je dnes postupné sestříhání. A není snad lepší příležitost, než-li právě postupné sestříhání předvést na dlouhých vlasech, kde efekt bude zaručeně nejlepší ze všech možných délek vlasů.

 

Sestříhání oprostí váš dosavadní účes od fádnosti a dodá vašim vlasům život a nejspíš také objem.Tato úprava vlasů spočívá v postupném zkracování, takzvaném vrstvení, které vytvoří účes dlouhý, ovšem skládající se z různých délek vlasů. Třeba i obyčejně rozpuštěné vlasy najednou dostanou zcela jiný šmrnc.  

 Zcela určitě každá žena s dlouhými vlasy ocení s postupně sestříhaným účesem jakousi regulaci objemu svých vlasů. Pakliže vás trápí vlasy řídké, vrstvením se opticky váš objem zvětší. Vaše vlasy budou lehčí a jejich souměrná délka je nebude táhnout dolů – do fádnosti. Pokud jste ovšem žena s vlasy hustými, vrstvený účes je určen také pro vás. Sestříháním se zbavíte části své hřívy a získáte vzdušnost a lehkost.

 

Technikou postupně sestříhaných vlasů se nechala zlákat i řada celebrit. Vybrali jsme pro vás ukázky některých z nich.

 

Chcete-li do svého účesu přidat více nových prvků, zkuste popřemýšlet o ofině. Pro lepší představu vám ukážeme kombinaci sestříhaných vlasů s ofinou – lépe řečeno – různými délkami a styly ofin. V prvé řadě je potřeba popřemýšlet, která ofina se hodí právě pro váš typ obličeje. Pokud se nemůžete rozhodnout, jakou ofinu si vybrat, můžete začít s dlouhou ofinou, která přirozeně navazuje na vaše sestříhané vlasy a tvoří romanticky vzhlížející lemování vašeho obličeje.

 

 Pro odvážnější typy žen jsou pak zde o něco razantnější střihy ofin. Může se jednat o ofinu rovnou, dlouhou až po obočí, nebo krátkou do půl čela. Ofiny jsou dnes záležitosti velice moderní, a proto si můžete vybírat z mnoha typů.  Není třeba se bát experimentů. Na obrázcích můžete vidět hned několik způsobů úpravy ofiny ve spojení se sestříhanými vlasy. Právě vrstvení vašich vlasů zjemní samotný přechod mezi délkou vlasů jakožto takovou a ofinou.       

     

 Poslední věc, kterou v souvislosti se sestříhanými vlasy zmíníme, je patka. Romantická, vděčná a snad nikdy neokoukaná. Patka ve spojení se sestříhanými vlasy dokáže zjemnit ostré rysy vašeho obličeje a současně jej dokáže opticky zúžit. Výhodou patky je její délka – ozvláštňuje samotný střih vlasů, ovšem stále to ještě není ofina. Tudíž ji snadno můžete sepnou a přidat do účesu, například culíku.